Kanada on pelannut tähän mennessä kevään miesten MM-kisoissa kaksi merkityksellistä ottelua: avauspelin Yhdysvaltoja vastaan ja lauantai-iltana Suomen kanssa. Molemmissa joukkueen maalivahdit ovat pettäneet muun joukkueen nolosti.
Avausottelussa Darcy Kuemper oli Kanadan heikoin lenkki, kun Yhdysvallat vei pisteet voittolaukauskisan jälkeen. Sen jälkeen ykkösvahdin roolia soviteltiin Curtis McElhinneyn harteille, mutta ne todettiin Suomi-ottelussa kapeiksi ja luisuiksi.
Nyt Kanadalla on siis huippuluokan joukkue, jonka hyökkäys keskimäärin takoo riittävän määrän maaleja vastustajan verkkoon voittoon asti, mutta kumpikaan maalivahti ei anna joukkueelleen mahdollisuutta voittoihin. Leijonien antaman nöyryytyksen jäljiltä itseluottamus lienee kadoksissa yhtä pahasti kuin helteisessä Herningissä kuusi hiivaa liikaa nauttinut suomalainen kisaturisti.
Sen vielä voi antaa anteeksi, jos maalivahti haparoi vedon tai vaikka parinkin, mutta tapa, jolla Kanadan vahdit sössivät tärkeimpiä vastustajia vastaan ei anna aihetta synninpäästölle. McElhinney räpiköi maalillaan kuin olisi pelannut ensi kertaa isossa kaukalossa, ja niinhän 34-vuotias NHL:n ikuinen kakkosmaalivahti tekikin.
Kuemper olisi voinut vahvalla sisääntulolla napata ykköstorjujan paikan takaisin itselleen, mutta se ei miehelle kelvannut edes lahjana, vaan tuo rooli tökittiin suoraan Eeli Tolvasen lapaan.
NHL:ssa kakkosvahdin rooli on monella tapaa helppo. Riittää, kun pelaa 15-20 peliä jokseenkin siedettävästi ja antaa silloin tällöin lepovuoron joukkueen ykkösveskarille. Odotukset niistä peleistä eivät ole korkealla, ja siten myöskään suuria paineita kakkosilla ei ole. Kun pitäisikin uudessa joukkueessa röyhkeästi ottaa ykkösen tontti itselle, siitä ei tule mitään.
Näillä keskinkertaisuuksilla Kanada ei maailmanmestaruutta juhli.