Pelicans ensimmäiseen kotitaistoon HIFK:ta vastaan

LIIGA / Ennakko
Ilkka Pikkarainen pääsee irti entistä seuraansa vastaan.
Kuva © Janita Onnelainen
HIFK saapuu Lahden Pelicansin vieraaksi lauantai-illalle. HIFK nappasi perjantaina ison voiton, kun se kaatoi Helsingin paikalliskamppailussa Jokerit. Perjantaina JYPille tappion kokenut Pelicans luisteluttaa uuden hankintansa Pavel Rosan ensimmäistä kertaa kotikaukaloon.

Vierailija HIFK saalisti henkisesti ison voiton paikallisvastustajaansa Jokereita vastaan. Perjantai-iltana pelattu vauhdikas kamppailu päättyi HIFK:n voittoon lukemin 1-4.

Helsingin paikallisottelussa HIFK:n puolella onnistujia olivat joukkueen energisesti pelanneet kuopiolaiset Iiro Pakarinen ja Juuso Puustinen, jotka onnistuivat tekemään maalin mieheen. Ruotsalaispuolustaja Daniel Fernholm keräsi kaksi syöttöpistettä.

Pelicans taasen kärsi tappion JYPille toisen erän suvantovaiheen myötä, kun jyväskyläläiset iskivät reiluun viiteentoista minuuttiin neljä osumaa Jere Myllyniemen selän taakse. Loppulukemat ottelussa olivat 5-2.

Energinen vai väsynyt vierailija?

Mainiossa vireessä oleva vierailijajoukkue HIFK on saanut varmasti paljon hyvää henkistä energiaa perjantain Jokerit-voitostaan. Ennen perjantai-iltaa, HIFK oli viimeksi voittanut Helsingin paikalliskamppailun 13. syyskuuta 2012.

Stadin taisto oli kuitenkin erittäin vauhdikas ja kovalla tempolla käyty ottelu. Näkyykö tämä HIFK:n otteissa Lahdessa? Toki on muistettava, että marraskuussa pelitahti on muutenkin korkea ja myös isäntäjoukkue Pelicans pelasi perjantaina.

Vierailijoiden Roope Talaja loukkaantui Jokerit-ottelussa, kun isäntien Antti-Jussi Niemi taklasi häntä polvella. Polvensa loukannut Talaja on tämän seurauksena sivussa Pelicansia vastaan ja luultavasti myös pitkään sen jälkeen.

Lahtelaisten ensikosketus Rosaan

Lahden Pelicans hankki pelaajapulaansa paikkaamaan tšekkihyökkääjä Pavel Rosan. Taitava peluri on pelannut Suomessa jo kahteen otteeseen ennen Pelicansia, toisella kerralla lahtelaisten nykyisen päävalmentajan Hannu Aravirran alaisuudessa Kärpissä.

Lahtelaisten kovien odotuksien alla pelaava Rosa onnistuikin heti ensimmäisessä ottelussaan maalinteossa, ensimmäisellä laukauksellaan. JYPiä vastaan tšekki pelasi Tyler Redenbachin ja Timo Pärssisen rinnalla, jossa hän jatkanee myös lauantaina.

Seuraa Heitä

Ilkka Pikkarainen #84 |

Laitahyökkääjä

Voimalaituri onnistui viimeksi HIFK:ta vastaan erinomaisesti pistepuolella. Tuo fyysisellä pelaamisellaan lahtelaisille tasoitusta helsinkiläisiä vastaan.

Mika Partanen #72 |

Laitahyökkääjä

Kovasti töitä tekevä laituri oli hyvällä pelipäällä perjantaina. Vauhdikkaasti luisteleva ja kontaktia säästelemätön.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle