SHL-viikkokatsaus: Olli Jokinen tekee kovaa jälkeä Timråssa, Tommi Tikka sai kurinpidolta sakkoja

SHL / Artikkeli
Olli Jokisen Timrå liitää voittoputkessa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Olli Jokisen luotsaama Timrå tavoittelee sarjan kärkisijoja. Ennakkosuosikkeihin lukeutuva Rögle kyntää sarjan hännillä.

Seitsemän pelatun kierroksen jälkeen Olli Jokinen on onnistunut piiskaamaan joukkueensa Timrå IK:n kovaan kuntoon. Kauden alussa alempaan keskikastiin arvioitu joukkue seilaa neljän ottelun voittoputkessa. Runkosarjassa Timrå on tällä hetkellä sijalla kolme.

Merkillepantavaa on myös joukkueen maalitilastot voittoputken ajalta. Omiin on kolahtanut ainoastaan yhden kerran. Leksands IF on ainoa onnistuja maalinteossa, kun taas MoDo, Växjö lakers ja Rögle BK jätettiin tylysti nollille.

Timrån Jacob Johansson on tällä hetkellä maalivahtitilastojen selkeä kärkinimi. Päästettyjen maalien keskiarvo on 0,99 ja torjuntaprosentti 95,42.

Alkaneen kauden pisin voittoputki – kuusi ottelua – on vielä kuitenkin Färjestad BK:n nimissä. Viikon suurin yllätys oli tämän putken katkeaminen ja vielä sarjan hännillä ollutta HV71:a vastaan. Jönköpingiläiset onnistuvat kampittamaan Färjestadin lukemin 6–3.

Yksi HV71:n tehomiehistä Färjestadia vastaan oli kautensa tehokkaasti aloittanut Henrik Borgström, joka iski ottelussa lukemat 1+2. Kaikkiaan hyökkääjällä on koossa seitsemään otteluun kahdeksan pistettä, joka oikeuttaa suomalaisten pistepörssin kakkossijaan Robert Leinon (2+9=11) jälkeen. Kolmantena suomalaisista on Markus Nurmi seitsemällä pisteellä.

Kautensa neljällä tappiolla aloittanut HV71 onnistui tällä viikolla kaatamaan Färjestadin lisäksi MoDon, joka pitää sarjan häntäpaikkaa tasapisteissä Leksandin ja Röglen kanssa.

Kärkipään joukkueeksi ennakoidulle Röglelle kauden alku on ollut painajainen. Ainoastaan yksi voitto seitsemästä ottelusta ja pitkä loukkaantuneiden lista. Loukkaantuneiden joukossa ovat ehdottomaan kärkikaartiin kuuluvat Leon Bristedt, Denis Everberg ja Daniel Zaar.

Rögle on joutunut loukkaantumisten vuoksi paikkaamaan joukkuettaan nuorilla pelaajilla. Lisävahvistukseksi Ängelholmiin on hankittu viimeiset neljä kautta Leksandia edustanut kanadalainen Carter Ashton, mutta hänkään ei verotuksellisten syiden takia ole vielä voinut palata ruotsiin.

Kaksi edellistä kautta KooKoossa pelannut kanadalainen Charles-Édouard D'Astous on ollut loistava hankinta nousijajoukkue Brynäs If:lle. Puolustaja on kerännyt viidessä ottelussaan joukkueen suurimmat peliminuutit ottelukohtaisen keskiarvon ollessa lähes 24 minuuttia ottelua kohden.
Ottelussa Växjöä vastaan D'Astous kuitenkin taklasi vastustajaa sääntöjen vastaisesti osumalla päähän. Ottelussa puolustajalle ei tuomittu rangaistusta, mutta kurinpito langetti kanadalaiselle kahden ottelun pelikiellon.

Myös suomalaishyökkääjä Tommi Tikka joutui kurinpidon käsittelyyn. Tikalle tuomittiin 5 000 kruunun sakko virheellisestä kaulasuojan käyttämisestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle