Pelaajien arvosanat on annettu vastaamaan odotusarvoja. Alle kymmenen ottelua pelanneiden suoritusta ei ole arvioitu.
Maalivahdit
7,5
Lassi Lehtinen
27. 89,47 2,53
Viime kaudella kaikkia maalivahtitilastoja dominoinut Lehtinen valittiin viime kaudella myös tähdistökentälliseen. Tällä kaudella meno ei ollut yhtä lennokasta, sillä Lehtinen putosi loppukaudeksi kakkosmaalivahdiksi. Lisäksi lehtitietojen mukaan pieni loukkaantuminenkin vaivasi nuorta maalivahtia. Rauhallisesti torjuva 23-vuotias maalivahti pudotteli paljon kiekkoja, ja torjuminen oli epävarmaa. Potentiaali kuitenkin tiedetään.
8,5
Artjom Zagidulin
24. 90,02 2,34
Zagidulin torjui KHL:ssä Metallurg Magnitogorskin riveissä ainoastaan kolme ottelua ennen siirtoa Raumalle joulukuussa. Venäläisvahti oli ajoittain kentän paras pelaaja aikamoisilla paraatitorjunnoillaan. Zagidulin on peittävä maalivahti, joka ei pudotellut paluukiekkoja. Loppukaudesta puolustuksen murentuessa etupuolella maalejakin alkoi upota taakse enemmän.
Puolustajat
8,5
Thomas Grégoire
53. 8+26 +13
Kanadalaispuolustaja saapui kesken viime kauden Raumalle, ja jälki on ollut tasaisen varmaa. Grégoire pelasi kärkipuolustajien takana keskimäärin 22,5 minuuttia ottelua kohden, ja tulinen laukauskin löysi useaan otteeseen tiensä maalille. Yksittäisissä otteluissa Grégoiren syöttöprosentti oli omaa luokkaansa, mutta välillä joukkoon mahtui myös räikeitä yksilövirheitä. Pelikuorma alkoi näkyä runkosarjan loppupuolella.
6
Vili Laitinen
30. 0+1 -5
Laitinen ei saanut koneestaan kaikkea irti, minkä vuoksi peliaika jäi keskimäärin alle 11 minuuttiin. Alkukaudesta vastuuta tuli enemmän, mutta kauden edetessä Laitinen jäi ylimääräiseksi puolustajaksi sekä kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle. 22-vuotias puolustaja kävi lainalla myös Italiassa ICEHL:ssä. Kiekollinen varmuus ja pelinlukutaito eivät ole Liigaa ajatellen vaaditulla tasolla.
6,5
Noel Pietilä
37. 0+3 +5
Pietilä ei ensin onnistunut raivaamaan itselleen vakituista pelipaikkaa, mutta lopulta otteluita kertyi huomattava määrä. Ajoittain kaukalossa sattui kohtalokkaita yksilövirheitä, mikä on nuorelle pelaajalle tyypillistä. Pietilä on luisteluvoimainen ja nopealiikkeinen puolustaja, joka tarvitsisi alleen kokonaisen Liiga-kauden sekä ripauksen lisää itseluottamusta. Ensi kauden osoite ei ole vielä tiedossa.
9,5
Vili Saarijärvi
52. 17+26 +19
Saarijärvi voitti puolustajien pistepörssin sekä maalipörssin, mikä kertoo hänen tasostaan. Puolustaja oli selkeästi Lukon arvokkain pelaaja, mikä näkyi etenkin hänen poissaollessaan, jolloin Lukko liiteli tappioputkessa. Saarijärvi siirtyy luonnollisesti isompiin kaukaloihin, mikä jättää suuren aukon Lukon puolustukseen. Hänen vahvuutenaan on nousta tukemaan hyökkäyksiä, luoda viivapelote ylivoimalle sekä antaa nopeita aloitussyöttöjä omalta alueelta. Pelitaakka alkoi kuitenkin näkyä pudotuspeleissä.
