”Frank Banham pelaa varmasti Jokereissa koko kauden”

LIIGA / Uutinen
Jokereiden toimitusjohtaja Matti Virmanen kumoaa kaikki spekulaatiot joukkueensa hyökkääjän Frank Banhamin siirtymisestä vielä tällä kaudella NHL-joukkue Phoenixiin. Huhu Banhamin siirtymisestä lähti liikkeelle maanantaina ja tiistaina ilmestynyt Veikkaaja-lehti julkaisi uutisen siirtymisestä etusivullaan.

- Koko asiassa ei ole mitään perää, ei minkäänlaista. Aivan käsittämätöntä toimintaa laskea tällaisia huhuja liikkeelle! Jokerit ja minä teemme kaikkemme sen puolesta, että Frank Banham pelaisi NHL:ssä tulevaisuudessa, mutta tällä kaudella se ei ole mitenkään mahdollista. Ei mitenkään. Sen kieltävät säännöt ja sopimukset, Virmanen painottaa.

Frank Banham jatkaa maalitehtailuaan Jokereissa
© Matti Liljaniemi
Frank Banham jatkaa maalitehtailuaan Jokereissa

IIHF ja NHL ovat sopineet täysin yksiselitteisesti pelaajien siirtymisestä Euroopasta NHL-seuroihin. Voimassa olevan sopimuksen mukaan pelaaja, joka on pelannut SM-liigassa yhdenkin ottelun 2. lokakuuta 2002 jälkeen, ei voi siirtyä millään tavalla yhteenkään NHL-seuraan tai sen organisaatioon.

- Keskustelin asiasta Phoenix Coyotesin toimitusjohtaja Michael Barnettin kanssa eilen ja tämä koko asia on täydellinen ankka. Banham ei voisi siirtyä loppukaudeksi Phoenixiin edes siinä tapauksessa, että me kaikki kolme sitä haluaisimme. Niinpä Frank Banham harjoittelee ja pelaa Jokereissa koko kauden.

Frank Banham suhtatuu asiaan Virmasen mukaan tyynen rauhallisesti.

- Hän haluaa ehdottomasti pelata meillä, siitä ei ole mitään epäilystä. Jatkossa toivomme tietysti kaikki, että Banham vielä nähdään Phoenixissa tai jossakin muussa NHL-seurassa.

Jokereiden kokoonpano kaudella 02-03 on Virmasen mukaan täysin valmis siinä mielessä, että ketään ei haeta eikä kukaan ole poistumassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle