Kärkikamppailu Pohjois-Pasilassa

LIIGA / Ennakko
Jokerit saa jälleen kovatasoisia vieraita. Tällä kertaa narripakan tiiviyden testaa sarjakärki Oulun Kärpät. Joukkueiden edellinen kohtaaminen on ottelun ennakkotunnelmissa poikkeuksellisen suuressa osassa.

Kun Jokerit ja Kärpät valmistautuvat tiistain otteluun, molempien asialistalla on varmasti edellisen kohtaamisen erikoinen kolmas erä. Kuukausi takaperin oululaiset nousivat kotihallissaan päätöserässä 0-3-tappioasemasta 4-3-voittoon. Jokerileirissä romahdus halutaan varmasti nollata, Kärpät taas hakee huikeasta noususta ylimääräistä itseluottamusta.

Vaikka runkosarja lähestyy vasta puoliväliään, on ottelulla merkitystä jo pudotuspelejäkin ajatellen. 2000-luvun hegemoniaparin keskinäiset voimasuhteet heilahtaisivat Kärppien voiton myötä selvästi pohjoiseen päin. Kotivoitto taas auttaisi Jokereita unohtamaan edellisen ottelun kauhunhetket.

Tylsän tehokas Kärpät

Kärpät johtaa sarjaa ylivoimaiseen tyyliin, mutta joukkueen pelillinen ilme aiheuttaa silti nurinaa Oulussa. Dominanssi perustuu korkeaan rutiinitasoon ja varmaan peruspelaamiseen, eivätkä ottelut tarjoa suuria elämyksiä. Värikkäätkin pelaajayksilöt tasapäistetään pelaamaan joukkueelle joukkueen ehdoilla.

Kuukauden takainen kolmas erä oli kuitenkin poikkeus. Kärpät otti ennennäkemättömän suoraviivaisen vaihteen silmään ja jyräsi Jokereiden yli. Samalla syttyi kotiyleisö, ja Raksila muistuttikin hetken pudotuspelihuuman hornankattilaa.

Doug Sheddenin Jokereita ei voi ainakaan tylsyydestä syyttää. Joukkueen esitykset ailahtelevat pelien sisälläkin huomattavasti enemmän kuin oululaisilla, mutta parhaimmillaan Jokerit pelaa murhaavan tehokasta ja näyttävää jääkiekkoa.

Hyvä esimerkki tästä nähtiin viime perjantaina, kun joukkue rökitti HPK:n kotonaan suurinumeroisesti. Jokerit ei ehkä hallinnut peliä, mutta se pakotti vastustajan virheisiin ja rokotti niistä armotta.

Maajoukkuepelaajia ja loukkaantuneita

Suoraviivaisuus ja peräänantamattomuus ovat Sheddenin joukkojen parhaat avut Kärppiäkin vastaan. Hyökkäyspäässä tarvitaan tehoja, mutta ennen muuta puolustuksen täytyy olla hereillä; oululaiset ovat voittaneet viisi edellistä otteluaan ja tehneet niissä jokaisessa vähintään neljä maalia.

Ari Ahonen on pelannut Jokereissa erinomaisesti. Pelaamissaan kolmessa ottelussa jyväskyläläiskasvatti on päästänyt yhtä monta maalia, joten maalivahtiin kotijoukkue ei kaadu.

Ahonen valittiin myös Moskovan EHT-maajoukkueeseen, joka julkistettiin maanantaina. Ahosen lisäksi Jokereista ovat mukana keskushyökkääjät Kim Hirschovits ja Petri Pakaslahti. Kärpistä mukaan mahtuivat tällä kertaa laitahyökkääjät Janne Pesonen ja Mika Pyörälä.

Maajoukkuetason pelaajia on myös sivussa molemmista ryhmistä. Jokereilta puuttuvat edelleen Arto Kuki, Sami Lepistö, Jyrki Louhi, Juuso Riksman ja Tony Virta. Kärpistä taas ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa Hannes Hyvönen ja Jari Viuhkola sekä muista syistä Kalle Sahlstedt.

» Lähetä palautetta toimitukselle