Suomenmestaruuden napannut ruotsalaispakki Ekberg siirtyy pätkäsopimuksella Kiekko-Espooseen

LIIGA / Uutinen
Tobias Ekberg pääsi juhlimaan Kanada-maljan kanssa keväällä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Kiekko-Espoo kertoo tehneensä joulukuun loppuun asti ulottuvan sopimuksen Tobias Ekbergin kanssa. Syksyn aikana joukkue tarkastelee mahdollisuutta sopimuksen jatkamiseen kevätkaudelle.

30-vuotias ruotsalaispuolustaja Tobias Ekberg on solminut vuoden loppuun asti ulottuvan sopimuksen Kiekko-Espoon kanssa, seura tiedottaa verkkosivuillaan.

– Olemme koko ajan seuranneet tilannetta pelaajamarkkinoilla ja tarkastelleet joukkueen tarpeita valmistautuessamme sarjan alkuun. Puolustuspäähän koimme nyt tarvetta ja Tobiaksen kanssa näimme yhteisen sävelen. Tobias täsmähankintana täydentää meidän tarpeitamme juuri nyt erinomaisesti. Hän on mainiosti liikkuva ja peliä avaava älypakki, joka tuo mukanaan kahdeksan SHL-kauden kokemuksen sekä tuoreen muistijäljen voittamisesta Tapparan paidassa. Olemme saaneet pelaajasta ja persoonasta erittäin positiiviset kommentit hänen entisiltä pelitovereiltaan, Kiekko-Espoon urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits kehuu tuoretta hankintaa.

Ekbergin sopimuksen jatkamismahdollisuutta vuodenvaihteen jälkeiseksi ajaksi on tiedotteen mukaan tarkoitus tutkia syksyn aikana.

– Meillä on ollut keskusteluyhteys Espoon kanssa jo pidemmän aikaa. Olen kuullut paljon hyvää uudistuneesta organisaatiosta ja huomannut "hypen" ja kiinnostuksen seuran ympärillä. Tein myös itse taustatyötä ja tutustuin seuran historian käänteisiin. Koen että täällä ollaan menossa oikeaan suuntaan ja haluan olla tässä mukana, Ekberg kertoo kiinnostuksestaan joukkuetta kohtaan.

Puolustaja siirtyi tammikuussa Tapparan riveihin Slovakian pääsarjasta. Tampereen kevätkausi toi ruotsalaiselle yhteensä 36 ottelussa pudotuspelit mukaan laskettuna tehot 2+4 sekä suomenmestaruuden. Valtaosan urastaan Ekberg on pelannut Ruotsin SHL:ää, jossa törebodalainen on tehnyt 254 runkosarjaotteluun pisteet 14+60=74.

Ekberg saapui Suomeen eilen ja on jo Espoossa, vaikkei pelaakaan joukkueen illan harjoitusottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle