Lukon pelaaja-arviot 2015-2016

LIIGA / Artikkeli
Risto Dufvan aikakausi Lukon peräsimessä päättyi puolivälierätappioon tulevalle mestarille.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Rauman Lukon kausi 2015-2016 oli neljäs peräkkäinen Risto Dufvan komennuksessa. Runkosarjan osalta joukkue saavutti tavoitteensa ja varmisti paikkansa puolivälieriin sijoittumalla kuuden parhaan joukkoon. Pudotuspeleissä tuli kuitenkin nopeasti seinä vastaan ja Lukko siirtyi kesäloman viettoon Tapparaa vastaan pelatun ottelusarjan jälkeen. Loppulukemat kirjoitetaan tamperelaisten eduksi 4-1. Jatkoaika arvio pelaajien suorituksia mollivoittoisesti päättyneen kauden jälkeen.

Maalivahdit

10
Ryan Zapolski
Vaikka väkisin yrittää keksiä jotain negatiivista, niin vaikea löytää mitään kritisoitavaa. Antoi kaikkensa ja oli maaginen. Teki oman osuutensa yhteisen tavoitteen eteen. Harmi vain, että muut eivät pystyneet samaan.
2,5
Rasmus Rinne
Piti tasoittaa Zapolskin kuormaa kauden aikana ja taistella paikasta ykkösmaalivahtina. Ei pystynyt täyttämään kumpaakaan tehtävää. Epäonnistumiset kasautuivat ja itseluottamus putosi lattiasta läpi. Kävi ajoittain lainalla Mestiksen KeuPa HT:n riveissä ja sielläkään ei kulkenut.

Puolustajat

6
Ilkka Mikkola
Kärsi pitkään loukkaantumisesta ja hänen puuttumisensa näkyi puolustuksessa. Konkaripakin paluu oli tervetullut asia, mutta ei pystynyt olemaan samanlainen puolustuksen johtaja kuin kahtena viime vuonna.
6
Sheldon Brookbank
Tuli Stanley Cupin voittajan statuksella Raumalle, mutta suuren osan kaudesta oli lähinnä joukkueen peliä sekoittava tekijä. Loppua kohden paransi ja tyytyi tekemään idioottivarmoja asioita. Mitä Lukko halusi häneltä?
9
Rony Ahonen
Nousi isoon rooliin kaikilta osin. Jouheva luistelija, joka pelasi yli- ja alivoimaa sekä tasakentällisin suoriutuen hyvin kaikista tehtävistä. Liiga-uran maali- ja piste-ennätys sekä joukkueen paras tehotilasto. Teki virheitä aniharvoin. Leijonien valmennusjohto huomasi saman ja palkitsi Ahosen paikalla leiritykseen.
5
Juho Tommila
Ei onnistunut lunastamaan avauskokoonpanon paikkaa Lukossa. Kiekollisesti taitava puolustaja ei päässyt käyttämään vähäisellä peliajalla vahvuuksiaan. Teki välillä huonoja ratkaisuja kiekollisena ja aiheutti hallaa joukkueelleen. Hakee uutta nostetta uralleen Ässistä.
7,5
Janne Niskala
Raumanmeren rannikkotykki näytti tasonsa. Teki kymmenen maalia runkosarjassa yhdeksännen kerran urallaan. Oli kuitenkin jälleen ajoittain vaikeuksissa omassa päässä. Ylivoimapelin tärkeimpiä palasia, mutta pudotuspeleissä oli liian hiljaista.
7
Ville Hyvärinen
Lukon ja KeuPa HT:n yhteistyöpelaaja. Pelasi puolet kaudesta Lukon mukana ja suoriutui tehtävästään kunnialla. Ymmärsi rajoitteensa ja pelasi niiden antamissa rajoissa. Luistimilla verkkainen ja joutui siksi monesti hankaluuksiin. Asenteeltaan kova.
6
Antti Jaatinen
Tuli jälleen kesken kauden Lukko-ryhmän mukaan ja samat heikkoudet näkyivät. Teki hätäisiä ratkaisuja omassa päässä joutuessaan paineen alle ja sai itseluottamuspiikkejä väärään paikkaan. Riskialtis.
10
Jesse Virtanen
Täydellinen kausi. Rikkoi aikuisuransa piste-ennätyksen kolmantena vuotena peräkkäin. Uskaltaa pelata ja pitää kiekkoa. Pääsi myös mukaan Leijonien leiritykseen. Isommat kaukalot odottavat tällä kehitysvauhdilla ensi kauden jälkeen.
6
Miika Koivisto
Oli suuren osan runkosarjasta loukkaantuneena. Palattuaan kaukaloon toi välittömästi apua Lukon avauspeliin. Rohkea kiekossa ja osasi antaa haastavampiakin avaussyöttöjä vauhtiin. Panos hyökkäyspäässä jäi odotettua laihemmaksi.

Hyökkääjät

8,5
Turo Asplund
Tampereelta Raumalle siirtynyt työteliäs keskushyökkääjä pelasi erinomaisen alkukauden, heikomman keskijakson ja kiristi taas tahtiaan runkosarjan loppua kohti edetessä. 34 pisteellä JYP-kasvatti teki uuden piste-ennätyksensä Liigassa, puhtaasti kolmossentterin roolissa. Sai myös erikoistilannevastuuta onnistumisten myötä.
9
Aaron Gagnon
Taattua laatua, alussa yskähtelyä ja runkosarjan lopussa taisteli jopa maalipörssin voitosta. Erinomainen aloittaja oli Lukon ylivoimapelaamisen kantava voima, mutta ilman aisapariaan olisi kanadalaissentterin maalimäärä jäänyt huomattavasti laihemmaksi. Pudotuspeleissä kultakypärä hävisi täysin tutkasta, juuri kun joukkue olisi pistelinkoa kipeimmin kaivannut.
9
Toni Koivisto
Länsi-Lapissa kiekkouransa aloittanut Koivisto jatkoi alkukaudella siitä, mihin viime keväänä pudotuspeleissä jäi. Koivisto keikkui pistepörssin kärkisijoilla alkukaudella ja vaikka tahti hyytyi hieman kauden edetessä, oli Koivisto iso pala Lukon hyökkäyspelaamista. Luisteluvoimaisen hyökkääjän avut ovat Lukon käytössä myös seuraavan kolmen kauden ajan.
7,5
Janne Lahti
Lahden synkkä loukkaantumishistoria toisti itseään tälläkin kaudella ja mies sai vyölleen vain 39 ottelua, eikä kulunut kausi juuri eronnut edellisestä. Lahden onnistumiset jäivät satunnaisiksi ja mies profiloitui enemmänkin voimahyökkääjäksi, kuin maalinsylkijäksi.
5,5
Nestori Lähde
Lähde riisti, repi, rikkoi ja raastoi, mutta maalinteko oli hänelle ylitsepääsemättömän vaikeaa. 55 ottelua pienessä roolissa pelannut Lähde ei osunut runkosarjassa kertaakaan tolppien väliin ja pistepussiin kertyi vain kaksi syöttöä. Erikoistilannevastuuta 26-vuotiaalle Ilves-kasvatille ei irronnut.
6,5
Sami Lähteenmäki
Lähteenmäen kausi Lukossa oli vaikea. Lähteenmäki ei missään vaiheessa onnistunut nousemaan häneltä edellytetylle tasolle ja hyökkäävämpään rooliin hankitun pelurin maalisarakkeeseen tuli vain kuusi merkintää, runsaasta ylivoimavastuusta huolimatta.
8,5
Teemu Nurmi
Lukon hyökkäyksen vakiokasvon taso ei muuttunut tälläkään kaudella. Tappara-kasvatti jäi pisteen päähän henkilökohtaisesta piste-ennätyksestään ja laiturin tehosaldo jäi 13 pykälää plussan puolelle. Erityisesti vuodenvaihteessa Nurmi kantoi hyökkäyksessä isoa vastuuta, kun muun joukkueen suorittaminen yskähteli pahemman kerran.
6
Jesper Piitulainen
Vauhtia on ja käsiäkin löytyy, mutta jotain puuttuu. Paransi tekemisiään ensimmäisestä Lukko-kaudesta, mutta parannettavaa jäi vielä reilusti tuleville vuosille. Kahdet pudotuspelit Raumalla ilman osumaa laskevat paljon maalintekijän arvosanaa.
6,5
Filip Riska
Valmennuksen luottoratsu taantui pahasti sitten edellisten kausien. Pisteitä keskushyökkääjältä ei varsinaisesti odoteta, mutta heikennys edelliseen kauteen oli liian suuri. Kun lisäksi vastustajan kärkiketjujen eliminointi ei oikein onnistunut, voidaan Riskan kautta pitää epäonnistuneena.
6,5
Olli Sipiläinen
Samat sanat pätevät laitahyökkääjään, mitä edellä Riskan kohdalla oli esillä. Ikääkin on jo kertynyt melkein 40 vuotta, joten se voi osaltaan selittää heikentymistä. Alivoimapelaaminen oli parasta Sipiläistä kauden otteluissa.
4,5
Toni Suuronen
Haminassa syntynyt hyökkääjä sai paljon pelejä tililleen, mutta esiintymisiä kaukalossa ei kertynyt niin paljotta. Roolina oli olla usein 13. hyökkääjä, ja se näkyy ainakin tehopisteissä. Vauhtia kyllä löytyy, mutta homma tahtoo mennä pyörimiseksi, eikä tekeminen ole mitenkään tehokasta. Lukon uusi valmennus halusi miehen jatkavan Raumalla, joten usoa nuorukaisen tekemiseen löytyy edelleen.
6
Peter Tiivola
Bluesin tyhjennysmyynnin yksi kauppatavaroista. Aika Lukossa meni enemmänkin pelitavan opiskeluun, eikä kunnon tekemistä näkynyt kuin ajoittain.
8
Ville Vahalahti
Kauden alku siirtyi hieman kevään 2015 leikkauksen takia. Meno kaukalossa oli kuitenkin tuttua tekemistä. Pisteitä tuli edellisten kausien tapaan, ja vastuu ykkösketjussa tuli hoidettua. Tapparaa vastaan oli pudotuspeleissä hieman aseeton, mutta niin olivat kaikki muutkin hyökkääjät.
-
Olavi Vauhkonen
Ikävä loukkaantuminen pilasi kauden niin pahasti, että todellisen arvosanan antaminen on pelaajaa kohtaan väärin.
4
Kelly Zajac
Saapui paikkaamaan sentteripulaa, mutta oli kaikki 11 ottelua vähemmän ja enemmän kuutamolla joukkueen pelitavasta. Huonot esitykset tiesivät sopimuksen loppumista jo lokakuussa.

Maalivahti Antti Karjalainen, puolustajat Miko Malkamäki ja Roni Sevänen sekä hyökkääjät Eetu Karvinen, Eetu Koivistoinen, Eetu Koski ja Aaro Vidgren pelasivat kukin liian vähän pelejä arvosanan saamiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle