Aika jälkeen Vujtekin

LIIGA / Ennakko
HPK saapuu tiistaina Pelicansin vieraaksi ilman tähtipelaajan nimikkeellä kulkevaa Vladimir Vujtekia. Hänen sopimuksensa purettiin äskettäin, sillä hämeenlinnalaiset eivät nähneet tällä kaudella vanhaa loistokasta Vladimiria.

Kerho ei ollut tyytyväinen Vujtekiin eikä Vujtek Kerhon menestykseen, joten sopimuksen purkaminen tapahtui yhteisymmärryksessä. Tshekistä odotettiin yhtä paikkaajaa kolmikon Santala, Miettinen, Somervuori, jättämiin aukkoihin, mutta Vujtek ei kohtalaisista tehoista huolimatta täyttänyt odotuksia.

HPK:n ulkomaalaisrintamalla on ollut muutenkin tuulista viime päivinä. Maalivahti Robbie Tallasin kausi näyttää päättyvän sydänvaivaan, ja ruotsalainen Anders Burström kaupattiin viikonloppuna Jokereihin. Aukkoja on siis jäänyt, joten Lahden ottelussa tuskin nähdään HPK:n kauden lopullista kokoonpanoa.

Setzinger kiusaamassa Pelicansia…

Tulijapuolella on illan ottelua ajatellen mielenkiintoinen nimi: Oliver Setzinger. Itävaltalaisnuorukainen pelasi alkukauden Pelicansissa, mutta valmennusportaassa kumpikaan Pettereistä ei tullut toimeen hänen kanssaan. Setzinger kiukutteli itselleen vilttikomennuksen kauden alun vaisujen pelien jälkeen, mitä seurasi entistä viileämpi suhde valmentajiin.

Itävaltalaisen otteet olivat jo hieman piristymään päin, kun hän sai siirron KalPaan. Viime viikolla huhut olivat jo viemässä Setzingeriä Tapparaan, mutta yllättäen lopullinen osoite olikin Hämeenlinna. Ensimmäisessä ottelussaan Kerhon paidassa Setzinger kirjautti itselleen yhden syöttöpisteen.

Lahdessa Setzingerin huikeasta potentiaalista ei saatu kaikkea irti, joten tiistaisessa kamppailussa miestä kannattaa seurata. Tehokas ilta lahtelaisyleisön edessä olisi aikamoinen näpäytys nuorukaista sorsineelle Pelicans-valmentaja Petteri Sihvoselle.

…ja Aki Heino HPK:ta

Polvivammastaan toipunut Aki Heino tekee viimein Pelicans-debyyttinsä. Kaupattuaan Toni Mäkiahon Hämeenlinnaan Pelicans sai Heinon pelioikeudetkin, mikä tekee Heinon uran Lahdessa jatkumisesta todennäköisemmän.

Ensin lahtelaisten olisi kuitenkin syytä nähdä, millainen mies Heino oikein on. Allekirjoittaneen ennakkokäsityksen mukaan Heinon pitäisi tuoda kiekollista osaamistaan taidoiltaan rajalliseen Pelicans-puolustukseen. Oikealta ampuvana pakkina hän on tervetullut lisä Pelicansin ylivoiman viivamieheksi. Hirvittävänä pommittajana tai vastustajien pysäyttäjänä Aki Heino ei ole kunnostautunut, mutta ennakkoon häntä ei kannata tuomita. Heinon peliä ehtii kyllä tarkkailla, sillä vastuuta on tarjolla.

Mikä on motivaatio?

Ottelu on Pelicansin ja HPK:n välillä peräti seitsemäs kamppailu tällä kaudella. Aiemmat kohtaamiset eivät ole olleet mitään kiekkoilun riemujuhlaa, eivätkä joukkueiden viimeiset esitykset lupaa suuria tälläkään kertaa. HPK tosin haki maukkaat pisteet Tapparalta, joten ennakkokaavailuissa vaaka on vahvasti Hämeenlinnan puolella.

Ottelu ei varmasti herätä suuria tunteita yleisössä. Onneksi tiettyjen pelaajien näyttöhalut vanhoja seurojaan vastaan antavat piristysruiskeen kamppailuun. Heino, Mäkiaho ja Setzinger, näyttäkää niille!

» Lähetä palautetta toimitukselle