Toimistolla käynti auttoi - Melart nousi HIFK:n ratkaisijaksi

LIIGA / Haastattelu
Melart näytti myös fyysistä osaamistaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
HIFK haki torstaina maistuvan revanssin Espoon Bluesista. Tasaisen ottelun ratkaisijaksi nousi hieman yllättäen puolustaja Ilari Melart, jonka ottelun puolivälissä laukoma 2-0-osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

Nimi Ilari Melart on esiintynyt otsikoissa yleensä vain negatiivisten asioiden tiimoilta. 192-senttinen puolustajajärkäle on vakiintunut suuren yleisön silmissä pelkäksi rähisijäksi, jonka pääasiallinen tehtävä kaukalossa on tapella. Kaiken tämän alle on tehokkaasti piiloutunut se fakta, että 23-vuotias puolustaja on mennyt huimin harppauksin eteenpäin nimenomaan kiekollisessa pelaamisessa. Tällä kaudella Melart on pelannut 13 ottelua, joissa on syntynyt 6 (2+4) tehopistettä – siis enemmän kuin vielä kertaakaan koko liigauran aikana.

- En mä ole mitään tehnyt toisin. Olen saanut vihdoin peliaikaa ja mahdollisuuksia. Sitten kun on parempi itseluottamus, niin sieltä ne tehotkin tulee, hyväntuulinen Melart kertoi Blues-voiton jälkeen.

Melart on alkukauden pelikieltonsa vuoksi pelannut seitsemän peliä vähemmän kuin valtaosa HIFK:n joukkueesta, mutta joukkueen sisäisessä maalipörssissä nuori puolustaja on nousukiidossa. Takaa löytyy muun muassa 246 liigamaalin konkari Kimmo Kuhta, jonka tämän kauden maalipurkki on vieläkin avaamatta.

- Jos mä olisin saanut nämä mailat, joilla mä nyt vedän heti kauden alussa, niin siellä olisi jo muutama maali enemmän. Olen joutunut vetämään marketin halvimmilla mailoilla. Menin sitten Nybondaksen (Tom) toimistoon ja sanoin, että eihän tämmöinen vetele. Verbaalisella lahjakkuudella sain, luojan kiitos paremmat mailat, Melart naurahti.

Toimistolle piipahtaminen todellakin kannatti, sillä Melart oli parempine mailoineen helsinkiläisten paras puolustaja torstaina. Rauhallisen peruspuolustamisen lisäksi Melart kiitti HIFK:n urheilujohtajaa voittomaalilla.

 - Mä sanoin, että teen tänään kiitokseksi yhden maalin. Pitihän se lupaus täyttää, puolustaja kertasi ottelun voittomaalia.

Nälkä kasvaa yleensä syödessä. Mitä parannuksia puolustaja aikoo seuraavaksi HIFK:n seurajohdolta vaatia?

- Tämä riittää toistaiseksi. Pari maalia pitää tulla vielä lisää ennen kuin kehtaa mitään pyytää.

”Palaset loksahtaneet kohdalleen”

HIFK:n lokakuu oli luvalla sanoen heikko. Edelliset kolme ottelua ovat kuitenkin tuoneet kaksi kolmen pisteen voittoa ja yhden ekstrapisteen Hämeenlinnasta. Pisteitäkin tärkeämpi asia HIFK:n kannalta on se, että peli on oikeasti näyttänyt hyvältä.

- Ehkä siellä vaan palaset on loksahtaneet kohdalleen. Sitä aina odottaa sitä oikeaa hetkeä ja nyt ainakin tuntuu siltä, että koko joukkue on löytänyt sitä oikeaa suuntaa, Melart paaluttaa.

HIFK pelaa vielä yhden ottelun ennen maajoukkuetaukoa, kun se matkustaa lauantaina Kuopioon KalPan vieraaksi. Kuopio on perinteisesti ollut helsinkiläisille vaikea paikka pelata.

-Yhtä vaikea peli tulossa kuin tänäänkin, ehkä jopa vaikeampi. Yhtään ei voida puhaltaa ulos. Nyt loppuu vitsailut ja täytyy alkaa keskittyä siihen peliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle