Jatkuuko Haukkojen hyvä vire?

MESTIS / Ennakko
Järvenpäässä järjestetään torstaina Mestiksen jumbotaisto, kun sarjataulukon hännänhuiput kohtaavat toisensa. Kotijoukkue on saanut uutta tuulta purjeisiinsa uuden valmentajansa Jami Kaupin alaisuudessa, kun taas vierailija FPS elää heikkoa vaihetta.

Haukoilla on allaan kaksi hyvää peliä, kun joukkue onnistui ensin kaatamaan Kiekko-Vantaa ja heti perään Jokipojat. Jami Kauppi on tuonut positiivista ilmettä joukkueen otteisiin.

Kotijoukkueen maalissa torstaina aloittaa viime ottelussa hyvin torjunut Heikki Kokkonen. Italialaisvahti Federico Bobba kuitenkin kärkkyy pelipaikkaa, mikäli Kokkosella pelit eivät totuttuun tyyliin. Kauden alussa joukkueen ykkösvahtina aloittanut Tomi Räisänen puolestaan on purkanut sopimuksen Haukkojen kanssa. Kaupin mukaan kyseessä oli Räisäsen oma päätös.

- Räisäsellä ei ollut omien sanojensa mukaan enää sydäntä pelata joukkueen puolesta, joten sopimus purettiin yhteisymmärryksessä, Kauppi valottaa.

Puolustuksessa jatkaa toistaiseksi lainamiehenä Pelicansin Mikko Heiskanen, mikäli lahtelaisryhmä ei tarvitse miestä loukkaantumisten takia takaisin kokoonpanoonsa. Kauppi on pääosin ollut tyytyväinen Heiskasen otteisiin, vaikka parantamisen varaakin on ollut.

- Heiskasen rooli on Mestiksessä liigaa kiekollisempi. Tähän mies ei ole tottunut ja jonkin verran on tullut virheitä.

Sairastuvalta joukkueen kokoonpanoon palaa Mikko Juutilainen. Juutilainen ottanee mahdollisesti roolia hyökkäyksessä, sillä Juha Jusslin, loukkasii Jokipojat-ottelussa nivusensa. Mies menee torstaina lääkäriin selvittämään,, kuinka pitkään miehen pitää olla sivussa. Näillä näkymin haukkahyökkääjä on sivussa ainakin viikonlopun ylitse. Jusslinin paikan Miikka Lindholmin ja Tuomas Ilolan kentässä ottaa Mikko Smura. Smura on Kaupille tuttu mies, sillä kauden alussa mies haki vielä paikkaa Kaupin luotsaamasta Pelicansista.

Liika kikkailu FPS:n murheena

Forssan Palloseuran peli omassa päässä on tällä hetkellä joukkueen suurin murhe. Kiekollisena ratkaisut ovat hätäisiä, eikä helpot syötöt napsahda omille, eikä purkupelikään ole läheskään toivotulla tasolla. Peli kaipaa suoraviivaisuutta, eikä pari uutta puolustajaakaan olisi pahitteeksi forssalaistakalinjoille. FPS:n onneksi joukkueen kapteeni Asko Rantanen on tekemässä paluuta polvileikkauksensa jäljiltä, mutta Rantasen paluuta saadaan kuitenkin vielä odottaa.

Palloseuralla on kuitenkin takanaan voitokas ottelu kotona Kokkolan Hermestä vastaan, kun vieraat kaatuivat lukemin 4-2. Esityksessä ei kuitenkaan juuri mikään muu miellyttänyt forssalaisia kuin kaksi pistettä, sillä kahden huonon joukkueen kohtaamisesta vähemmän huonompi korjasi pisteet.

Palloseuran on saatava pelinsä raiteilleen, jotta se pystyisi taistelemaan pisteistä Järvenpäässä. Aseistusta sillä kyllä löytyy hyökkäyspäästä riittävästi, mutta puolustus on ollut akilleen kantapäänä. Viime aikoina Tuomas Suomisen ja Janne Jokilan yhteistyö on alkanut jälleen tuottaa hedelmää, ja lopulta koko alkukauden varsin pirteästi illastat toiseen esiintynyt Suominenkin on alkanut saada maalihanansa auki. Suominen on osunut kolmasti kahdessa viime ottelussa.

Myös ykkösen ulkopuolelta löytyy ratkaisuvoimaa, eikä FPS ainakaan hyökkäyspään tasonsa puolesta jää Haukkojen jalkoihin. Joukkueiden viretasot ovat kuitenkin aivan erilaiset, mikä tekee Haukoista suosikin torstai-iltaa silmällä pitäen. Voitolla Haukat nousisi kolmen pisteen päähän FPS:sta, mutta häviämällä kotiottelunsa Palloseura karkaisi jo seitsemän pisteen päähän ja Palloseura saavuttaisi pudotuspeliviivaa. Nyt se on kuuden pisteen päässä kahdeksan parhaan joukosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle