Mielipide

Kapteenin esimerkki

LIIGA / Kolumni
Kaukalossa aivan suvereeniksi isännäksi osoittautunut Lasse Kukkonen on ottanut Kärpät sydämen asiaksi. Tämä tietää hyvää Oulun Kärpille.

Kärppäkapteeni Lasse Kukkosella on suuren yleisön silmissä jostain syystä epäonnistujan maine. Vitsiä ja vittuilua on väännetty erityisesti muutamien maajoukkuepelien jälkeen.

Kuluva kausi on osoittanut muillekin kuin oululaisille, että Kukkonen on kaikkea muuta kuin ressukka. Kapteeni repii ja raastaa. Kärppien pelipaitaa numero 5 kantava pelaaja on kärppänä paikalla kun omia kohdellaan kaltoin. Kauden mittaan tästä on nähty lukuisia esimerkkejä. Viimeksi Jokerit-ottelussa Kukkonen riensi puolustamaan nuorta Saku Mäenalasta Jarkko Ruudun otettua 19-vuotiaan nuorukaisen käsittelyyn. Tästä seurauksena joukkokahakka, joka oli iltapäivälehtien lööpeissä muutamassa minuutissa.

Myöhemmin samassa ottelussa Kukkonen ja Ruutu ottivat yhteen kaukana kiekosta ja yleisön katseista. Tilanne jäi kaivelemaan Jokereiden agitaattoria siinä määrin, että seuraavalla mainostauolla asiasta piti muistuttaa tuomaria. Seurauksena kymmenen minuutin käytösrangaistus Ruutulle. Kukkoselle tilanteesta ei jäänyt muuta muistoa kuin hymy huulille.

Jos olette Kärppien pelejä seuranneet, olette varmaan huomanneet Kukkosen "takertuvan" yllättävän usein kiinni vastustajan pelaajaan. Molemmat pyörivät jäässä eivätkä näytä irtoavan toisistaan millään. Kun pienen painin jälkeen vihdoin noustaan, tekee kärppäkapteeni sen vastustajan kannalta mahdollisimman hankalasti. Kukkonen pyörähtää vaikka ylimääräiset 360 astetta noustessaan, jos siinä samalla saa vedettyä oman jalan vastustajan yli ja kopautettua painikaveria vielä reidellä. Tämä on vain yksi esimerkki pienistä jutuista joita Kukkonen tekee pelistä tosieen joukkueen eteen. 

Maalin edustalle Kukkonen on tuonut paljon kovuutta. Vastustaja ei selviä Kärppien maalilla enää ilman mustelmia. Poikittaista mailaa tulee armotta ja perään vielä hierotaan hanskalla poskea. Eikä kapteeni ota yhtään taka-askelta. 

Kukkonen on tuonut Kärppiin roppakaupalla joukkueesta jo vuosikaudet puuttunutta äijämäisyyttä. Kapteenin esimerkki tarttuu väistämättä muihinkin. Pari vuotta sitten ei olisi käynyt mielen vieressäkään, että muutaman liigapelin pelannut junnu antaa samalla mitalla takaisin vastustajan maalilla koetut koiruudet. Kapteenin esimerkkiä on helppo seurata. 

Jokereita vastaan Kukkonen antoi jälleen kerran kaikkensa joukkueen puolesta. Siinä sivussa kapteeni latoi kolme maalia. Teoista kentällä näkee, että Kukkonen on ottanut Kärpät sydämen asiaksi. Ja Kärppien sydän Kukkonen tätä nykyä on. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös