Nousukiitoisten taistelu Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Jatkuuko Ville Niemisen pisteputki?
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
Turun Palloseura saapuu haastamaan Tampereen Tapparaa kolmen ottelun voittoputkessa. Ottelun lähtökohdat ovat hyvin mielenkiintoiset, sillä myös Tappara porskuttaa neljän ottelun pisteputkessa. Kumman vire riittää voittoon?

Joukkueiden kuntokäyrät ovat hyvällä mallilla ja suunta on oikea. Vaikkakin TPS leijuu voittoputkessa, on sillä kuitenkin vielä enemmän kivuttavaa sarjataulukossa kuin kotijoukkueella. Tappara onnistui hivuttautumaan ennen maajoukkuetaukoa hieman korkeammalle, sääliplayoff-viivan yläpuolelle.

Joukkueilla on tältä kaudelta alla yksi keskinäinen ottelu. Siinä TPS oli vahvempi Petteri Nummelinin paluuottelussa lukemin 3-1. "Petu" saapuu jälleen piinaamaan kirvesrintoja, sillä maanantaina miehen uutisoitiin palaavan toistamiseen turkulaisten riveihin.

Tappara on edelleen pisteiden valossa liigan kehnoin kotijoukkue, TPS:n ollessa liigan toiseksi kehnoin vierasjoukkue.

Loputonta suitsutusta NHL-miehille

Yleisön uskotaan löytävän Hakametsän lehtereille siitäkin syystä, että tiistai-iltana askiin hyppää peräti kuusi NHL-peluria. Koko ajan murhaavassa vireessä ollut Lauri Korpikoski jatkaa TPS:n paidassa ainakin seuraavat kuusi ottelua, mikä on loistava uutinen turkulaisille.

NHL-miehet ovat olleet suorastaan korvaamaton apu vierasjoukkueelle. Viimeisessä neljässä ottelussa jokaisen osuman maalintekijänä on ollut NHL-mies, Marko Virtalaa lukuun ottamatta. Onnistuuko TPS leventämään ratkaisuvoimaansa? Muun muassa Corey Locken täysosuma odottaa edelleen tuloaan. Kanukki on latonut limpun viimeksi maaliin kauden avausottelussa syyskuussa.

Turkulaisten vahvistusten ohella ei Tapparankaan NHL-kasvoissa ole moittimista.  Hyvään pistetahtiin äitynyt Kurtis Foster on ollut loistohankinta Tapparan takalijoilla, ja tanskalaisvahvistus Jannik Hansen hurmasi tamperelaisen kiekkokansan heti avauspelissään. 

Saako Tappara Koivun orkesteria kuriin?

Yksi ottelun avaimista ja kysymyksistä on varmasti se, onnistuvatko kirvesrinnat eliminoimaan vieraiden tehokkaan ykkösketjun Lauri Korpikoski – Mikko KoivuBrian Willsie. Mikäli Tappara onnistuu tässä, voi TPS olla hyvinkin ahtaalla illan ottelussa.

Erikoistilannepelaaminen saattaa nousta hyvin merkittävään rooliin. Havaittavissa on mielenkiintoinen fakta, sillä Tapparan ylivoima sekä TPS:n alivoima kuuluvat liigan kärkipäähän. TPS:n alivoimapelaaminen saakin kovan mittarin vastaansa, sillä Tapparan ylivoima on jauhanut viime aikoina erittäin mallikkaasti. 

Kokoonpanot

Kummankaan kokoonpanossa tuskin nähdään sen suurempia muutoksia. Miikka Männikkö on palannut Tampereelle Ruotsin visiitin jälkeen, mutta paikka pelaavassa kokoonpanossa ei ole kuitenkaan taattu.

Ainakin hetkellisesti ykkösvahdin tontilta syrjäytetty Pekka Tuokkola saattaa hyvinkin palata tolppien väliin. Juha Metsola on aloittanut viime pelit ansaitusti kotijoukkueen maalilla, joten Tuokkolalta odotetaan todellista ryhtiliikettä.

TPS:n maalilla aloittanee vakuuttavassa vireessä oleva Atte Engren.

Seuraa Heitä

Kurtis Foster #3 |

Puolustaja

Maalijyvä on löytynyt ja pyssy puhuu ylivoimalla. Jatkuuko vakuuttavat otteet maajoukkuetauon jälkeenkin?

Petteri Nummelin #33 |

Puolustaja

Petu sai mitä halusi ja pääsi takaisin pelaamaan Turkuun. Tuo tehoa ylivoimaan ja koko puolustukseen. Aukeaako pistetili toisessa ottelussa?

» Lähetä palautetta toimitukselle