6,5
Ondřej Slováček
27. 0+8 +1
Tšekkipuolustaja saapui Raumalle maaliskuussa maaottelutauon jälkeen. Ennen ainuttakaan ottelua kysymyksiä herätti miehen pelipaikka, sillä Slováček oli luutinut puolustajana ainoastaan muutaman kauden ajan. Hänen odotettiin tuovan hyökkäysvoimaa mukanaan, mutta pelaaminen ei missään vaiheessa ottanut tuulta siipien alle. Ajoittain kentällä nähtiin vahvoja esiintuloja, mutta mitään merkittävää Slováček ei saanut aikaan. Lukolla on Slováčekista ensi kautta koskeva seuran optio.
6
Onni Korkka
11. 0+0 0
Korkan näytöt edustusjoukkueessa jäivät tällä kaudella vähäisiksi, sillä peliaikaa kertyi vähissä peleissä keskimäärin alle kymmenen minuuttia. Viime keväänä kaksivuotisen jatkosopimuksen solmineen Korkan tavoitteena oli vakiinnuttaa pelipaikka edustusjoukkueessa. Mahdollisuuksia siihen on yhä, jos valmennus antaa ensi kaudella enemmän näytönpaikkoja.
7
Niclas Almari
15. 0+2 +2
Helmikuun alussa Lukkoon saapunut Almari ei säväyttänyt, mutta vakiinnutti pelipaikkansa ja toi tarvittavaa laajuutta puolustusosastolle. Almari oli tärkeä palanen joukkueeseen, sillä Lukko pelasi koko kauden erittäin kapealla kokoonpanolla, jolloin särkymävaraa ei ollut. Perusvarma puolustaja hoitaa velvoitteensa, mutta voisi käyttää laukaustaan useammin.
7,5
Matthew Abt
55. 5+10 +6
1+1-muotoisella sopimuksella Lukkoon saapunut kanadalainen aiheutti alkukaudesta monille ylimääräisiä sydämentykytyksiä. Sopeutuminen suureen kaukaloon vei aikaa, ja virheitä sattui pelistä toiseen. Kauden edetessä pelaamisesta tuli varmempaa: 15 tehopisteestä peräti kuusi syntyi maaliskuussa, jolloin myös peliaika kasvoi. Kärkiketjujen puolustajaksi kanadalaisesta ei ole, mutta syvyyttä ajatellen option käyttäminen ei välttämättä olisi Lukolta huono veto.
7
Miska Kukkonen
34. 1+1 -4
Tapparasta aikoinaan Raumalle siirtynyt puolustaja kärsi niin ikään pitkästä loukkaantumisesta kesken kauden. Pelitaukoa kertyi lähes kahden kuukauden verran. Kukkonen on fyysinen pelaaja, ja välillä kaukalossa Kukkoselta nähdään turhia ylilyöntejä ja turhia rangaistuksia. Kukkonen on ottanut kolmen kokonaisen kauden aikana Raumalla askeleita eteenpäin, mutta ensi kaudella katseet saattavat osoittaa johonkin muuhun suuntaan.
9
Samuli Piipponen
54. 3+12 +23
Piipponen pelasi loistavan kauden Saarijärven puolustajaparina selvin roolijaoin: Saarijärvi oli osapuolista hyökkäämpi, Piipponen hoiti puolustusvelvoitteet. Joutui monen muun tapaan loppukaudesta jättämään pelejä väliin. Peliaikaa kertyi keskimäärin lähes 22 minuuttia iltaa kohden, joten puolustaja oli kovilla koko kauden ajan. Piipposella on sopimus myös ensi kaudeksi Raumalle, mikä on Lukolle oikea onnenpotku, jos vierelle löytyy sopiva pelaaja.
Hyökkääjät
9
Scott Pooley
55. 18+16 +28
Pooley sijoittui lopulta tehotilastossa lukemallaan +28 koko Liigan toiseksi, vaikka sopeutuminen pieneen kaukaloon veikin aikaa. Koko kauden laukaisutilaston Pooley vei kuitenkin nimiinsä – vain neljän laukauksen erolla seurakaveri Saarijärveen. Ahnaasti maalille ajava Pooley nousi Lukon sisäisen pistepörssin neljännelle sijalle. Hyökkääjä jatkaa Raumalla ja on tärkeä osa myös ensi kauden ryhmää: alkukankeudet on nyt selätetty ja pelitapa on selvä.
