− En odottanut mitään helppoa taivalta, mutta en myöskään tällaista. Toki porilaisena olen Ässiä seurannut vuosikaudet ja tiedän, että mikä tahansa on mahdollista.
HC Ässät Pori Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Juuselan toteamukseen kiteytyy koko meneillään oleva kriisi. Porilaisen jääkiekon lippulaiva on ennenkin ollut myrskyn silmässä, mutta alkuvuodesta 2018 käynnistynyt vaikea vaihe hakee silti vertaansa.
Niin kliseistä kuin se onkin, Juuselan ja vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtisen johdolla pataorganisaatio ei voi liikaa murehtia eilistä päivää. Opiksi siitä on silti pakko ottaa, muuten yli vuosikymmenen verran sivussa ollut taistelu seuran olemassaolosta nostaa päätään.
Ohilaukauksiin ei ole enää varaa.
− Asioita on jo pohdittu ja edelleen on istuttava alas miettimään nykytilanteen syitä. Jatkuvan vaihtuvuuden on loputtava tähän hetkeen, Juusela sanoo.
Ässien suunnitelmassa on ainakin tavoiteltu pitkäjänteisyyttä. Pasi Kaukoranta kantaa vetovastuun ensi kevääseen asti tietäen jo seuraajansa nimen. Samoin käy Kaukorannan jälkeen päävalmentajaksi saapuvalle Jari Pasaselle.
Kiekkoyleisölle tuntematon Pasanen on korkeimmillaan itse pelannut Saksan DEL-liigassa. Suomen sarjoista kokemusta on Ketterän riveistä silloisista 1. ja 2. divisioonista.
54-vuotias Pasanen on toiminut valmentajana niin Saksan kuin tällä hetkellä Tanskan pääsarjoissa.
− Pasanen ei ollut ainoa vaihtoehto, muitakin oli. Kontakti häneen löytyi meidän verkostomme kautta, Juusela toteaa.
Ässien synkkää alkukautta ei ainakaan helpottanut se, että Mikael Kotkaniemen työsopimuksen purkaminenkin sisälsi dramatiikkaa. Sekä hallituksen puheenjohtaja että toimitusjohtaja pitivät uutisen vuotoa julkisuuteen ennen aikojaan erittäin valitettavana.
Palautekin on ollut intohimoisen kovaa. Varsinkin toimitusjohtaja on päässyt tietoisuuteen porilaisten mielialoista.
− Asian vuotaminen julkisuuteen on valitettavaa kaikkien kannalta.
− Palautteen määrä on ollut valtava, kauppareissullakin on kuullut kaikenlaista. Myös se on yllättänyt, miten henkilökohtaisuuksiin kritiikki on mennyt. Toisaalta se kuuluu luontaisetuihin, Lehtinen kiteyttää.