Miten tämä päättyy?

MESTIS / Ennakko
Haukkojen vieraaksi luistelevan FPS pitää varmaan tilannetta outona. Ennen siirtoikkunan sulkeutumista parhaat pelaajansa myynyt Haukat luistelee vastaan todella junioripitoisena.

FPS:n lähtökohdat otteluun ovat hyvät, sillä se sai tiistaina Turussa poikki seitsemän peräkkäisen vierastappion putken. Altavastaajana otteluun lähtenyt forssalaismiehistö näytti edelliskerran tapaan kaapin paikan puolittaiselle paikallisvastustajalleen TuTolle sen tilavassa kotihallissa.

Tiistain kaltaisella esityksellä FPS:lla ei ole mitään muuta mahdollisuutta, kuin hakea kaksi arvokasta sarjapistettä Järvenpäästä. Pelaajia menettäneiden Haukkojen kohtaaminen on kuitenkin nuorelle joukkueelle asennetesti, joka vaatii valmennusjohdolta pelaajien hyvää alustamista otteluun, sillä aivan puolivaloilla ei sentään näitäkään pisteitä haeta. Mikäli FPS saa luistimet ja kiekon alusta asti liikkumaan, se luo väistämättä tarpeeksi maalipaikkoja ottelun ratkaisemiseen.

Asko Rantasen olkapää ei ole ollut pelikunnossa, mutta kaikki muut avainpelaajat ovat käytettävissä. Turun ottelun kymppitilin täyttymisen takia huilannut Janne Jokila palaa kokoonpanoon. Jokilalle Haukkojen kohtaaminen on erinomainen tilaisuus kasvattaa nykyistä maalimääräänsä 20, sillä edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa hän täräytti näyttävien harhautusten siivittämänä neljä täysosumaa, joista kaksi tuli rangaistuslaukausten päätteeksi.

Toivottavasti taistelutahtoa riittää

Helmikuun alku toi Mestistä seuranneille tylyä kertomaa Järvenpäästä. Haukat myi käytännössä kaiken mitä vain pystyi ja joukkue jatkaa sarjaa muutaman runkopelaajan ja juniorien voimin. Tilanne on järvenpääläiskannattajien silmissä aika lohduton, ellei junioreista löydy yllättäviä sateentekijöitä.

Haukkojen valmentaja Jami Kauppi on viime päivinä kursinut joukkuetta kokoon. Haukat lähtee otteluun neljällä kentällä, mutta lähes puolet joukkueesta on a-junioreita. Haukkojen ykköskenttä on kerätty tervehtyneen Juha Jusslinin ympärille. Laidoilla ovat Harri Hautajoki ja Sami Tervonen. Kakkoskentässä on erikoisuutena se että Ville Peltosuo on nostettu puolustajasta hyökkääjäksi.

Kaupin mukaan FPS on mittari siitä, mihin joukkue pystyy. Haukat lähtee taistelemaan, mutta etukäteen ajateltuna ei kotijoukkueelle ole luvassa muuta kuin luu käteen.

Haukkojen oletetut kentät huomiseen peliin ovat seuraavat:

Hautajoki-Jusslin-Tervonen

Vuorinen-Smura-Peltosuo

S. Mustonen- Åsvik- Valonen

J.Toivola- Sievers-xxxx

Puolustajapareina pelaavat:

Raatikainen-J.Öhberg

Suuronen-Kiren

Myllyoja-Saarnikko

Maalilla Haukoilla aloittaa Eero Väre.

» Lähetä palautetta toimitukselle