Kärppien Victor Berglund kaipaa tasaisuutta peliinsä – KalPa vei pisteet Raksilasta

LIIGA / Haastattelu
Victor Berglund pelaa Kärpissä toista kauttaan.
Kärpät hävisi perjantaina kotikaukalossaan KalPalle voittomaalikilpailun jälkeen. Victor Berglund toivoi ottelun jälkeen löytävänsä tasaisuutta niin omiin suorituksiinsa kuin myös koko joukkueen esityksiin.

Kärpät ja KalPa ottavat mittaa toisistaan viikonlopun aikana kahdesti, kun joukkueet kohtaavat toisensa peräkkäisinä päivinä Oulussa. Ensimmäinen ottelu oli monivaiheinen ja päättyi lopulta pitkän kaavan mukaan voittomaalikilpailussa vierasjoukkueen eduksi maalein 5–4. 

Kärpissä toista kauttaan pelaava ruotsalaispuolustaja Victor Berglund oli tyytyväinen Kärppien nousuun kolmannessa erässä, mutta oli ymmärrettävästi harmistunut lisäpisteen menettämisestä.

– Se oli kova peli. Mielestäni tulimme avauserään hyvin. Toinen erä oli puolestaan vaikea, kun päästimme vastustajan kahden maalin johtoon ennen kolmatta erää.

– Oli hieno tulla tasoihin pelin lopussa, mutta oli harmillista, että menetimme lisäpisteen, Berglund summaa illan kamppailua.

Berglund näkee peräkkäisinä päivinä pelattavat ottelut samaa joukkuetta vastaan positiivisena. Helpotusta tuo myös se, että yleensä paljon matkustava oululaisryhmä saa olla nyt koko viikonlopun kotona.

– On mukavaa pelata peräkkäisiä otteluita samaa joukkuetta vastaan. Tämä oli ensimmäinen peli heitä vastaan, joten tiedämme nyt suunnilleen millainen peli huomenna tulee.

Alkukausi on ollut ailahteleva

Kärppien peli on ollut alkukaudesta ailahtelevaa. Sarjataulukkoa vilkaisemalla silmiinpistävää on se, että Kärpät on päästänyt koko sarjassa eniten maaleja. Tilasto ei luonnollisesti miellytä myöskään Kärppien puolustusosastoa.

– Teemme sen eteen hommia joka päivä. Meidän pitää vaan yrittää pysyä keskittyneenä, Berglund myöntää.

– Alkukausi on sisältänyt ylä- ja alamäkiä. Hyvinä hetkinä pelaamme todella hyvin. Meidän täytyy löytää keino kääntää peli takaisin meille, kun vastustajalla on momentum päällä. Meidän pitää ehkä pelata hieman yksinkertaisemmin – toimittaa kiekkoa, luistella ja sitä katta voittaa pelin hallinta takaisin meille.

Samoin kuin koko joukkueen pelistä, löytää puolustaja myös omasta alkukaudesta niin hyviä kuin myös huonoja hetkiä.

Berglundin tilastoihin on kertynyt 14 otteluun neljä syöttöpistettä ja tehotilasto on jäänyt kolme astetta pakkasen puolelle. Etenkin hyökkäyspelistään tunnettu Berglund kaipaa itseltään tasaisuutta loppukautta kohden.

– Minun täytyy yrittää löytää tapa pitää oma taso samana koko ajan ja välttää ailahteluvuutta. Se alkaa hyökkäyspelaamisesta, puolustuksesta ja kamppailujen voittamisesta omalla alueella.

Ouluun Berglund kertoo asuttuneensa reilun vuoden aikana jo hyvin. Myös Ruotsissa asuviin läheisiinsä hän kertoo pitävänsä yhteyttä päivittäin ja heidän tulevan Ouluun aina kun mahdollista.

– Tämä on toinen vuoteni täällä, joten tunnen paikat jo paremmin.

– He (sukulaiset) yrittävät tulla tänne niin usein kuin pystyvät. Vaikka olemme kaukana, olemme silti suhteellisen lähellä. He voivat ajaa tänne, joten he yrittävät käydä täällä usein.

» Lähetä palautetta toimitukselle