Avausottelussa kristallia kädessä?

LIIGA / Ennakko
Pelicans avaa uuden kautensa herkullisesti. Rakas vihollinen HPK saapuu Lahteen ja koitoksesta on lupa odottaa tiukkaa ja tasaista. Alussa saattaa molemmilla joukkueilla olla ”kristallia kädessä”. Alkuhermostuksesta ensin toipuva joukkue korjannee potin.

Alkuasetelmat ovat muuttuneet melkoisesti viime kaudesta. Kotijoukkue Pelicans on paperillakin selvästi viimevuotista valmiimpi ja osaavampi ryhmä. Vastaavasti runkosarjan upeasti voittanut HPK joutui luopumaan monista kellokkaistaan. Toki HPK on ennakkosuosikki, mutta myös Pelicansilla on ehdottomasti realistinen mahdollisuus olla sarjataulukossa yllättävänkin korkealla.

HPK:n ykkösvahvistus Vujtek sivussa

Kerholta puuttuvat liiga-avauksesta joukkueen suurin tähti Vladimir Vujtek sekä Jokereista Hämeenlinnaan suunnannut Jukka Voutilainen. Heistä nimenomaan Vujtek on se messias, jonka odotetaan likimain yksinänsä korvaavan koko viimevuotisen Santala-Miettinen-Somervuori -tehoketjun. Kakku on melkoinen, mutta mieskin on taitava.

Vujtek on jo useamman viikon ajan potenut akillesjännettään ja on hiljalleen aloittelemassa jääharjoittelua ensi viikon alkupuolella. Riskejä ei haluta ottaa ja mies saa parannella itsensä kerralla kuntoon. Jukka Voutilainen potee nivusvammaa ja hänen paluunsa menee varmuudella lokakuun puolelle.

Pelicansin ykkösvahvistus Toporowski sivussa

Pelicans on poikkeuksellisesti kauden alkaessa suhteellisen terve joukkue. Jari Kauppila on toipunut pelikuntoon, mutta ketjukaveri Shayne Toporowski joutuu huilaamaan kolme ensimmäistä matsia pelikiellon vuoksi. Kaksi peliä on lusittavana parin vuoden takaa Bluesin paidassa tapahtuneesta hässäköinnistä ja viimeisessä harjoitusottelussa Leksandia vastaan tapahtunut episodi poiki pelikieltoa yhden ottelun lisää - onneksi ei sentään enempää.

Toinen pelikieltoaan kärsivä Pelicans-peluri on nuori huippulupaus Tuomas Santavuori, jonka pelikielto juontaa juurensa A-junioripelissä saatuun rangaistukseen. Santavuori nähdään tositoimissa jo lauantaina Oulussa, kertoi joukkueenjohtaja Tommi Kerttula torstai-iltana.

Lahden jäähallissa kehitetty ravintoloita ja ottelutapahtumaa

Ravintolatoiminta on siirtynyt kokonaan Pelicansin omistukseen ja tämä näkyy mm. ravintoloiden tyylikkäämpänä ulkoasuna. Myös itse ottelutapahtuman viihtyvyyteen on satsattu. Videojärjestelmä on uusittu ja luvassa on mm. erätaukohaastatteluja. Siihen vielä lisäksi kohtuullisesti menestyvä jääkiekkojoukkue ja tiukkoja pelejä, niin hommahan toimii.

TUNNELMIA:

Pelicans-valmentaja Hirvonen: - Ei mulla ole mitään sitä vastaan, jos vastustajat kokee Lahden vierailut epämielyttäväksi

lue lisää

» Lähetä palautetta toimitukselle