HPK saa SaiPan kimppuunsa: ”Uskomme, että tulee hyvä taistelupeli”

LIIGA / Ennakko
HPK-pelaajat marssivat lauantaina kotikaukaloon haastamaan SaiPan.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK saa lauantaina kotihalliinsa vastaansa komeasti syksyä taivaltaneen SaiPan. Lappeenrantalaiset matkaavat Hämeenlinnaan huimassa tikissä, sillä sikermä on voittanut neljä peräkkäistä kamppailuaan.

Edellisin joukkue, joka on voittanut SaiPan on nimenomaan HPK. Kerho päihitti SaiPan sen kotihallissaan torstaina 15.11. Tulostaululla loistivat tuolloin luvut 5-3 kanta-hämäläisten hyväksi.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluneella kaudella toisenkin kerran. Sekin tapahtui Lappeenrannassa ja tuolloinkin oranssipaitaiset olivat parempia numeroin 5-1.

Pallokerhon apuvalmentaja Pasi Arvonen arvelee lauantaina nähtävän joukkueiden välisessä kolmannessa koitoksessa lujaa asennetta kaukalossa.       

– Uskomme, että tulee hyvä taistelupeli. Tiukkoja pelejä ollut SaiPaa vastaan. Erittäin luisteluvoimainen joukkue vastassa eli vauhtia tulee lauantaina olemaan Rinkelinmäellä, Arvonen lupaa.  

Muutamat HPK-pelurit vaikeroineet heikon viimeistelyn vuoksi

Hämeenlinnalaiset luikertelevat lauantaina Rinkelinmäen jäälle epävakaissa tunnelmissa. Kerhon huima syyslento, kun on hiljalleen kääntymässä laskuun. Nyt Pallokerho on saanut takkiinsa jo kolmessa peräkkäisessä mittelössään. Torstaina sikermän kukisti Ässät jatkoajalla luvuin 2-1.   

Arvonen näkee joukkueensa lähtöasetelman lauantaisaunaan olevan hyvä Ässät-tappiosta huolimatta.

– Vaikka torstaina turpaan tulikin, niin saimme peliämme ja intohimoamme näkyviin. Torstaisessa pelissä kahden erän ajan. Siitä on hyvä jatkaa, Kerhon apuvalmentaja takaa.

Isoin syy torstaiseen Ässät-häviöön oli Kerhon heikko hyökkäyspelaaminen. Oranssijengi tykitti porilaisvahti Antti Raannan torjuntamääräksi 44 kutia, mutta siitä huolimatta HPK kykeni ohittamaan vain kerran Raannan.

Iso tekijä Pallokerhon maalimäärän lisääntymiseen voisi olla se, että joukkueen hyökkääjistä esimerkiksi nimet Tuomas Santavuori, Antti Miettinen, Marko Luomala ja Teemu Rautiainen saisivat lisäonnistumisia. Nämä äijät, kun eivät juuri ole viimeistelyssä tällä kaudella loistaneet, vaikka edellytyksiä olisi.       

– Muutama pelaajamme tällä hetkellä tuskailee, kun paikkoja on paljon, eikä mene sisään. Luottamus maalintekoon tulee onnistumisten kautta. Sitten se onkin ketsuppipulloilmiö, Kerhon kakkoskoutsi Arvonen näkee.  

Niin, viime koitoksissaan HPK on ollutkin liikaa maalinteossaan ykkösketjunsa Jere Sallisen, Ville Viitaluoman ja Eric Fehrin varassa. Vitja on nakutellut kaikki joukkueen kahdessa edellisessä ottelussa tehtailemat kolme osumaa.  

– Ne miehet ovat pitäneet meitä hengissä ja pelanneet erittäin hyvin viimeiset pelit. Oikeastaan ainoa kenttä, joka on pystynyt tulosta tekemään. Odotusarvo on koko ajan korkealla sitä kenttää kohtaan, Arvonen kommentoi.


Vasemmalla juhliva Stefano Giliati on yltänyt tehopisteille jo 12 peräkkäisessä pelissään.

SaiPa Hämeenlinnaan neljän pelin voittoputkessa

Pallokerhon vieraaksi saapuu Rinkelinmäelle lauantaina liigakauden ehdottomin sensaatioseura SaiPa. Ennen kautta liigan häntäjoukkoihin povattu lappeenrantalaisjoukko komeilee upeasti sarjataulukon kolmannella tilalla.

Nyt SaiPa on napsinut neljä voittoa peräkkäin. Viimeksi Saimaan ylpeys päihitti Tepsin tiistaina numeroin 3-2. Voiton ratkaisseen osumansa sikermä hassutteli jatkoajalla.

Tiimellys turkulaisia vastaan oli kuitenkin SaiPalta vuoristoratamainen jatkoaikavoitosta huolimatta. Keltamustapaitaisten pitäisi HPK:ta vastaan saadakin lisää tasaisuutta otteisiinsa, TPS-pelissä joukkueen pelitaso ailahteli melko paljon.

Joukkue ei turkulaisia vastaan ollut esimerkiksi riittävän kovalla tunteella mukana. Myös huolellisuutta SaiPa olisi kaivannut lisää kaukaloon Tepsi-pelissä. Näiden ohella SaiPan viimeistely kangerteli tiistain kamppailussa.

Lisää asennetta ja petrausta maalintekoon niin SaiPa voisi olla vielä kovempi vastus Kerholle lauantaina kuin mitä se oli TPS:lle tiistaina.

Joukkueen vahvuuksia on puolestaan käynnissä olevalla kaudella ollut mainio joukkuehenki ja tasainen ratkaisurintama. Kuumimmassa tikissä Saimaan Pallon pelureista on ollut Stefano Gilliati, joka on saalistanut peräti kahdessatoista viime matsissaan tehopisteitä.  

Ja sitten niitä kokoonpanotietoja tiskiin. HPK saa boksiin lauantaina takaisin loukkaantumisesta toipuneen hyökkääjä Jarkko Turtiaisen. Lisäksi Pallokerho nostaa pelaavaan miehistöönsä takaisin torstain pelin huilanneet Tuomas Santavuoren ja Joni Tuomisen.

Kerhon sairastuvan sisältö selkenee tarkemmin vasta lauantai-aamuna, mutta edellisistä peleistä joukkueen riveistä ovat uupuneet Juha Alén, Juuso Honka, Jesse Saarinen ja Aleksi Laakso.   

SaiPan rivistöstä ovat puolestaan loukkaantuneina olleet leukaluunsa murtanut Lauri Taipalus ja käsivammaiset Ville Paalanen, Samuli Piipponen sekä Joni Suutari.  

Seuraa Heitä

Otto Paajanen #13 | KooKoo

Keskushyökkääjä

HPK:n neloskentän sentteri Otto Paajanen pelaa yritteliäästi pelistä toiseen. Mukavaa katseltavaa katsojan kuin katsojan silmille.

Stefano Giliati #9 | Bolzano

Laitahyökkääjä

Kanadalaisen pisteputki on jo huiman pituinen. Giliati kun on nimittäin saalistanut pisteitä jo kahdessatoista peräkkäisessä matsissa. Jatkuuko tahti yhtä kovana?

» Lähetä palautetta toimitukselle