Juhlallisuuksien ja paidannoston alkuun on aikaa noin puoli tuntia. Erkki Koho ei kuitenkaan myönnä erityisesti jännittävänsä edessä olevaa seremoniaa.
− Suurimmat jännitykset on jännitetty jo, tokaisee Erkki viitaten siihen, että pelit jännittivät enemmän.
Ville Kohon ura alkoi Imatralla, jossa perhe asui. Ura alkoi Ketterässä, mutta jääkiekko ei ollut hänen ensimmäinen lajinsa.
− Itselläni oli pesäpallotausta, ja sitä Villekin pelasi. Koulukaverit houkuttelivat sitten hänet jääkiekkoon mukaan.
Koho siirtyi SaiPaan 15-vuotiaana vuonna 1997.
− Ville pääsi Pohjola-leirille, ja Kari "Kapo" Schemeikka oli siellä Kymi-Saimaan valmentajana. Pian sen jälkeen pelattiin SaiPan ja Ketterän kasikakkosten välillä. Sen pelin jälkeen Heikki Mälkiä sanoi Kapolle, että Ville tulee SaiPaan. Kapo totesi, että selvä. Hän valmensikin sitten Villeä muutaman vuoden.
Imatralta Lappeenrantaan on matkaa hieman alle 40 kilometriä, ja matkat vaativat taloudellisia uhrauksia.
− Matkustelin siihen aikaan paljon, ja vaimoni Riitta jäi tekemään puolipäivähommia, jotta hänellä oli aikaa kuljettaa Villeä Lappeenrantaan.
− Taimiston Velkku järjesti sitten hänelle kämpän, kun Ville alkoi kokea kuskaamisen vievän liikaa aikaa. Hän vietti kyllä paljon aikaa Mälkiöillä, ja Simohan oli hänen pelikaverinsa siihen aikaan.
Ville Koho toimi 12 vuotta SaiPan kapteenina. Mikä sitten teki isän mielestä hänestä hyvän kapteenin?
− Hän on ihan normaali äijä, rehellinen, määrätietoinen ja ottaa muut huomioon. Ville ei paljoa puhu, mutta kun hän puhuu, häntä kuunnellaan.
Isä nostaa neljä huippuhetkeä ylitse muiden: kolme katsomossa todistamaansa ja yhden etänä kokemansa.
− A-juniorien mestaruus 2002, ensimmäinen maali HIFK:ta vastaan ja vuoden 2014 JYP-sarja. Lisäksi oli hieno katsoa televisiosta, kun Ville oli Sotšissa siniviivalla kuuntelemassa Maamme-laulua, listaa Erkki Koho viitaten poikansa vuonna 2013 Venäjän EHT-turnauksessa pelaamiin maaotteluihin.