Ludwig Persson päätöksestään jatkaa Suomessa: "Se oli aika itsestäänselvyys"

LIIGA / Haastattelu
Ludwig Persson on nauttinut Suomessa pelaamisesta.
Kuva © Timo Savela
Ludwig Persson siirtyi onnistuneen Mestis-kauden päätteeksi Mikkeliin yhdessä Alex Berardinellin kanssa. Persson kertoi keskustelleensa yhdysvaltalaisen kanssa ennen sopimusten allekirjoittamisia.

Jukureiden vaikea alkukausi sai jatkoa lauantaina Espoossa, kun Kiekko-Espoo oli parempi 3−2-lukemin. Vieraiden Ludwig Persson harmitteli maalipaikkojen tuhlailua.

− Tuntui siltä, että tasakentällisin pelasimme hyvin. Loimme paljon maalipaikkoja, mutta valitettavasti emme hyödyntäneet niitä. Sellaista jääkiekko on välillä.

Jukurit aloitti kautensa vakuuttavalla kotivoitolla HPK:ta vastaan, mutta sen jälkeen tappioita on tullut jo viisi putkeen. Perssonin mukaan tämä johtuu pienistä jutuista.

− Jääkiekko on sellainen peli, että voit olla 55 minuuttia hyvä, mutta ne loput viisi minuuttia voivat pilata ottelun. Minusta tuntuu, että se vaivaa meitä tällä hetkellä, jos jokin tietty asia pitäisi mainita.

Viime kauden Persson pelasi Iisalmessa IPK:n paidassa. Kausi oli Perssonilta onnistunut, sillä pisteitä tuli runkosarjassa 55, minkä lisäksi pudotuspelien päätteeksi ruotsalainen pääsi nostamaan mestaruuspokaalia.

Hyppy sarjaporrasta ylemmäksi on tuntunut laiturista hyvältä.

− Tämä on ollut hyvä askel. Pelaajat ovat täällä nopeampia, vahvempia ja kaikin puolin parempia, joten se ottaa aikansa sopeutua.

Persson teki viime kauden päätteeksi sopimuksen Jukureihin. Hyökkääjän mukaan päätös Suomessa pysymisestä oli selvä.

− Minulla on sopimus Washington Capitalsin kanssa, joten juttelin heidän kanssaan ja päädyimme siihen että vuosi Euroopassa olisi hyväksi minulle. Sen jälkeen se oli aika itsestäänselvyys jatkaa Suomessa.

Perssonin mukana IPK:sta Jukureihin siirtyi mikkeliläisten avausmaalin iskenyt Alex Berardinelli. Persson kertoi jutelleensa yhdysvaltalaisen kanssa ennen sopimuksen allekirjoittamista.

− Juttelimme vähän asiasta, sillä olemme hyviä kavereita. Saatuamme molemmat tarjoukset täältä, tulimme siihen lopputulokseen että tämä on itsestäänselvyys tulla tänne.

NHL unelmissa

Persson on valinnut NHL-unelman tavoitteluun erilaisen reitin kuin moni muu ruotsalainen, sillä hän on siirtynyt Suomeen. Persson ei osaa vertailla reittejä keskenään, mutta on nauttinut Suomessa pelaamisestaan.

− Se on tosi vaikea sanoa, kumpi on lopulta parempi. Tietysti minun on vaikea verrata, sillä en ole juuri pelannut SHL:ssä. Mielestäni kehittymisen kannalta peliajan saaminen on tärkeintä, minkä vuoksi tämä reitti on ollut itselleni paras.

Persson kertoo tavoitteekseen päästä Pohjois-Amerikkaan seuraavaksi kaudeksi, mutta tiedostaa sen, että paikka pitää ansaita. NHL:ään Persson tavoittelee paikkaa muutaman vuoden sisällä. Tavoittelun rinnalla Persson on koittanut muistaa ohjenuoran, jonka hän sai aikoinaan.

− Se ei ole kisa siitä kiinni kuinka nopeasti pääsee sinne. Jotkut ihmiset pääsevät sinne huomenna ja tippuvat sieltä seuraavana päivänä. Mutta kun pääsee sinne, pitää olla valmis siihen. Aion työskennellä niska limassa päästäkseni sinne.

» Lähetä palautetta toimitukselle