Kalle Havulinna on poissa. Hän poistui ikuisille jääkentille 91-vuotiaana lauantaina 9.7.2016.
Kalle Havulinnan ura Ilveksessä oli merkittävä. Hän kuului tärkeänä lenkkinä Ilveksen mainetta niittäneeseen H-ketjuun Havulinna, Aarne Honkavaara, Osmo Huhti (myöhemmin Hakala). Kallen parhaana ominaisuutena pidettiin hänen kovaa luistelunopeuttaan, mutta hän oli tunnettu myös hyvän pelikäsityksen omaavana tarkkana syöttelijänä. Onpa kerrottu, että mikäli tuohon aikaan olisi pidetty tarkkaa lukua maalien syöttäjistä, hänen SM-sarjan maalisyöttöjensä määrä olisi moninkertainen nykytilastoissa olevaan määrään 39 nähden.
Kalle jakaa Aarne Honkavaaran kanssa SM-jääkiekkoilun yhden ottelun maaliennätyksen: 8 maalia. Havulinnan ennätys syntyi ottelussa Ilves - ÅIFK (21-5) 18.1.1948, Aarne oli tehnyt oman oktettinsa kahta viikkoa aikaisemmin TPS-murskajaisissa (31-0).
Havulinna lopetti pelaajauransa kauden 1950–51 jälkeen ja oli koko seuraavan kauden pelaamatta, mutta kun Aarne loukkaantui pahasti maajoukkueen Puolan matkalla tammikuun alussa 1953, ilmoittautui Kalle vielä paikkaamaan Aarnen jättämää aukkoa kaudeksi 1952–53. Tammi-/helmikuussa pelattu SM-kausi ei tuonut kuitenkaan mitalia. Kallen viimeiseksi jääneen kauden tehoilta osui otteluun Ilves - Pyrkivä (11-2) 8.2.1953, jossa hän teki kaksi maalia ja syötti viisi.
Monissa lähteissä Kalle Havulinnalle on merkitty vain neljä SM-kultaa, mutta vaikka hän ei kauden 1944–45 jälkeen mitalia rintapieleensä saanutkaan, koska mitalit jaettiin vain viimeisessä ottelussa mukana olleille, kuului hän joukkueeseen tehden yhden maalinkin ja häntä voidaan pitää mestarina myös tuolta kaudelta.
Kalle Havulinna valmistui sähköinsinööriksi ja teki työuransa Havulinnan insinööritoimistossa. Siviilityönsäkin kautta hän edisti suomalaista jääkiekkoa: maan ensimmäisen jäähallin, vuonna 1965 valmistuneen Tampereen jäähallin, sähkö- ja valaistussuunnittelu oli Havulinnan insinööritoimiston työtä.
Kalle Havulinna pelasi kaikkiaan 28 maaottelua tehoilla 12+3=15 ollen mukana Tukholman MM-kisoissa 1949 (4 ott. 3+0=3) ja Pariisin MM-kisoissa 1951 (5 ott. 0+1=1). Kalle on myös aateloitu Suomen Jääkiekkoleijonaksi numerolla 13.
Lepää rauhassa, Kalle.
Kirjoittaja on Ilves-historian harrastaja.