Järventie vain hymyili: "Tuli vähän suurempi notkahdus"

LIIGA / Haastattelu
Ilves-heimon vanhin suhtautui selkäsaunaan tyynesti.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Kriisinlietsonta kiinnosti Ilves-veteraani Martti Järventietä saman verran kuin Talvivaaran osakkeet järkevää sijoittajaa. Hyökkäysten rakentelusta on kuitenkin muodostumassa todellinen ongelma.

Martti Järventie on talven mittaan nostanut profiiliaan Ilveksen puolustuksessa. 37-vuotias lätkävaltiomies on ollut välillä lähellä uransa huipputasoa, mitä kiekottomaan peruspuolustamiseen tulee.

Perjantaina Ilves oli kuitenkin täysin soppajonossa. Viidestä SaiPan maalista Järventie oli vastaanottamassa kolmea.

− No joo. Yksi henkilökohtainen kiekonmenetys, josta kaveri teki. Puolustettiin viisikkona huonosti ja silloin niitä maaleja myös menee omiin. Vastustaja pelasi tänään todella hyvin, eikä pystytty vastaamaan. Oltiin vähän joka osa-alueella huonompia.

Pelit tiukkenevat ja pisteiden merkitys kasvaa runkosarjan loppua kohden, mutta Ilves kärsii huonommasta jaksosta. Kuudesta pelistä takana on vain yksi voitto.

Liideripuolustaja on kyntänyt Ilveksen mukana paljon syvemmässäkin kanjonissa. Katse ei kääntynyt lattiaan.

− En lähtisi sanomaan, että tässä mitään suurempia ongelmia olisi. Tänään tuli vähän suurempi notkahdus, mutta huomenna on taas paikka korjata se, Järventie kuittasi hymynkareen kera.

Ilveksen hyökkäyspelissä on ollut viime otteluissa melkoista häikkää. Keskialueen ylittäminen ei tunnu onnistuvan organisoidusti millään, vaan syötöt karkaavat vastustajalle tai hyökkääjät turvautuvat päätykiekkoihin. Tämän myönsi Järventiekin.

− Meille tuli paljon kiekonmenetyksiä. Pitää kavereiden kanssa miettiä, mistä se johtuu. Ei voi olla joka ilta sama homma, että hakataan päätä keskialueen seinään ja menetellään kiekkoja.

− Uskoisin, että jokaisella puolustajalla löytyy silmää sen verran, että vapaalle hyökkääjälle pystyy kiekon antamaan. Vähän molempien tehtävähän se on, hyökkääjän pitää löytää paikka ja puolustajan pitää syöttää hyvin.

Luisteluvoimassa ja fyysisessä pelissä Ilves näytti jäävän niinikään kakkoseksi, mikä herätti kysymyksen jaksamisesta.

− Ei ole väsymystä. Jos ei mun ikäistäni kaveria väsytä, niin tuskin muitakaan, Järventie teilasi. Hänen mukaansa joukkueen ongelma on ailahtelu, ei jatkuva huonous.

− En mä näe tätä minään katastrofina kokonaisuudessaan. Pitää pystyä saamaan homma tasaiseksi, ei tämä toimi niin että ensin hävitään viisi ja sitten voitetaan viisi. Siinä on aika paljon duunia.

» Lähetä palautetta toimitukselle