Ranskalainen visiitti Lahdessa – Julien pistää aikansa ja rahansa kiekkomatkoihin: "Seuraamme joukkuetta ympäri Eurooppaa"

CHL / Haastattelu
Rouens Dragons jäi Pelicansin jalkoihin kaukalossa, mutta voitti kannattajien kamppailun.
Kuva © Kari Koski - kari.koski@jatkoaika.com

CHL:n alkusarjan päätöskierros Lahdessa ei jättänyt paljoa epäselvyyttä paremmasta joukkueesta. Pelicans otti murskavoiton Rouen Dragonsista. Kaukalotapahtumien sijaan suurin riemu nähtiin lopulta vieraskatsomossa.

Dragons oli saanut tuekseen sinnikkään, innokkaan ja varsin äänekkään noin 15 henkisen kannattajaryhmän, joka jaksoi uskoa joukkueensa menestykseen alusta loppuun.

Jatkoaika yhytti toisella erätauolla kannattajaryhmän 30-vuotiaan Julienin, joka oli saapunut tukemaan rakasta seuraansa Normandiasta, Pohjois-Ranskasta.

– Tämä on toinen kerta Suomessa tällä kaudella. Olimme noin kuukausi sitten katsomassa Tappara-ottelua. Hävisimme sen 6–1, ja tämä ottelu on nyt 6–0, joten tämä on meille tuttua, hyväntuulinen kannattaja kertoi kannatuskokemuksistaan.

Tämän kauden kahden Suomen-visiitin lisäksi Julien oli käynyt ystäviensä kanssa Tampereella myös viime kaudella.

Kaksi viimeistä ranskanmestaruutta voittanut Dragons on joutunut CHL:ssa entistä suuremman haasteen eteen, eikä voittoja ole tullut entiseen malliin.

– Seuraamme joukkuetta ympäri Eurooppaa ja kannustamme heitä voittoon. CHL:ssä pelaaminen on paljon vaikeampaa, koska Ranskan liiga on paljon pienempi kuin monet muut eurooppalaiset seurat.

Matkustaminen ei ole innokkaalle kannattajalle vieras asia, mutta CHL tuo lentokilometrien lisäksi eroja myös matkakustannusten puolesta.

– Ranskassa voimme matkustaa koko päivän ja katsoa ottelun, mutta se olisi silti halvempaa kuin CHL:ssa. Esimerkiksi matkat Nizzaan kestävät 12 tuntia, emmekä nuku juurikaan, Julien naurahtaa.

Itse pelin taso CHL:ssa miellyttää ranskalaista vierailijaa.

– Tapaamme monia hyviä joukkueita. Näin Facebookissa, että lahtelaiset fanit eivät pidä CHL:ia arvossaan, mutta meille tämä on erittäin hyvä asia.

Iloinen vierailija halusi lopuksi kehua Lahtea ja lahtelaisia.

– Lahti on eloisampi kaupunki kuin Helsinki! Kaduilla on enemmän ihmisiä, jotka ovat ystävällisiä, Julien huikkaa vielä lopuksi ennen kuin rientää ystäviensä perään tauolle.

Dragonsin Euroopan valloitus loppui visiittiin Lahdessa, mutta kenties ensi vuonna Julienilla ja ystävillä on uusi mahdollisuus vierailla Euroopan kiekkokaupungeissa.

Uutista muokattu 16.10.2024 kello 22.07: kuva vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle