Järvenpääläisillä vieraspisteet haussa

MESTIS / Ennakko
Haukkojen ja FPS:n väännöt ovat olleet aina tasaisia. Tälläkin kertaa sellainen on odotettavissa, vaikka vierasjoukkue lähteekin hienoisena suosikkina kaatamaa forssalaisia

FPS on aloittanut kautensa etukäteisarvioihin verrattuna mainiosti. Vaikka joukkue majailee sarjataulukon toiseksi viimeisenä kolmella pisteellä, niin pelillisesti FPS:n ei ole tarvinnut hävetä suoritustaan. Joukkueella on saaliina mm. hieno vierasvoitto Hokista ja kotona tasapeli sarjan yhdestä suosikista, TuTosta.

Joukkueen ehdoton tähti on ollut Janne Jokila, joka on tehnyt kauden neljässä ensimmäisessä pelissä kuusi maalia. Jokilan esimerkin innoittamana koko joukkue on taistellut hyvin.

Edellisestä ottelusta FPS:llä on alla vierastappio Jokipojista. Tappiosta huolimatta joukkue oli hallinnut kenttätapahtumia.

Haukkojen otteluruuhka alkaa

Haukoille FPS-peli on ensimmäinen tulevasta kolmen ottelun ruuhkasta neljän päivän sisällä.

Normaalista poiketen vierasjoukkue lähtee tällä kertaa peliin lähes samalla kokoonpanolla kuin viimeksi. Ainoastaan viime pelistä sivussa olleet Aleksi Putkonen ja Tuomas Luotonen palaavat kokoonpanoon.

Toipilaista ovat edelleen Matti Luoma ja Sami Taanonen poissa. Ilmeisesti molemmat pelaajat ovat sivussa Haukkojen kokoonpanosta myös kaksi seuraavaakin peliä.

Haukkojen valmentaja Jan Lehti on hieman harmissaan poissaolojen vuoksi. Joukkue saa jalkeille juuri 18 pelaajaa, mutta kilpailua pelipaikoista ei synny, kun sairastuvalla on kokoajan miehiä.

Maalissa Haukoilta aloittaa Heikki Kokkonen. Viime otteluissa molemmat maalivahdit ovat esittäneet tasavahvoja suorituksia, mutta tällä kertaa järvenpääläisryhmä on päättänyt luottaa Kokkoseen.



Haukkojen hyökkäyskaluston ehdoton valopilkku on ollut Miikka Lindholm. Lindholm on onnistunut tehtailemaan kuudessa ottelussa tehot 3+6=9 ja lisäksi hän on tehotilastossa joukkueen paras Juha Jusslinin kanssa merkinnällä +10. Lindholmilta osattiin jo ennen kauden alkua odottaa hyviä suorituksia, mutta Jusslinin kanssa miehet ovat löytäneet toisensa ja tulevat varmasti jatkossakin aiheuttamaan paljon harmaita hiuksia vastustajilleen.

Jusslinin kentän onnistuessa, taas Janne Lehtisen kenttä on ollut koko alkukauden pahasti kateissa. Lehtisestä on odotettu joukkueen selvää ykkössentteriä, mutta mies ei ole onnistunut löytämään yhteistä säveltä laitureidensa Marko Sakon ja Sami Tervosen kanssa. Koko kentän pirtein ilmestys on ollut Tervonen, mutta etukäteen joukkueen parhaimmistoon kuuluvat Sakko ja Lehtinen ovat olleet varjojen mailla.

Haukkojen puolustuksen kulmakiveksi hankitut Kai Öhberg ja Tuomas Luotonen ovat esiintyneet odotuksien mukaisesti. Puolustuspelaamisessa joukkue on onnistunut kohtuullisesti, mutta edellisissä otteluissa suurimpana ongelmana on ollut hyökkäyksiin lähteminen. Haukkojen takalinjoilta ei kiekkoa saada toimitettua tarpeeksi nopeasti ylöspäin ja ainoastaan Jusslinin kenttä on pystynyt kääntämään peliä hyvin.

Nähtäväksi jää, löytääkö Haukat todellisen tasonsa vai pystyykö FPS painostamaan vierasjoukkueen puolustuksen ahdinkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle