Onko Tapparasta taas SaiPan voittaneeksi?

LIIGA / Ennakko
Kaikilla ei ole Lappeenrannasta lämpimiä muistoja.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Vahvasti kotonaan pelannut SaiPa on hävinnyt Lappeenrannan kisapuistossa vain kerran varsinaisella peliajalla. Tuolloin keltamustat kohtasivat parempansa Tapparasta.

Länsirannikon kahden ottelun kierrokselta kolme pistettä saalistanut SaiPa palaa lauantaina Lappeenrannan kisapuistoon. Liigan kolmannella sijalla JYPin kanssa majaileva SaiPa on pelannut kotonaan väkevästi ja hävinnyt isännän roolissa vain kaksi ottelua.

Torstaina sarjakärki Kärpille voittomaalikilpailussa hävinnyt Tappara on ainut vierasjoukkue, joka on kyennyt nappaamaan Lappeenrannasta täydet kolme pistettä. Tappara hallitsi tappiosta huolimatta peliä Kärppiä vastaan, ja Lappeenrantaan voidaan odottaa sitoutuneempaa joukkuetta sitten viime näkemän.

Edellisen kerran Kisapuistossa vieraillessaan Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi harmitteli joukkueen pelivalmiuden puuttumista. Vierasjoukkueen voimakas karvaus ja keskialueen sumputus olivat kuitenkin myrkkyä SaiPalle, joten samaa voidaan odottaa myös lauantain ottelussa.

Veräjillä tutut vartijat

SaiPaa monessa ottelussa pystyssä kannatellut maalivahti Jussi Markkanen sai Lukko-ottelussa ansaitun lepovuoron, kun kakkosvahti Andreas Bernard hyppäsi tolppien väliin. Viikkoa aiemmin kauden ensimmäisen nollapelinsä pelannut Markkanen palannee aloittavaksi maalivahdiksi Tapparaa vastaan.

Tapparan Juha Metsolalle nollapelejä on kertynyt useampi ja mies on parannellut asemiaan maalivahtitilastoissa. Vaikka kiekot eivät kunnolla tarttuneetkaan Kärppiä vastaan käydyssä voittomaalikilpailussa, myös Metsolan voidaan odottaa pelaavan kärkipään kamppailussa.

Tapparan miehistö vahvoilla, SaiPalla poissaolorulettia

SaiPan kokoonpanosta puuttuu edelleen useita pelaajia. Stefano Giliati, Jesse Mankinen ja Samuli Piipponen eivät olleet mukana vierasmatkalla, ja heidän pelikuntonsa on arvoitus. Lauantaina on varmasti sivussa puolustaja Per Savilahti-Nagander, joka kärsii kahden ottelun pelikieltoa syyllistyttyään torstain Lukko-ottelussa polvitaklaukseen.

Eläneet kokoonpanot ovat vaikuttaneet SaiPan viisikkopelaamiseen ja hetkittäin yhteisen sävelen löytäminen on ollut vaikeaa. Myös ylivoima on yskinyt ja keskiviikkona Ässiä vastaan käydyssä ottelussa nähtiin SaiPan ainoat ylivoimaosumat neljään otteluun, vaikka tilaisuuksia on tarjottu.

Tapparan riveistä puuttui Kärppiä vastaan pelatussa ottelussa vatsatautinen Tomas Plihal. Myös Plihalin pelikunto ratkeaa myöhemmin.

Tappara tuhlasi torstaina leijonanosan saamistaan ylivoimista, mutta onnistui silti maalinteossa viidellä kolmea vastaan. Koska SaiPa on kärsinyt jäähyalttiudesta, voi peli hyvinkin ratketa erikoistilannepelaamiseen.

Seuraa Heitä

Jan-Mikael Järvinen #44 | Ässät

Keskushyökkääjä

Järvinen on nostanut tasoaan hitaasti, mutta varmasti. Onko kakkossentteristä nousemaan ottelun sankariksi?

Jesper Piitulainen #54 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Piitulainen ei ole osoittanut hyytymistä, mutta pääseekö sisulla keskikentällä odottavan Tappara-muurin läpi?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Jesper Piitulainen 3 1 4
2.Ville Koho 0 4 4
3.Tommi Jokinen 1 2 3
4.Lauri Taipalus 1 1 2
5.Ville Hämäläinen 2 0 2
Tappara M S P
1.Olli Palola 3 3 6
2.Pekka Jormakka 3 2 5
3.Jan-Mikael Järvinen 1 4 5
4.Kristian Kuusela 2 3 5
5.Josh Green 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle