Härkälä: "Nickerson ei tappele"

LIIGA / Haastattelu
Ässien päävalmentaja Jari Härkälä oli Jokereille numeroin 3-2 kärsityn vierastappion jälkeen kohtuullisen tyytyväinen oman joukkueeseensa esitykseen. Lisäksi porilaisvalmentaja hehkui tyytyväisyyttä Matt Nickersonin ja Marko Kivenmäen palatessa todennäköisesti jo lauantaina vahvistamaan Ässiä.

Ässät julkisti maanantaina toissa kauden ässäikoniksi nousseen puolustaja Matt Nickersonin sopimuksen. Nickersonin saapumisen tiellä on vielä mahdollisuus NHL-sopimukseen tämän viikon aikana. Päävalmentaja Jari Härkälä on kuitenkin luottavainen Nickersonin saapumisen suhteen.

– Vielä ei ole Nickersonin tulosta saatu vahvistusta, mutta hän pelaa varmasti, jos vaan on meidän mies ja paikalla lauantaina.

Odotukset toissavuotisen hopeakauden yhden kulmakiven paluun yhteydessä ovat kovat. Härkälän mielestä Nickerson on Ässissä ykköspakkiparin miehiä.

– Nickerson oli kuitenkin edellisellä kerralla Ässissä ykköskentän pakki, joka pelasi 20-25 minuuttia ottelussa. Hänellä on meille paljon pelillisesti annettavaa. Nickerson on hyvä kamppailemaan ja laittamaan kiekkoa liikkeelle.

Härkälän mielestä porilaisyleisön odotukset saattavat kuitenkin olla hieman ylimitoitettuja, vaikka kovan tason pelimiehestä onkin kysymys.

– Yleisön odotukset ovat varmasti Porissa kovat ja Nickersonista odotetaan messiasta, joka tulee ja muuttaa kaiken, mutta kyllä me pientä tasonnostoa tähän vielä tarvitaan kokonaisuutenakin. Toivottavasti Matt tuo pienen lisän tuohon meidän tekemiseen ja antaa henkiselle puolelle lisää varmuutta.

Edellisellä Suomen visiitillään Nickerson ihastutti ja vihastutti kiekkokansaa myös nyrkkisankarin roolissa. Härkälän mielestä kurkunleikkaamisliikkeet ja tappelut ovat nyt historiaa patapaidoissa.

– Meillä ei saa kukaan tapella. Me ei olla aikoihin tapeltu, me ollaan lopetettu sellainen.

Erityisesti Nickersonille tullaan Porissa tekemään selväksi, että mihinkään vastustajan noutoyrityksiin ei pidä lähteä mukaan.

– Varsinkin, jos on meidän ykköskentän pakki ja pelaa 25 minuuttia ottelussa, niin silloin ei saa lähteä minkään vastustajan 13. hyökkääjän kanssa tappelemaan. Todennäköisesti tuollaisia hakuyrityksiä vastustajilta on odotettavissa, Härkälä ennustaa.

Nickersonin mahdollisen paluun lisäksi Ässät vahvistunee lauantaina toisella ykköskentän pelimiehellä. Nivusvammoista kärsinyt Marko Kivenmäki tekee todennäköisesti paluun, kun Ässät kohtaa KalPan lauantaina Isomäen jäähallissa.

– Kivenmäki oli jo maanantaina jäällä ja luisteli lähes pelivauhtia. Toiveita siis on lauantaina jo saada mies mukaan, Härkälä myhäili.

» Lähetä palautetta toimitukselle