Kauden juniorikatsaus

MESTIS / Artikkeli
Nuorten sarjoissa ei nähty huippuvenymisiä, mutta ei floppejakaan. A-junnuilla paikka SM-karsinnoissa jäi yhden voiton päähän.

Vuosi sitten keväällä KooKoon A-nuoret jäivät vain muutaman pisteen päähän noususta ikäluokan SM-liigaan. Odotukset tältä kaudelta olivat kuitenkin pienemmät: pelasihan ikäluokan paras viisikko edustusjoukkueessa. Loukkaantumisten ja armeijakiireiden myötä joukkueen rinki jäi varsin kapeaksi. Pahimmillaan joukkue kävi tammikuussa ottamassa kahdella kentällä 14-1-selkäsaunan TuTolta.

Selviytyminen alkulohkosta varsinaiseen ykkösdivariin ei ollut missään vaiheessa vaarassa, vaan KooKoo eteni jatkoon piikkipaikalta. Selviytyminen neljän joukkoon ja pudotuspeleihin keväällä sen sijaan vaati todellisen loppukirin. Ja senhän porukka myös otti: KooKoo voitti runkosarjan kuusi viimeistä peliään maalierolla 41-10. Kotietu meni kuitenkin TuTolle kolme maalia paremman maalieron turvin – ja se siivitti myös turkulaiset karsintoihin voitoin 2-1.

Avainrooliin KooKoon A-nuorissa nousivat Lahdesta siirtyneet Timo Väisänen, Jukka Sompi ja Markus Piispanen. Väisänen joutui kantamaan torjuntavastuun yksin, kun Mika Weckman loukkaantui heti kauden alussa. Laitahyökkääjä Sompi voitti puolestaan koko divarin pistepörssin ja sentteri Piispanenkin otti ison roolin joukkueen hyökkäyspelissä.

SM-sarjassa jatkaneet B-juniorit onnistuivat voittamaan syksyn alkusarjassaan vain SaiPan merkityksettömässä päätöskamppailussa. Ykkösdivarissa pinnoja kertyi kuitenkin siihen tahtiin, että SM-sarjaa päästään pelailemaan Kouvolassa ensi kaudellakin. Lähes kolmasosan KooKoon maaleista iskenyt Matti Nykänen sijoittui divarin piste- ja maalipörsseissä kakkoseksi, edellään vain HooCeen Roope Ranta. Kouvolalaisista Lauri Viantie oli pistepörssin viides ja Lauri Seppälä kärkivahtien joukossa.

KuPun väreissä pelanneet C-juniorit selvisivät SM-karsintasarjaan niukkaakin niukemmin. Kausi oli kuitenkin kapealla ringillä pelanneelle joukkueelle vaikea. Karsintasarjan 11 pelistään joukkue napsi vain kolme pistettä ja jäi ykkösdivarissakin häntäpäähän. Niklas Appelgren teki lähes kolmasosan joukkueen maaleista ja mahtui sarjan pistepörssin kärkikymmenikköön.

1989-syntyneiden Pikkuleijonat-turnauksen 180 pelaajan joukkoon mahtuivat syyskuussa KooKoosta maalivahti Miikka Lavi, puolustaja Antti Sierman ja hyökkääjät Lauri Ronimus ja Olli Kaaronen. 1991-ikäluokan perinteiselle Pohjola-leirille mahtui Kouvolan seudulta vain ValKi-hyökkääjä Antti Lantta.

» Lähetä palautetta toimitukselle