Bluesilla taas pakkovoiton paikka

LIIGA / Ennakko
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoo Blues kamppailee pääsystä säälipudotuspeleihin. Lukon tilanne on turvallisempi, mutta sekin tarvitsee voittoja, tai suora playoffs-paikka jää haaveeksi. Joukkueiden kohtaamisessa on kovat panokset.

Bluesin ja Lukon välillä ei voida vielä puhua ihan rivalrysta, mutta joukkueiden väliset kohtaamiset ovat viimeisen vuoden aikana olleet hyvinkin kuumia. Viime kevään säälipleijarisarja yltyi kuumaksi, kun espoolaiset rähinöivät toisen ottelun lopussa. Silloin 31 rangaistusminuuttia kerännyt Tommi Huhtala kuumensi jälleen tunteita joukkueiden viime kohtaamisessa telottuaan Tommi Kovasen pitkälle sairauslomalle. Asiaa puitiin pitkään Kovasen avauduttua raumalaismediassa, ja Blueskin päätyi lopulta julkaisemaan oman vastineensa.

Kovasen loukkaantuminen oli tapetilla vielä päättyneellä viikollakin, kun liiga kertoi tiukentavansa rangaistuskäytäntöjään. Liiga on poikkeuksellisen arassa tilassa, joten tappelun muodossa Huhtala kuitenkaan ei suurella todennäköisyydellä joudu Lukolle vastaamaan.

Sparta on palannut

Espoolaiset ovat uuden päävalmentajansa Mikko Saarisen johdolla pyrkineet kärsivällisyyteen. Peli on aavistuksen lähempänä vanhaa espoolaisspartalaista taistelukiekkoa kuin alkukaudesta, jolloin Bluesin iloinen ja rohkea kiekolline peli oli liigan kuumimpia puheenaiheita.

Puolustukseen nojaten espoolaiset hakevat varmasti voittoa Lukostakin, vaikka ottelu onkin espoolaisten kotona. Justin Azevedon ketjuun vahvasti nojaavalla Lukolla on piirun verran parempia yksilöitä. Lukon ykkösnyrkki on ollut liiankin helppoa pelata pois, mihin Bluesin pelitaktiikka tulee varmasti osin perustumaan.

Ulkomaalaiset tapetilla

Bluesin tuoreista ulkolaishankinnoista vain Vladimir Dravecky on ollut selkeä vahvistus. Hänelle ei kuitenkaan ole löytynyt päteviä ketjukavereita, ja pistehanat ovat olleet viime peleissä tukossa. Lukon puolustuksessa Milan Jurcina on tuonut asennetta ja todellisen pelotteen viivalle. Slovakkipakki on kuitenkin vaikeuksissa nopeiden hyökkääjien kanssa, eikä vahvistuksen kunto kanna vielä täyttä 60 minuuttia SM-liigan vauhdissa.

Kotijoukkueen maalilla aloittanee Juuso Riksman, jolla on viime viikolta allaan kaksi vahvaa peliä. Lukon Petri Vehanen on torjunut paljon, mikä on saattanut olla osasyy hieman heikentyneisiin otteisiin. Simon Nielsen torjui tappio-ottelussa Ässiä vastaan päätöserän pitäen nollat. Onkin mahdollista, että liigan kenties paras kakkosmaalivahti Nielsen aloittaa maanantaina veräjällä.

Seuraa Heitä

Josef Straka #78 |

Keskushyökkääjä

Tshekkisentteri palaa kokoonpanoon kuukauden tauon jälkeen. Lukko kaipaa tehoja kakkossentteriltään.

Tommi Huhtala #61 |

Laitahyökkääjä

Saako Bluesin paras maalintekijä erityiskohtelua Lukolta? Tehoton Blues kaipaa Huhtalan maaleja.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Tommi Huhtala 1 1 2
2.Mark Lee 1 1 2
3.Kristian Kuusela 1 1 2
4.Marco Rosa 0 1 1
5.Vladimir Dravecky 0 1 1
Lukko M S P
1.Justin Azevedo 2 6 8
2.Teemu Nurmi 3 2 5
3.Milan Jurcina 4 0 4
4.Jarkko Kauvosaari 1 2 3
5.Filip Riska 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle