TPS loisti jälleen voittomaalikilpailussa, nyt kaatui HIFK − kapteeni Eevi Ilvonen: "Päätimme vetää lyhyemmällä kaavalla"

Auroraliiga / Haastattelu
Kapteeni Eevi Ilvonen ratkaisi sunnuntaina voiton HIFK:sta.
Kuva © Timo Savela
TPS sai jälleen uuden onnistumisen voittomaalikilpailussa, kun se voitti hallitsevan mestarin HIFK:n. Kapteeni Eevi Ilvonen kertoi, miten joukkue suhtautuu jääkiekkopelin äärimmäiseen ratkaisukeinoon.

TPS otti Auroraliigassa lyhyen ajan sisään toisen tärkeän voiton voittomaalikilpailuissa, kun se kaatoi sunnuntaina hallitsevan mestarin HIFK:n kotijäällään 5−4. Viikko sitten lauantaina turkulaiset nitistivät HPK:n käsittämättömässä maratonkilpailussa, jossa tarvittiin 22 paria laukojia.

Kaksi pistettä TPS:lle taanneen osuman niittasi joukkueen kapteeni Eevi Ilvonen järjestyksessään viidentenä vetäjänä. Ennen häntä olivat onnistuneet hänen joukkuekaverinsa Maija Koski sekä HIFK:n Pauliina Salonen, entisiä TPS-tähtiä hänkin.

TPS sanoo voittomaalikilpailuille "kyllä"

Ilvonen kertoi, että rankkareilla on oma paikkansa TPS:n arjessa.

− HPK:ta vastaan saimme hinkata kunnolla, joten tänään päätimme vetää lyhyemmällä kaavalla. Olemme vetäneet treeneissä muutamia rankkareita, joten oli kiva, että tuli voitto taas niillä, viittasi TPS-kapteeni viikon takaiseen.

Voittomaalikilpailussa suorittaminen ei ole jokaisen hommaa. Yksilösuorituksessa laukojan paineet ovat suuret ja onnistumisella sekä epäonnistumisella voi olla yksittäisen pelin kannalta ratkaiseva merkitys. Kapteeni Ilvonen, kuten muunkin TPS-ryhmä, tervehtii satunnaisia rankkarikisoja ilolla.

− Kyllä minä tykkään niitä vetää, ja oli kiva päästä ratkaisemaan. Treeneissä saa niihin aina vähän tuntumaa. Myös muut joukkueessa pitävät näistä, vaikka tänäänkin lähdimme kolmea pistettä hakemaan. Onneksi saimme pelistä voiton. Otetaan kolme pistettä sitten ensi kerralla.

Kyllä minä tykkään niitä vetää, ja oli kiva päästä ratkaisemaan

Täksi kaudeksi isoja muutoksia kokenut helsinkiläisryhmä on esiintnyt kaukalossa olosuhteisiin nähden pirteästi. Myös TPS-kippari antoi tunnustusta Stadin Gimmoille tasaisen kamppailun jälkimainingeissa.

− Kyllä HIFK:ta saa vastaan saa aina painaa ja luistella, sillä heillä on taitava ja liikkuva jengi siitäkin huolimatta, että heidän kokoonpanonsa on muuttunut paljon. Meillä oli tahtotila kohdallaan ja halusimme lähteä voittamaan peliä, ja sieltä se sitten tulikin.

TPS on kerännyt viidestä pelaamastaan ottelusta neljä pistettä juurikin voittomaalikilpailuista tulleiden voittojen myötä. Sarjasijoitus turkulaisilla on yhdeksän joukkueen sarjassa kuudes.

− Tuntuu, että sarja on tasaisempi kuin viime vuonna. Meillä on mahdollisuus haastaa mikä joukkue tahansa ja pystymme lähtemään voittamaan pelejä, Ilvonen tiesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle