Mikko Liukkonen lopettaa uransa

MESTIS / Uutinen
Kouvolan KooKoon konkarihyökkääjä Mikko Liukkonen ripustaa hokkarit lopullisesti naulaan ja lopettaa uransa.

Viimeiset seitsemän kautta kasvattiseuraansa Kouvolan KooKoota edustanut Mikko Liukkonen lopettaa kiekkouransa. Liukkosen uran viimeiseksi otteluksi jää näin ollen KooKoon ja Jukurien välinen Mestiksen pronssiottelu, jossa konkarihyökkääjä teki 2-1-voittomaalin jatkoajalla.

Kouvolalainen Liukkonen oli päättyneellä kaudella KooKoon paras pistemies tehoillaan 12+22=34. Pudotuspeleissä pistetili karttui 3+4=7 pinnalla. Vuodenvaihteessa Liukkonen kävi myös viiden ottelun lainalla Tapparassa, jossa teki kaksi (1+1) tehopistettä.

34-vuotias KooKoo-ikoni aikoo jatkossa keskittyä siviilityöhönsä ja perhe-elämään.

– Viimeiset seitsemän vuotta olen tehnyt kesät talvet päivätöitä, harjoitellut ja pelannut. Nyt pitää antaa aikaa sille muulle, eli tyttärelle ja avovaimolle, Liukkonen toteaa Kouvolan Sanomien nettisivuilla.

– Pelaaminen ei itsessään alkanut kyllästyttää, enkä yhtään päivää siitä vaihtaisi pois, mutta joskus se raja tulee vastaan.

Urallaan kertaalleen Mestiksen pistepörssin voittanut Liukkonen on KooKoon seurahistorian toiseksi paras pistemies 362 tehopisteellään. Mestiksen/I-divisioonan kaikkien aikojen pistepörssistä mies löytyy 15. sijalta.

Liukkonen on KooKoon kasvatti, mutta siirtyi jo juniori-iässä Jyväskylään ja JYPiin, jossa mies myös debytoi SM-liigatasolla kaudella 1997–1998. Jyväskylän ja Kouvolan lisäksi Liukkonen pelasi urallaan myös Sveitsin Thurgaussa ja Mikkelissä, jossa hän voitti uransa ainoaksi jääneen Mestis-mestaruuden Jukurien peliasussa keväällä 2002.


Mikko Liukkosen pitkä ura päättyy.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

» Lähetä palautetta toimitukselle