Marko Toreniuksesta Vancouver Canucksin maalivahtivalmentaja

NHL / Uutinen
Marko Torenius on Canucksin uusi maalivahtivalmentaja.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Marko Torenius nousee NHL-seura Canucksin maalivahtivalmentajaksi Ian Clarkin siirtyessä muihin tehtäviin organisaation sisällä.

NHL-seura Vancouver Canucksin ruotsalainen GM Patrik Allvin ilmoitti keskiviikkona, että Marko Torenius ottaa hoitaakseen joukkueen maalivahtivalmentajan tehtävän. Suomalainen korvaa pestissä Ian Clarkin, joka siirtyy omasta halustaan muihin tehtäviin Canucksissa.

− Kun Ian ilmoitti meille halustaan muutokseen, pyrimme löytämään ratkaisun pikaisesti. Onneksi meillä oli Marko valmiina organisaatiossamme ja valmiina ottamaan NHL-joukkueen maalivahtivalmentajan vastuun, Allvin virkkoi tiedotteessa.

47-vuotias Torenius on toiminut kaksi edelliskautta AHL:n Abbotsford Canucksin maalivahtiluotsina. Sitä ennen hän työskenteli pitkän pätkän KHL:n suurseura SKA Pietarissa samoissa tehtävissä. Hän voitti kaksi Venäjän mestaruutta.

Suomessa hän on ollut pitkään Bluesin maalivahtivalmentajana sekä joukkueenjohtajana. Helsinkiläissyntyinen Torenius pelasi omalla urallaan Tapparan juniorijoukkueissa. Hän lopetti pelaajauransa kaudella 1996−97 kirvesrintojen U20-joukkueen riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle