Ruotsi väänsi tiensä finaaliin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Dansk oli yksi Ruotsin voiton takuumiehiä.
Kuva © Picasa
Ruotsin ja Venäjän välinen välieräottelu oli hyvin tasaväkinen loppulukemien ollessa 2-1. Pelissä oli paljon tunnetta ja ottelun loputtua se purkautui ison kokoluokan pystypainina. Ruotsi eteni kuitenkin finaaliin ja saa vastaansa Suomen.

Ruotsin maalivahti Oscar Dansk oli iloisella tuulella välierävoiton jälkeen.

− Olen ylpeä kavereista ja siitä, kuinka pelasimme. Tämä oli tiukka peli, mutta olen tyytyväinen pelaamiseemme. Venäjä pelaa aina hyvin tällaisissa peleissä. Olimme valmiita ja olen siitä ylpeä.

Dansk oli yksi ruotsalaisten kulmakivistä ottelussa. Maalivahti torjui yhteensä 26 kertaa ja päästi taakseen vain yhden kiekon, senkin melko epäonnekkaasti. Dansk jakoi auliisti kiitosta joukkuekavereilleen hienosta pelistä.

− Minulla oli hyvä tunne koko pelin ajan. Kaverit pelasivat edessäni hyvin ja tekivät pelaamisestani helpompaa. Olen todella tyytyväinen siitä.

Dansk koki ottelussa kovia myös fyysisesti. Venäjän Vadim Khlopotov ajautui maalintekopaikassa maalivahdin päälle ja lähti kahden minuutin istunnolle estämisestä. Dansk puolestaan keräili itseään jonkin aikaa jään pinnassa. Mies säästyi tilanteessa onneksi pahemmalta loukkaantumiselta.

− En loukkaantunut siinä. Sain vain pienen kolhun ja se meni hetken päästä ohi, Dansk kommentoi.

Toinen Ruotsin sankareista oli voittomaalin tehnyt hyökkääjä Oskar Sundqvist. Mies oli pelin jälkeen silminnähden ilahtunut maalistaan.

− Oli uskomatonta tehdä maali. Varsinkin, kun se oli noin tärkeä joukkueelle. Se toi meille turvaa, Sundqvist iloitsi.

Pelin päättymisen jälkeen tapahtuneesta kahakasta Danskilla ja Sundqvistilla oli selkeä näkemys. Myös pelinjälkeisessä kättelyssä oli epäselvyyksiä, kun venäläiset väittivät, että osa ruotsalaisista ei ollut kätellyt osaa heitä. Kyseisestä tapahtumasta kaksikko ei osannut sanoa sen enempää, koska eivät nähneet sitä.

− Sellaista sattuu joskus. Jääkiekossa on paljon tunnetta mukana. Sille ei voi mitään, se pitää vain käsitellä, kaksikko totesi.

Lehdistötilaisuudessa saatiin selkoa myös ottelun lopun kahakan kulkuun. Ruotsin puolustaja Jesper Pettersson oli sännännyt puolustamaan joukkuetoveriaan, joka oli jäänyt Venäjän Nikita Zadorovin jyrän alle. Pettersson itse myönsi osallisuutensa kahakkaan, joka menee vielä turnauksen kurinpitoelimen käsiteltäväksi.

− Näin, että yhtä joukkuekaveriani taklattiin lujaa takaapäin ja luistelin pelaajien luokse asiaa selvittämään, Pettersson totesi.

Finaalissa on tavoitteena pelata omaa peliä

Ruotsin tie käy seuraavaksi finaaleja kohti Suomea vastaan. Dansk ja Sundqvist toivovat, että joukkue pystyy jatkamaan oman pelinsä pelaamista.

− Toivon, että pelaamme finaaleissa omaa peliämme. Tavoitteenamme on ollut pelin paraneminen koko turnauksen ajan ja huomenna aiomme olla parhaimmillamme.

Myös kotiyleisön vahvaan tukeen on joukkueessa vahva luotto.

− On ollut mahtavaa, kun katsojia on ollut näin paljon. He ovat antaneet meille lisäenergiaa. Se on auttanut, Sundqvist toteaa lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle