Surkea Ässät törmäsi Pelicans-puolustukseen

Ässäpelaajat olivat jo joulutunnelmissa.
Mikäli porilaisyleisö saapui illan otteluun hakemaan aikaista joulumieltä, niin Isomäki oli tähän tyystin väärä paikka. Kauden surkeinta peliä esittänyt patamiehistö oli vastaantulijan roolissa, kun Pelicans kävi hakemassa vierasvoiton lukemin 1-3.

Ässähyökkääjä Patrik Moisio kiteytti Ässien pelin ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Paska fiilis. Peli oli kuollutta.

Pussinokat tulivat ja nappasivat suhteellisen helposti arvokkaat vieraspisteet Porista. Tiivis puolustuspeli ja maalivahti Jere Myllyniemen varmat otteet olivat takuutekijöitä lahtelaisten voitossa.

- Joukkue taistelee tällä hetkellä isolla sydämellä. Sillä on nälkää, yritystä ja taistelua. En tiedä, mikä sen on saanut syttymään. Ehkä se, että miehiä menee niin sairaalan kuin lentokentänkin ovista, mutta joka tapauksessa joukkue taistelee, kiitteli Pelicans-luotsi Kai Suikkanen.

Toinen osatekijä lahtelaisten voitolle oli patapaitojen karmeat otteet. Aneeminen patamiehistö ei löytänyt keinoja puhkoa pussileukojen puolustusta, vaan hyökkäykset pysähtyivät viimeistään siniviivalle. Padan pelissä oli torstaina kaikki pielessä, ainoastaan maalivahti Antti Raanta voi olla tyytyväinen illan suoritukseensa.

- En löydä ottelusta mitään positiivista. Tai se on positiivista, että tästä saadaan video, josta nähdään mikä oikein meni pieleen. Mikään ei antanut odottaa tällaista suoritusta. Koko viikko ja tämä aamu olivat sujuneet hyvin, ässäluotsi Karri Kivi murehti.

Mailat kolisevat kahdessa ensimmäisessä erässä

Ottelun avauserä tarjoili porilaisyleisölle varsin vaatimatonta kiekkoviihdettä. Molemmat joukkueet miekkailivat keskialueella ilman varsinaista päämäärää. Vaisutunnelmaisen ottelun avauserä kului niukalti kotijoukkueen komennossa.

Ottelun avausmaalin syntyi jo reilun viiden minuutin jälkeen, kun Severi Sillanpää ohjasi Tommi Taimen siniviivalaukauksen Pelicans-maaliin. Padalla oli avauserässä vielä muutama paikka lisäosumiin, mutta niin Aki Uusikartano, Daniel Brodin kuin Ville Uusitalokin joutuivat toteamaan Myllyniemen paremmakseen.

Kamppailun toinen erä jatkui hyvin pitkälti samalla kaavalla kuin ensimmäinen. Joukkueet sähläsivät keskialueella ilman järkeä, mutta tällä kertaa pussinokat pääsivät maalin makuun. Lahtelaisten kultakypärä Tommi Paakkolanvaara iski Pelicansin tasoihin erän puolivälissä.

- Ensimmäisessä erässä olimme paikoittain pulassa. Pyrimme olemaan rohkeita, mutta olimme ajoittain liiankin rohkeita ja hätäilimme. Toinen erä oli huomattavasti parempaa. Pääsimme otteluun hyvin mukaan ja saimme iskettyä tasoituksen, Suikkanen kommentoi.

Kolmas erä Pelicansin näytöstä

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen erän alkupuoliskolla. Vierasjoukkue tuli päätöserään huomattavasti aktiivisemmalla otteella kuin kotijoukkue. Lopulta painostus palkittiin, kun Janne Tavi yllätti tarkalla rannelaukauksella patavahti Raannan ja siirsi vierasjoukkueen karkumatkalle.

Muutama minuutti tästä lahtelaiset lisäsivät johtoaan, kun Pekka Saarenheimo pääsi iskemään kiekon tyhjään maaliin. Pussinokilla oli päätöserässä vielä useampikin paikka lisätä johtoa, mutta Raanta piti torjunnoillaan Ässät vielä näennäisesti mukana ottelussa.

Kunnollista loppukiriä Pata ei saanut aikaiseksi, vaikka mahdollisuuksia siihen tarjottiin Pelicans-jäähyjen muodossa. Patapaitojen pakkopeli oli taas kerran surkuhupaisaa katseltavaa, joten todellisia vaaratilanteita eivät patapelaajat onnistuneet ylivoimamahdollisuuksista huolimatta luomaan.

- Kolmas erä oli meiltä erittäin hyvää puolustamista ja vastahyökkäyspelaamista. Saimme hallittua päätöserää. Erityisen positiivista oli se, että kasvoimme ottelussa ja pelimme parani koko ajan. Vielä avauserässä kiekko poltti, mutta ottelun edetessä myös peli parani, Suikkanen pohdiskeli.

SM-liigassa on edessä lyhyt joulutauko. Seuraavan kerran joukkueen ovat tulessa ensi viikon perjantaina, kun Ässät saa vastaansa TPS:n ja Pelicans JYPin.