Viime kauden lätkästä taukoa pitänyt Emmi Metsä-Tokila on palannut ryminällä − "Uskallan laukoa nykyään enemmän"

Auroraliiga / Haastattelu
Emmi Metsä-Tokila on ollut lokakuussa hyvässä vireessä. Kärppiä vastaan hän osui kahdesti.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
RIngetteen viime kaudella keskittynyt TPS-hyökkääjä Emmi Metsä-Tokila on ollut etenkin lokakuussa kovassa vireessä. 21-vuotias peluri haluaa saada otteisiinsa entistä enemmän varmuutta.

TPS voitti Kärpät Auroraliigan sunnuntaikierroksella maalein 2−0. Turkulaisten molemmista maaleista vieraskaukalossa vastasi Emmi Metsä-Tokila, 21, joka on onnistunut tekemään pisteitä kaikissa joukkueen neljässä lokakuun ottelussa, joissa on syntynyt tehot 5+4=9. Yhteensä Metsä-Tokilalla on kauden kymmenestä pelistä saldona 5+5=10 pistettä.

− No, ehkä on vähän suonenvetoakin. Olin kuitenkin kauden pelaamatta, niin pikku hiljaa alkaa peli taas löytyä. Vaikeamman alun jälkeen on alkanut kulkemaan. Olen saanut kiekollista varmuutta ja uskallan laukoa nykyään enemmän, hyökkääjä pohti paluumatkalla Oulusta Jatkoajalle.

Itse ottelun Metsä-Tokila näki nousujohteisena. Vaikean alun jälkeen TPS hoiti kolme pistettä kotiin muun muassa nollapelin torjuneen Tiina Ranteen johdolla.

Metsä-Tokila debytoi pääsarjassa jo kaudella 2019−20. Toistaiseksi uran tehokkain kausi osui sesonkiin 2021−22, kun hän iski TPS:ssä 26 runkosarjaotteluun 10+16=26 pistettä. Viime kauden hän oli kokonaan poissa jääkiekkokaukaloista.

− Pelasin viime kauden ringetteä ja ajattelin, että täksi kaudeksi tulen taas pelaamaan kiekkoa. Ei mitään sen ihmeempää.

Hyvät otteet kasvattavat itseluottamusta ja Metsä-Tokila haluaakin tehdä hyvää jälkeä läpi kauden.

− Haluan tällä kaudella kehittyä erityisesti kiekollisessa varmuudessa. Lätkä on kuitenkin ringetteen verrattuna jonkin verran erilaista.

Kolmen pisteen voitollaan kuudenneksi noussut TPS kasvatti eronsa kahdeksannella sijalla olevaan Kärppiin kymmeneen pisteeseen. Pisteittä oleva RoKi on karsijan paikalla 13 pisteen päässä. Väliin mahtuu myös kaksi pistettä turkulaisia perässä oleva KalPa. Pudotuspelipaikan suhteen näyttää siis hyvältä, mutta TPS-leirissä ei aleta haihattelemaan.

− Lähdemme joukkueena voittamaan jokaista peliä. Sen näkee sitten, mitä tapahtuukaan. Pelin voittaminen on joka kerta tavoitteena, Metsä-Tokila tokaisi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle