Patrick Yetman Ässien uusin vahvistus

LIIGA / Uutinen
Tappioiden sävyttämää harjoituskautta pelaava Porin Ässät ilmoitti lauantaina tehneensä vuoden mittaisen sopimuksen Patrick Yetmanin kanssa.

Lahden Pelicansissa kaudella 2006–2007 pelannut Patrick Yetman palaa Suomeen kolmen, Norjassa ja Ruotsissa vietetyn, vuoden jälkeen.

– Olen todella innoissani mahdollisuudesta pelata jälleen SM-liigassa, sillä nautin viimeksi pelaamisesta Suomessa erittäin paljon, Yetman kertoo.

29-vuotias kanadalainen edusti edelliskaudella sekä Allsvenskanissa pelaavaa Västeråsia että Elitserien-joukkue Södertäljeä. Mies aloitti kautensa Västeråsissa mutta siirtyi joulukuussa sarjaporrasta ylemmäs. Allsvenskan-visiitti kesti 8 peliä, joissa Yetman iski tehopisteet 3+6. Södertäljessä syntyi runkosarjassa pelaamissaan 23 ottelussa pinnat 5+13. Södertälje joutui karsimaan sarjapaikastaan karsintasarjassa, jossa Yetman teki 10 pelissä 5 (1+4) tehopistettä.

– Pelaajana olen parhaimmillani hyökkäyspäässä. Pyrin aktiivisesti maalintekoon, mutta sen lisäksi tykkään myös syötellä ja rakentaa peliä. Myös luistelu on vahvuuteni ja Euroopan isommat kaukalot sopivat minulle hyvin.

Edellisellä Suomen visiitillään kanadalainen hurmasi lahtelaisyleisön kuuluen joukkueen hyökkääjien parhaimmistoon. Pelaamissaan 35 ottelussa Yetman heilutti verkkoa 15 kertaa ja kuittasi siinä sivussa vielä 10 syöttöpistettä. Porissa ollaankin innoissaan uusimmasta hankinnasta.

– Yetman on sniper-tyylinen pelaaja. Hän tulee tuomaan merkittävästi tehoja hyökkäykseemme. Mahdollisuus hankkia hänet tarjoutui, kun hän halusi pelata joko Ruotsissa tai Suomessa, eikä hän voinut enää verotussyistä pelata Ruotsissa, Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle