Tasauksen tanssipari tasaiseen taistoon

LIIGA / Ennakko
Tältä mieheltä ei ole viime aikoina nähty käsirysyjä tai jäähyjä vaan silkkisiä lättyjä ja huimia viimeistelyjä. Tanssiiko Jonne Virtanen tiensä illan tähdeksi?
Kuva © Jarno Hietanen
Tasauskierroksen taistelupari iskee jälleen yhteen. SaiPaa uhkaa valahtaminen, kun taas JYP pyrkii säilyttämään asemansa kärkitaistossa. Vähämaalinen iltapuhde lienee väännön lopputulema. Sputnikit ovat kukistaneet hurrikaanit vain kertaalleen tällä kaudella.

JYP ja SaiPa kamppailivat edellisen kerran paremmuudesta tammikuun tasauskierroksen aikana. Tuolloin kumpainenkin nappasi voiton kotikaukalossaan. Jyväskyläläiset ovat muutoin olleet niskan päällä kauden aiemmissa kohtaamisissa.

Joukkueet ovat kulkeneet tasauskierroksen jälkeen päin vastaisiin suuntiin. JYP löysi vihdoin ja viimein juonestaan kiinni pyrähtäen neljän ottelun voittoputken ansiosta takaisin sarjan kärkikamppailuun.

SaiPa sen sijaan on valahtanut pahasti tappioiden saattelemana ja joutuu nyt rimpuilemaan pudotuspelipaikkansa puolesta. Maajoukkuetauon jälkeiset pelit ovatkin lappeenrantalaisille äärimmäisen tärkeitä.

Maajoukkuetaukoa edelsi JYPin osalta voittojunan suostuminen raiteiltaan, kun Lukko oli hurrikaanien murheenkryynissä eli voittolaukauskilpailussa etevämpi. SaiPa taas pääsi istahtamaan voittokantaan lyötyään Tapparan, niin ikään voittolaukauskilpailun jälkeen.

Ulkomaalaiset onnistuneet

Sputnikien kannalta positiivisinta voitossa oli ehdottomasti se, että uusi vahvistus Brad Moran ja horrokseen vajonnut Robert Jekimovs esittivät loistavia otteita. Jekimovs paukutti yhden maalin lisäksi ratkaisun voittolaukauksilla ja Moran siveli varsinaisella peliajalla kaksi osumaa.

Jos onnistumisia katsotaan niin myös JYP sai iloisia uutisia Lukko-tappiosta huolimatta. Darryl Boyce nimittäin onnistui ensimmäistä kertaa maalinteossa, vaikka aikaeroväsymys vielä miestä painoikin. Boycen terävyyttä JYP kaipaakin, sillä Jari Jääskeläinen ja Petr Hubacek ovat hurrikaanien hyökkäyskalustosta poissa.

Hippoksen illasta voitaneen hyvällä syyllä odottaa tiukkaa taistelua. Jyväskyläläiset eivät ole selviin voittoihin juuri kauden aikana pystyneet ja aiemmista SaiPa voitoista huolimatta myös lappeenrantalaiset ovat traktorien kiusana pyristelleet ottelusta toiseen.

Pisteiden merkitystä ei tuskin kummankaan kohdalla voi taas kerran ylikorostaa, joten tarkkaavainen puolustuspeli tulee olemaan avainasemassa molempien kohdalla. Katseet kohdistuvat myös siihen, kuinka veräjänvahdit urakastaan selviytyvät. Tuomas Tarkki on elvytellyt itseään mainioon vireeseen. SaiPa maalilla aloittanee voitto-ottelussa torjunut Miika Wiikman.

Seuraa Heitä

Jonne Virtanen #3 |

Keskushyökkääjä

Monsteri on syttynyt tämän kalenterivuoden aikana suorastaan hävyttömän kovaan liitoon. Kasvanut pelaika on näkynyt tehoissa. Itseluottamuskin on edelleen illasta toiseen rautainen. Kuritti SaiPaa viimeksi kotona kahdella tehopisteellä.

Brad Moran # |

Hyökkääjä

Lappeenrantaisten apuri takoi kaksi osumaa edellisessä kamppailussa. Maaleja Sputnikit tarvitsevat jatkossakin, jotta unelma pudotuspeleistä ei särkyisi viime metreillä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Antti Jaatinen 4 1 5
2.Kalle Koskinen 1 4 5
3.Jonne Virtanen 2 2 4
4.Miika Lahti 0 3 3
5.Ramzi Abid 1 2 3
SaiPa M S P
1.Simo-Pekka Riikola 0 3 3
2.Jaakko Rissanen 1 2 3
3.Roberts Jekimovs 2 1 3
4.Brad Moran 2 1 3
5.Anssi Löfman 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle