Veljesparin erottaminen toi Jokereihin leveyttä

LIIGA / Artikkeli
Ilari Filppula nousi keskiviikkona pistepörssin kärkeen.
Kuva © Tomi Hänninen
Teuvo Teräväisen ja Valtteri Filppulan paikkojen vaihtaminen toi uuden ulottuvuuden Jokerien pelaamiseen. Ketjumuutokset ovat nostaneet Ilari Filppulan jälleen ykkössentteriltä vaadittavalle tasolle.

Valtteri Filppulan siirtäminen kakkosketjun keskelle on tuonut huomattavasti lisää laajuutta Jokerien hyökkäykseen. Kakkosen keskellä pikkuveli pääsee pelaamaan vahvuuksillaan, ja ykkösketjussa isoveli Ilari Filppula saa juonia Teuvo Teräväisen kanssa.

Ilari nousi keskiviikon 1+2-tehoilla SM-liigan pistepörssin kärkeen, ja taituri on vihdoin noussut Jokerien ykkössentteriltä vaadittavalle tasolle. Ketjumuutokset eivät ilmiliekeissä olevaa sankaria harmita.

- Jääkiekko on sellainen peli, että ketjut vaihtuvat ja miehet siinä rinnalla. Ei sitä saa missään nimessä jäädä surkuttelemaan, että nyt on veli eri kentässä. Pelataan niiden kanssa, ketkä on aina rinnalla, ja parhaaseen pitää pystyä heidänkin kanssaan, Ilari kommentoi ketjumuutoksia.

Samaan hengenvetoon hän kuitenkin toteaa, että pelaaminen veljen kanssa ensimmäistä kertaa samassa kentässä oli hienoa.

- Oli mahtavaa pelata kimpassa. Valtteri on niin vahva kaksinkamppailuissa ja pystyy rakentamaan peliä.

Valtterin saapuminen joukkueeseen ei kuitenkaan ole Ilarin mukaan vaikuttanut hänen pelaamiseensa, vaikka se siltä katsomoon väliltä näyttääkin.

- En koe, että se minun peliini millään tavalla vaikutti. Valtteri varmasti jossakin vaiheessa lähtee, ja samalla lailla pitää pystyä pelaamaan sen jälkeenkin.

Ketjut elävät pitkin kautta

Jokerit on kärsinyt alkukaudesta avainpelaajien loukkaantumisista, ja hyökkääjistä sivussa ovat olleet muun muassa Ben Eaves, Riku Hahl, Nichlas Hardt, Jani Rita, Tomi Mäki ja Matti Lamberg. Tämän takia valmennusjohto onkin joutunut sekoittamaan ketjuja.

- Kenttiä vekslattiin tänään enemmänkin. Sillä haettiin koko ajan semmoista virkeyttä siihen pelaamiseen, päävalmentaja Tomi Lämsä sanoi.

- Meillä on vieläkin iso kasa hyökkääjiä sairastuvalla. Koko ajan haetaan sitä koostumusta, ja tämä on pitkä sarja. Kokoajan tulee loukkaantumisia ja kaikenlaisia poissaoloja. En tiedä, onko tuo ykkösketju koko kauden, mutta tämä koostumus toimi tänään, hän jatkoi.

Hahlin paluu kentälle keskiviikkona vahvisti Jokerien jo ennestään vahvaa keskustaa. Teräväisen paikka on siis jatkossa mitä todennäköisimmin ykkösen laidassa.

- Meillä on siinä kolme äärimmäisen kovaa sentteriä. Ja Heino neljäntenä tekee upeaa työtä joukkueelle. Sentteriosasto on vahva, niin siinä pystyy laituripareja pyörittämään, Lämsä pohti.

Sairastupa on tyhjenemään päin, ja lisää toipilaita saadaan riviin pian.

- Nyt taas odotellaan mahdollisesti jotain pelaajia jo Pelicans-peliin perjantaina. Ensi viikolla pelataan sitten taas vasta perjantaina TPS:ää vastaan, ja uskon että saamme sinnekin lisää väkeä.

» Lähetä palautetta toimitukselle