Hurmiolla tulevaa päävalmentajaa vastaan

LIIGA / Ennakko
Juuso Riksman ei saa kiekkoa haltuunsa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Lauantain Kärppien ja Bluesin kohtaamisessa on luvassa lisämielenkiintoa, sillä aiemmin viikolla tiedostusvälineistä levisi tieto Lauri Marjamäen siirtymisestä oululaisseuraan ensi kaudelle. Kärpillä viimeisimmät pelit ovat sujuneet tuloksellisesti paremmin Bluesiin verrattuna.

Kärpillä ja Bluesilla on edessä kauden toinen keskinäinen kohtaaminen. Espoossa pelatussa ottelussa Blues karkasi jo 4-0-johtoon, kunnes Camilo Miettisen ulosajo teki pelistä aivan uuden.

– Se peli oli jo karkaamassa meidän käsistä, mutta Miettisen vitosen aikana löimme kolme osumaa. Niitä oli tulossa vielä lisää, mutta vedot jäivät tolppiin sun muuta. Tappio siitä lopulta tuli, mutta se oli erittäin kova peli, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta muistelee.

Bluesin osalta viikonloppu sisältää kaksi kovaa kohtaamista kahteen päivään. Urakka alkoi niukalla tappiolla KalPaa vastaan Kuopiossa.

– Kärpät on hyvässä iskussa niin kuin on KalPakin. Nämä ovat hyviä testejä meille, sanoi espoolaisten päävalmentaja Lauri Marjamäki KalPa-pelin jälkeen viitaten jo tulevaan.

– Otetaan tästä Kuopion pelistä hyvät asiat mukaan ja voitetaan lauantaina. Se on tärkein tavoite. Uskon, että meillä on ihan hyvät mahdollisuudet.

Mukava suunta

Kärpillä alla on kuluneelta viikolta sekä iloinen onnistuminen että karvas pettymys. Tiistaina kotiottelussa KalPa nousi oululaisten rinnalle ja lopulta voittolaukauskilpailun jälkeen voittoon. Torstaina oli vuoro puolestaan hymyillä, kun Ässät kaatui 15 sekuntia ennen loppua tulleella Mikko Lehtosen voittomaalilla.

Maalin tappioasemasta voittoon nouseminen sijoittuukin korkealle Kärppien syksyn taivalta katsoessa.

– Se oli hieno hetki ja samoin myös se sensaatiomainen käännös pelissä. Tämmöistä tämä kuitenkin on. Meillä kolmesta viimeisestä pelistä kaksi on mennyt voittolaukauskilpailuun ja nyt voitimme 15 sekuntia ennen loppua alivoimamaalin myötä. Niitä ei kauden aikana montaa tule koko SM-liigassa ja kertoo vain sitä, miten tasaisia nämä pelit ovat, Kärppien pääkäskijä Aravirta analysoi.

Voitot ovatkin näkyneet oululaisjoukkueen suorittamisessa. Viimeisimmät ottelut ovat tuottaneet poikkeuksetta pisteitä ja Kärpät onkin noussut vauhdilla sarjataulukossa kohti kärkeä. Joukkueessa onkin tällä hetkellä kova tekemisen meininki päällä.

– Kopissa on havaittavissa rentoutta ja itseluottamusta. Nehän käyvät yleensä kuin käsi kädessä. Ei noita asioita muualta saa kuin voittopeleistä ja henkilökohtaisista onnistumisista, Aravirta pohtii muistuttaen kuitenkin realiteeteista.

– On tuossa kuitenkin asioita, jotka pitävät meidät sopivasti varpaisillaan. Sen verran porukkaa on poissa, että rimpuiluahan tämä on.

Tappioista huolimatta vaarallinen

Bluesilla viime aikojen vire on ollut heikompi. Kuopiosta tilille kertyi jo kolmas tappio putkeen. Kärppien ensi kauden päävalmentajan paikalle tiedotusvälineiden mukaan siirtyvä Marjamäki näki espoolaisten vieraspeliotteissa selviä petrauksen merkkejä perjantain ottelussa.

– Mielestäni meidän vieraspelaamisessa joukkueen itseluottamus oli jo nyt parempaa. Me ei olla ihan uskottu omaan pelaamiseen vieraissa, mutta tämä peli antoi hyvää itseluottamusta huomiselle.

Kärppien leiristä Aravirta muistuttaa kuitenkin espoolaisjoukkueen vaarallisuudesta.

– Blues on ollut koko syksyn ajan yksi positiivisimmista yllättäjistä, joka on pelannut erittäin positiivista ja monipuolista jääkiekkoa. He pelaavat erittäin modernilla tavalla, mutta siellä on pohjalla erittäin paljon taisteluilmettä.

Espoolaisilta sivussa ovat Tomi Sallinen, joka sai JYP-ottelussa jälleen päävamman ja Kristian Kuusela, jota ei ole merkattu espoolaisten lauantain pelaavaan kokoonpanoon. Joukkueen kapteeni Arto Laatikainen puolestaan hakee loukkaantumisten jäljiltä pelituntumaa Mestiksessä pelaavan HCK:n riveistä.

– [Tobias] Salmelainen ja [Niklas] Tikkinen ovat reissussa mukana ja kokoonpanoa pitää vielä katsoa. Pystyimme pelaamaan hyvin neljällä kentällä, joten kyllä joukkueesta energiaa löytyy, Marjamäki totesi Kuopiossa.

Kärpillä loukkaantumispuolella riittää ruuhkaa. Tuoreimpana sivuun jäi Ässät-ottelussa Simon Suoranta, jonka pelaaminen on vielä auki. Apujoukkoihin ovat tähän mennessä liittyneet Antti Mäkilä LeKistä sekä Riku Toivo Hokista.

– Toivo tulee Hokista ja pelaa lauantaina. Katsotaan vielä asioita läpi, koska siellä on muun muassa Suorannan polvivenähdys, mitä pitää tarkkailla. Hän on ollut erittäin positiivinen nelosketjun roolissa ja tuonut väkevää vääntöä sinne, Aravirta kertaa.

Puolustaja Ville Pokalla on puolestaan huilivuoro lauantain ottelussa. Tilalle nousee Porissa sivussa ollut Ville Mäntymaa. Maalilla oululaisilla on Johan Backlund.

Seuraa Heitä

Teemu Rinkinen #63 |

Laitahyökkääjä

Alkukauden suurimpien yllättäjien joukkoon kuuluneella Rinkisellä viimeisimmät pelit ovat olleet nihkeämpiä tehoilun puolesta. Onko lauantaina vuorossa "paluu arkeen"?

Miro Aaltonen #52 |

Hyökkääjä

Aaltonen on iskenyt alkukauden aikana jo kahdeksan maalia. Joukkueen positiivisimpiin yllättäjiin tähän mennessä kuuluneelta nuorelta hyökkääjältä odotetaan tehoja jatkossakin. Tuleeko niitä Raksilassa?

Ivan Huml #71 | Pirati Chomutov

Laitahyökkääjä

Otsikoissa Ilves-pelissä tulleen pelikiellon takia ollut Huml on päässyt jälleen oivaan vireeseen. Kun Huml keskittyy oikeisiin asioihin, on hän erittäin kova pelaaja SM-liigaan.

Miikka Salomäki #67 | Sparta Praha

Laitahyökkääjä

Salomäelle alkukausi on ollut vaikea pistetehtailun suhteen. Viime peleissä roolia on tullut enemmän ja peli on näyttänyt siltä, mitä se parhaimmillaan on ollut. Jatkuuko nouseva vire Bluesia vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle