Lisääntyneestä peliajasta nauttiva Jarkko Malinen

LIIGA / Haastattelu
Kauden avausvoitto lämmitti mieltä.
Kuva © Jarno Hietanen
Jopa hieman yllättäen Tapparan tehomieheksi edellispeleissä noussut Jarkko Malinen oli tiistai-iltana huojentunut mies. Tappara otti kauden avausvoittonsa, vaikkakin tuskaisen esityksen jälkeen.

Onnittelut voitosta, vaikeimman kautta tuli?

- Kiitoksia, joo mutta sitä paremmaltahan se tuntuu. Vähän nihkeätä peliähän tuo oli.

Mitä mietteitä yleisesti tästä ottelusta?

- Hyvää karvauspeliä meiltä, kiristettiin karvausta pelin edetessä ja päästiin sitä kautta kiinni KalPan pakkeihin ja saatiin hyökkäyspäähän kiekkoja. Saatiin myös näin pakotettua heidät ottamaan jäähyjä. Ylivoimalla pitäisi vain olla tehokkaampi.

Tehottomuus mietityttää

Alkukauden peleissä Tappara on ollut kovin tehoton ja sama jatkui tänään.

- Ehkä me ei vain mennä tarpeeksi maalille, monesti syötetään kun on laukauksen paikka. Ei olla tehty likaisia maaleja eikä laitettu ripareita sisään. Meidän tarvitsee saada seuraaviin peleihin lisää liikettä sinne maalille.

Ketjut menivät Pelicans-pelin jälkeen uusiksi, miltä tänään tuntui pelata ykkösketjussa Pekka Jormakan ja Jukka Peltolan välissä?

- Itse pelasin kyllä huonon pelin tänään. Ei ketjukavereista ole huonoa sanottavaa. Meillä on koppi täynnä hyviä äijiä ja on sama, kenen kanssa pelaa.

Tehomies Malinen

Sinulla on alla tehokas startti Liigaan, kolme syöttöpistettä kasassa. Mistä tehokas alku johtuu?

- Olen päässyt pelaamaan paljon, myös ylivoimaa. Kovasti on tehty myös kesän aikana hommia ja olen hyvässä kunnossa. Myös henkistä kasvua on tapahtunut.

Oliko mennyt kesä treenin suhteen erilainen verrattuna aiempiin kesiin?

- No ei merkittävästi, pari viimeistä kesää on ollut aika samanlaisia. Olen huomannut, että olen mennyt fyysisesti eteenpäin. Luistelu on parantunut ja yleensäkin jaksaa paremmin pelata.

Kasvattajaseuraa vastaan

Tänään vastassa oli KalPa, kasvattajaseurasi. Vieläkö näissä kohtaamisissa on jotain erityistä?

- On ilman muuta siinä aina oma hienoutensa pelata kasvattajaseuraa vastaan. Toki siellä on joukkue vaihtunut paljon siitä ajasta kun itse olin mukana. Aika samantyylistä peliä he tosin edelleen pyrkivät pelaamaan, vaikka valmennus onkin vaihtunut. Pitäisi päästä eroon tästä omasta KalPa-kammosta, tuntuu että pelaan aina heitä vastaan huonosti.

Nyt Tapparalla on hieman pidempi paussi, lauantaina vastassa HPK. Mitä mietteitä?

- Huomenna palautellaan ja vedetään muutama hyvä treeni alle ja päästään raikkaalla jalalla Hämeenlinnaan. Nyt vain pitää jatkaa tässä voittojen tiellä niin eiköhän tästä hyvä tule.

» Lähetä palautetta toimitukselle