SHL-viikkokatsaus: Jumbofinaali ja Oskari Laaksosen tehoilta

SHL / Artikkeli
Oskari Laaksonen oli viikon tehokkain suomalainen.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Jumbofinaalissa HV71 nappasi vihdoin voiton ja Leksands IF on kääntämässä alkukauden heikkoa kurssia kohti voittojen tietä. Suomalaisista osakkeita nosti Oskari Laaksonen.

Viime viikolla valmentajaa vaihtanut HV71 onnistui vihdoinkin lauantaina katkaisemaan viiden ottelun tappioputkensa jumbofinaalissa IK Oskarshamnia vastaan. Loppuunmyydyssä Smoolannin derbyssä HV71 oli parempi lukemin 5–2. Samassa katkesi Oskarshamnin kolmen ottelun voittoputki.

Joonas Nättinen kokosi tilastoihin itselleen kaksi syöttöpistettä. Nättinen on tällä kaudella kerännyt 15 ottelussa tehot 2+7=9, mikä ylittää jo viime kauden saldon. Viime kauden lukemaksi jäi 3+3=6.

Leksands IF ilmoitti tiistaina, että joukkue joutuu pärjäämään ilman päävalmentajaansa määrittelemättömän ajan. Björn Hellkvist on kamppailut pitkään sairauden kanssa ja hän oli jo kesälläkin sivussa joukkueen toiminnasta.

Mikael Karlbergin ja Charles Berglundin johdossa joukkue onnistu kuitenkin katkaisemaan neljän ottelun tappioputken kaatamalla torstaina Luleån ja lauantaina Skellefteån. Molemmat ottelut päättyivät Leksandin 4–1-voittoon.

Viikon suomalaiset

Viikon tehokkaimpana suomalaisena hääri Luleån Oskari Laaksonen, jolle kirjattiin kolme syöttöpistettä Luleån kaadettua lauantaina MoDon vieraissa lukemin 5–2. Samassa ottelussa Juhani Tyrväinen kirjasi itselleen lukemat 1+1.

Oliwer Kaski pelasi torstaina kauden ensimmäisen ottelunsa HV71:n riveissä. Loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Kaski jäi ilman pisteitä, mutta esiintyi erittäin pirteästi. Kaski muodosti molemmissa pelaamissaan otteluissa pakkiparin yhdessä Mikael Seppälän kanssa.

Janne Kuokkanen ja Kalle Kossila jatkavat pistepörssin kärkinelikossa. Kuokkanen jakaa kärkipaikan Ässistäkin tutun Linköpingin Ty Rattien kanssa. Kummallakin pisteitä 15, mutta Rattiella on yksi maali enemmän. Kuokkasen pistesaldona on tällä hetkellä 6+9.

Viikon pelaajanosto

Viikon pelaajanostona tällä viikolla on kolme nollapeliä putkeen pelannut Malmö Redhawksin maalivahti Daniel Marmenlind.

25-vuotias Uppsalasta lähtöisin oleva maalivahti seisoi tolppien välissä, kun Malmö kaatoi HV71:n kahteen kertaan ja Växjön kertaalleen. Jälkimmäisessä HV71-ottelussa Marmenlind oli kiekon tiellä 33 kertaa ja Växjö-ottelussa 34 kertaa.

Maalivahdilla on tilastoissa torjuntaprosentiksi merkitty 95,4 ja päästettyjen maalien keskiarvoksi 1,23. Kummassakin tapauksessa tämä oikeuttaa SHL:n maalivahtitilastoissa kakkossijaan. Vähiten maaleja ottelua kohden (0,99) on päästänyt Färjestadin 20-vuotias veräjänvartija Carl Lindbom, ja Leksands IF:n Filip Larssonilla on paras torjuntaprosentti (95,5).

Tulevan viikon ottelutärpit

Torstaina Färjestad saa vieraita pohjoisesta, kun Luleå saapuu Karlstadiin. Kyseessä on sarjan kärkikaksikon kohtaaminen. Kotijoukkueella viime ottelut ovat sujuneet alkukautta nihkeämmin. Färjestad onnistui kuitenkin katkaisemaan kolmen ottelun tappioputken Röglen vieraana. Luleålla on puolestaan hankalan alkukauden jälkeen erittäin vahva putki menossa.

Viikon toisena nostona on lauantaina pelattava Frölundan ja Färjestadin kohtaaminen. Näiden kahdella välillä käydään aina kiivaat kamppailut, ja Scandinavium Göteborgissa onkin todennäköisesti loppuunmyyty. Ottelu on nähtävissä myös suomeksi selostettuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle