Vihreitä vieraita Järvenpäässä

MESTIS / Ennakko
Maalintekovaikeuksien kanssa painiva Haukat isännöi sunnuntaina Forssan Palloseuraa, jolla on takanaan nolo kotitappio TuToa vastaan. Haukat pyrkii yllättämään toista peliä peräpäivinä pelaavan Palloseuran ennakkoluulotttomuudella. FPS:lla on edessään pakkopisteet, jos se aikoo pysyä edes teoriassa pudotuspelijahdissa.

Haukat jatkaa otteluita edelleen nuorella joukkueella. Suurimmaksi ongelmaksi joukkueelle on muodostunut maalinteko. Viimeisessä kolmessa ottelussa on kiekko saatu vain kerran vastustajan selän taakse.

Puolustuspää ei kuitenkaan ole ollut läheskään niin heikoissa kantimissa, mitä siirtorajan jälkeen uumoiltiin. Nuorista pelaajista mm. Juuso Saarnikko on nostanut profiiliaan ja mies on pystynyt taistelemaan aivan tasapäisesti Mestiksessä. Lisäksi joukkueen profiilipuolustaja Ville Raatikainen on jämäköitynyt sen jälkeen kun hänet nimettiin kapteeniksi. Raato on pelannut jokaisessa ottelussa kovia minuuttimääriä ja johtanut Haukkojen puolustusta parhaan kykynsä mukaan.

Nuorista hyökkääjistä ei ratkaisijoita ole vielä Haukoille löytynyt. Kuitenkin osa nuorista on onnistunut ihan positiivisesti. Edellisen ottelun jälkeen Haukkojen valmentaja oli tyytyväinen varsinkin Jonny Åsvikin johtamaan kenttään, jossa laidoilla viilettivät Samu Mustonen ja Juha-Matti Valonen.

FPS:lla tähtäimessä kasvojen pesu

Forssan Palloseura sai lauantaina köniinsä TuTolta, joka vei ansaitusti kaksi pistettä Turkuun. Ämmämäisesti esiintyneen forssalaisryhmän luotsi Mikko Sokka ruoti omiensa esityksiä ottelun jälkeen kovin sanoin, eikä mies nähnyt samanlaisella esityksellä hirveästi toivoa pisteitä Järvenpäässäkään.

- Tällä pelillä me ei voiteta sunnuntainakaan. Pitää keksiä jotain nopeasti, että saadaan jotenkin kaksi pistettä sieltä koukittua. Jos lähdetään samalla tavalla takki auki kuin viimeksi, niin selvähän se on että me hävitään. Toivottavasti ollaan opittu jotain, Sokka latasi.

TuToa vastaan Sokka hajotti ykkösketjunsa Janne Jokila - Aleksi Sillanpää - Tuomas Suominen, kun kolmikko oli turhan usein aivan pihalla omassa päässä. Sokka näki ketjumuutosten tuoneen hieman uutta peliin.

- Kyllä me vähän saatiin niillä sähinää pelaamiseen, mutta siitä en vielä tiedä miten sunnuntaina jatketaan, Sokka kertoi lauantaina.

FPS:lla on jalkeilla runkopuolustajaansa Asko Rantasta lukuunottamatta täysi miehistö. Rantasen käsivamma näyttää tällä hetkellä niin pahalta, että miehen loppukausi on todennäköisesti ohi. Lisäselvyyttä asiaan saadaan ensi viikolla, kun Rantanen käy magneettikuvauksessa.

FPS pyrkii vyöryttämään alusta asti hyökkäyksiään kotijoukkueen maalille ja saamaan nopeasti avausmaalin. Mikäli kuitenkin Haukat onnistuu pitämään FPS:n pitkään tasoissa ja puolustus onnistuu pelaamaan kurinalaisesti, on kotijoukkueella mahdollisuuksia napata yllätyspisteet forssalaisilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle