Jokerit hakee raiteitaan Raksilassa

LIIGA / Ennakko
Sarjakärki Oulun Kärpät saa vieraakseen viimeaikoina vaisusti esiintyneen liigakakkosen Helsingin Jokerit. Viidessä viime ottelussa voitoitta jääneet helsinkiläiset kulkevat nyt omaa vaikeaa tietään, kun taas Kärpät on saanut jälleen pelijuonesta kiinni.

Oulussa on luvassa tiistaina perinteinen hegemoniaottelu, kun Kärpät ja Jokerit ottavat yhteen. Joukkueiden väliset edelliset kohtaamiset ovat olleet hyvin tasaisia: kahdella viime kerralla ratkaisut ovat syntyneet aivan viimeisillä minuuteilla.

Edellinen Raksilan ottelu oli viihdearvoltaan kovaa luokkaa ainakin oululaisten osalta, sillä Kärpät nousi kolmen maalin tappioasemasta voittoon, kun puolustaja Topi Jaakola laukoi 4-3-osuman muutama minuutti ennen loppua. Jokerit kuittasi tappion Helsingissä joulukuun alussa, kun Mikko Kalteva iski voittomaalin kolmannen erän lopussa.

Tuolloin molemmilla kulki lujaa, mutta nyt sarjan kärjessä keikkuvat joukkueet ovat esiintyneet ailahtelevasti. Kärpät on saanut pelinsä pikkuhiljaa raiteilleen, mutta Jokerit kulkee omaa vaikeampaa polkuaan. Helsinkiläiset ovat hävinneet viisi ottelua peräkkäin, eikä helppoa tule olemaan Oulussakaan. Päävalmentaja Doug Shedden kritisoi joukkuettaan edellisen ottelun jälkeen taistelutahdon puutteesta, joten Jokerit tullee Kärppiä vastaan varmasti ryhdistäytymään tällä osa-alueella.

Schnabel luutii takalinjoilla

uutinen

Robert Schnabel Jokereihin
[lue lisää]

Jokerit teki kokoonpanoonsa muutoksia siirtorajan kynnyksellä, kun se hankki HIFK:sta vapautetun puolustaja Robert Schnabelin. Pois takalinjoilta sen sijaan lähti Kevin Kantee, joka siirtyi Turun Palloseuraan. Hyökkäysosastollakin nähtiin pientä hiomista, kun vuokralla Kiekko-Vantaassa ollut Jesse Uronen palaa Jokereihin.

Nähtäväksi jää, tuovatko uudet pelaajat Jokereiden otteisiin piristystä, sillä joukkueen viimeaikaiset otteet ovat olleet heikkoja. Valmentaja Shedden on pyrkinyt herättelemään joukkuetta muun muassa ulkoharjoituksilla Käpylän luistinradalla pakkaskelejä uhaten. Joukkueen työnteko on kuitenkin ollut vajavaista, mistä osoituksena oli edellisessä ottelussa nukahtaminen JYPiä vastaan.

Jokereiden johtavat pelaajat löytyvät "ykkösketjusta", joka on saanut paljon peliaikaa. Varsinkin keskushyökkääjä Kim Hirschovits on kantanut vastuuta hyökkäyksessä ja puolustuksessa pelillisenä johtajana toimii Marko Tuulola. Ykkösketjun lisäksi joukkue kaipaisi tasonnostoa muilta ketjuilta, joista löytyy valtavasti potentiaalia. Voittaakseen ja päästäkseen kiinni pelistään Jokerit varmasti tarvitsee myös muiden kokeneiden pelaajien panosta.

Kaikissa tämän kauden Jokereiden ja Kärppien välisissä otteluissa helsinkiläiset ovat onnistuneet keskialueen puolustuspelissään hyvin. Viime otteluissa oululaisten hyökkäyspelissä on kuitenkin ollut astetta terävämpää otetta, joten varsinkin Jokereiden puolustusalueella helsinkiläisten liike nousee avaintekijäksi.

Vierailijoiden kokoonpanosta poissa ovat ainakin pitkäaikaispotilaat Jyrki Louhi sekä Juuso Riksman. Jokereiden maalivahtitilanne illan otteluun on auki, sillä viime lauantain JYP-tappio vei joukkueen ykkösmaalivahti Ari Ahosen sivuun ainakin tämän viikon otteluista. Jokereiden maalilla nähtäneenkin jompi kumpi kaksikosta Niko Hovinen-Joonas Hallikainen.

- Tämän viikon pelit täytyy vain raapia kasaan maalivahdin osalta, Jokereiden päävalmentaja Doug Shedden kommentoi Ilta-Sanomissa.

Vahvaa peliä Kuopiossa

Kärppien kolme edellistä ottelua ovat olleet voitokkaita ja joukkue on saanut kokeneiden pelaajien paluun myötä paljon lisää ratkaisuvoimaa. Hannes Hyvösen ja Jari Viuhkolan kaltaiset pelaajat ovat tuoneet joukkueeseen Kärppien kaipaamaa hyökkäysten päättämisvoimaa sekä johtajuutta koko pelaamiseen.

Edellinen ottelu Kuopiossa KalPaa vastaan oli Kärpiltä moniltakin osin hyvä esitys. Joukkueen kiekollinen pelaaminen oli hyvää varsinkin ylivoimalla: peliväline kulki nopeasti ja oululaiset käyttivät kiekollista taitoaan hyväksi. Samoin keskialueen kiekonriistoissa Kärpät oli KalPaa selkeästi edellä. Joukkue toteutti pelisuunnitelmaansa ja Tuomas Tarkin onnistunut maalivahtipeli takasi kaiken kruunuksi nollan omaan päähän.

Lähes koko kauden sivussa olleen Hyvösen peli Kuopiossa oli jopa yllättävänkin hyvää. Kärppien ykkösketju on jälleen pääsemässä kovaan kuntoon ja Hyvönen on tuonut suoraviivaisuudellaan koko oululaisten pelaamiseen uusia ulottuvuuksia. Viuhkola on puolestaan viime kolmessa ottelussa saalistanut huikeat seitsemän syöttöpistettä.

Uusia pelaajia Ouluun ei todennäköisesti ole tulossa. Joukkue saa riveihin vielä nilkan tulehduksesta toipuvan Ross Lupaschukin, jolla on iso merkitys Kärppien puolustuspelaamiseen. Hän tuo takalinjoille lisää niin käsiä kuin liikettäkin. Jokereita vastaan Lupaschuk ei todennäköisesti ole kokoonpanossa.

Muilta osin Kärppien sairastuvalla ovat hyökkääjät Antti Aarnio ja Tommi Paakkolanvaara. Joukkue pääsee pelaamaan Jokereita vastaan samalla kokoonpanolla kuin lauantaina Kuopiossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle