Edellistä 30 päivää voidaan liioittelematta pitää Anaheim Ducksin organisaation ja kannattajien kannalta painajaismaisina. Viimeöisen Detroit Red Wingsiä vastaan koetun 3–1-tappion jälkeen joukkue on peräti 12 ottelun mittaisessa tappioputkessa. Edellisen kerran Ducks onnistui voittamaan jääkiekko-ottelun 17.12. Pittsburgh Penguinsin vieraana. Tappioputki on pisin sitten kauden 2014-2015, jolloin Buffalo Sabres hävisi peräti 14 ottelua peräjälkeen.
Ducksin kannalta tilanteesta erityisen lohduttoman tekee se, että vaikka 12 ottelun tappioputkessa on lähes aina mukana myös huonoa tuuria, ei joukkue ole pelannut viimeisen kuukauden aikana erityisen huonosti verrattuna alkusyksyn otteisiin.
12 viimeisen ottelun aikana Ducks on NaturalStatTrickin mukaan kontrolloinut maalipaikoista 47,29 prosenttia ja vaarallisista maalipaikoista 44,24 prosenttia. Näitä otteluita edeltäneiden tällä kaudella edeltäneiden 35 ottelun aikana vastaavat lukemat olivat 43,73 prosenttia ja 42,38 prosenttia. Ensimmäisen 35 ottelun aikana Ducks kontrolloi vain 45,05 prosenttia laukauksista, kun taas tappioputken aikana se on kirjauttanut jopa yhden laukauksen vastustajiaan enemmän.
Koko kautta katsottaessa ankkapaidat ovat olleet NHL:n pohjasakkaa lähes kaikilla joukkueiden suoritustasoa tarkastelevilla mittareilla. Evolving-Hockeyn mukaan Ducks on 60 minuuttia kohden luonut maaliodottamaa 2,2 maalin edestä (kaikista joukkueista neljänneksi vähiten) ja päästänyt maaliodottamaa 2,87 maalin verran (kaikista joukkueista toiseksi eniten).
Joukkueen maaliodottaman erottama -0,63 on koko NHL:n heikoin lukema. Tällä mittarilla edellisen viiden vuoden ajalta ainoastaan kauden 2014-2015 Buffalo Sabres ja kauden 2016-2017 Arizona Coyotes ovat olleet tämän kauden Ducksia heikompi joukkue. Toki täytyy ottaa huomioon, että anaheimilaisjoukkueella on vielä 35 ottelua pelaamatta.
Suurin syy siihen, miksi Ducks on tällä hetkellä ainoastaan kaksi pistettä perässä pudotuspelipaikkaa heikossa Läntisessä konferenssissa, seisoo joukkueen tolppien välissä. John Gibson on tappioputkesta huolimatta vahvasti kiinni parhaan maalivahdin Vezina Trophyssa ja on erittäin varteenotettava kandidaatti koko liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi.
Edellä mainitun Evolving-Hockeyn mukaan Gibsonin GSAx-lukema (Goals Saved Above Expected) kaikki tilanteet huomioiden on 22,61. GSAx-lukema saadaan vähentämällä maalivahdin päästämät maalit tämän kohtaamasta maaliodottamasta.
Gibson on Ducksin maalilla kohdannut selkeästi eniten maaliodottamaa (123,61) kaikista NHL-vahdeista. Toiseksi ja kolmanneksi parhaat GSAx-lukemat vähintään 1000 minuuttia pelanneista maalivahdeista ovat tällä kaudella kirjauttaneet New York Islandersin Robin Lehner (9,88) ja Toronto Maple Leafsin Frederik Andersen (9,56).
Gibson ryösti alkukaudesta Ducksille pisteitä yliluonnollisen kovalla tahdilla ja joukkueen kakkosvahti Ryan Miller pelasi niin ikään erinomaisesti. Yksi merkittävä syy Ducksin 12 ottelun tappioputkelle onkin maalivahtipelin putoaminen lähemmäs sarjan keskitasoa Gibsonin odotetun taantuman ja Millerin loukkaantumisen myötä. Ducksilla on tällä hetkellä valtavia vaikeuksia voittaa otteluita ilman huippuvireistä veräjänvartijaa.
Ducksin kautta arvioidessa on myös pakko ottaa huomioon, että joukkue on kärsinyt jälleen pahasti loukkaantumisista. Ainoastaan Adam Henrique ja Brandon Montour ovat esiintyneet joukkueen kaikissa tämän kauden otteluissa. Cam Fowlerilla otteluita on kasassa 24, Ondrej Kasella 29, Rickard Rakellilla 34, Hampus Lindhomilla ja Ryan Getzlafilla 41. Corey Perry on puolestaan ollut sairastuvalla koko kauden.
Ducksin kenttäpelaajista on todella vaikea löytää tämän kauden osalta onnistujia. Paljon kuvaavaa on, että 47 ottelun jälkeen ainoastaan veteraanisentteri Getzlafilla on kasassa yli 30 pistettä. Joukkueen pelaajista ainoa positiivinen maaliodottaman erottama on 23-vuotiaalla Kasella, joka loistaa Ducks-pelaajien harmaasta massasta yksittäisenä kirkkaana valopilkkuna.
Loukkaantumisista ja ikääntyvistä tähdistä huolimatta Ducksin materiaali on nykyisiä tuloksia parempi. Tästä huolimatta GM Bob Murray luottaa tuoreimpienkin raporttien perusteella edelleen päävalmentaja Randy Carlylen olevan paras mahdollinen vaihtoehto joukkueen peräsimeen. NHL:ssä ei ole tällä hetkellä toista organisaatiota, jonka kohdalla valmentajan vaihto näyttäisi yhtä loogiselta vaihtoehdolta.