7
Sami Päivärinta
34. 2+4 +8
Vasta 18-vuotias hyökkääjä säväytti otteillaan etenkin alkukauden aikana, ja lokakuussa syntyikin jo maali kera kolmen syötön. Loppukaudesta peliaika väheni merkittävästi, mutta alkukauden otteet siivittivät Päivärinnan myös mukaan alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailuihin. Kahden suunnan sentteri saattaa olla läpimurtonsa kynnyksellä: kulunut kausi antoi siitä jo vahvoja signaaleja.
6
Niklas Ylitalo
30. 2+1 -5
Ylitalo on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta kolkutellut edustusjoukkueen ovia jo useamman vuoden ajan. Kunnollista paikkaa ei ole auennut, sillä tälläkin kaudella peliaika jäi hyvin vaatimattomaksi. Peliaikaa saadessaan laitahyökkääjä käytti usein mahdollisuutensa, mutta viimeinen askel on jäänyt uupumaan. Maisemanvaihdos saattaisi tehdä hyvää.
8,5
Pavol Skalický
52. 13+22 +9
Vaikka pisteitä ei kertynytkään yhtä monta kuin viime kaudella, teki slovakialaishyökkääjä monia pieniä voittavia asioita kaukalossa. Skalický pelaa fyysistä peliä, mikä on helppoa hänen kokonsa vuoksi. Laidoilla slovakkihyökkääjä on vaikea voitettava, ja etenkin pudotuspeleissä hän nousi esiin tiukoissa paikoissa. Skalický on ollut Lukolle erittäin tärkeä palanen, mutta lähteet ovat viemässä häntä Lukon harmiksi muualle. Erittäin työteliäs pelaaja.
8
Linus Nyman
52. 10+21 +16
Nyman nousi vaikeamman kauden jälkeen jälleen paremmin omalle tasolleen. Henkilökohtainen piste-ennätys jäi vain kahden pisteen päähän. Nyman pelasi aika ajoin erittäin hyvin yhteen Pooleyn sekä Ilomäen kanssa, ja ketju loi jatkuvan uhan hyökkäysalueelle. Nyman solmi kahden vuoden jatkosopimuksen Lukon kanssa maaliskuussa, joten hyökkääjä saa kehittää fysiikkaansa ja pelaamistaan tutussa ympäristössä. Potentiaalia on vielä suurempaan pistesaaliiseen, jos pelaaminen pysyy tasavahvana läpi koko kauden.
6
Miro Markkula
10. 1+1 0
Markkula pelasi kuluneella kaudella pääosin nuorten mukana, mutta sai peliaikaa myös edustuksessa koronaviruksen kurittaessa vakiomiehiä. Suuria urotekoja 20-vuotias hyökkääjä kahdeksan minuutin peliajallaan ei saanut aikaan. Tulevaisuudessa Markkulasta voi olla ainesta alempien ketjujen hyökkääjäksi, mutta kehitettävää löytyy vielä.
7
Oliver Suni
43. 5+5 -2
Helmikuussa 20 vuotta täyttänyt kempeleläislähtöinen hyökkääjä saapui viime kaudella Lukon junioreihin, josta hän nosti itsensä Liiga-joukkueeseen suurimmaksi osaksi kautta. Poissaolosuman keskellä Suni pääsi tuuraamaan kokeneempiaan kärkiketjuissa sekä jopa ylivoimalla. Maalipaikat hyvin haistava laituri jatkaa Raumalla myös ensi kaudella, joten odotettavissa on entistä parempaa pelaamista.
6
Kristián Pospišil
18. 5+5 -1
Kausi ei lähtenyt liikkeelle viime kauden tapaan, vaan hyökkääjä istutettiin ajoittain myös katsomoon. Liigan väriläiskiin kuuluva slovakialaishyökkääjä purki sopimuksensa joulukuussa ja suuntasi ulkomaille. Lukon peli rauhoittui selkeästi Pospišilin lähdön jälkeen, eikä häntä enää osattu kauden kuluessa kaivata takaisin.
7,5
Henri Ikonen
12. 2+3 -1
Ikonen saapui Lukkoon aivan siirtotakarajalla Jokerien jättäydyttyä pois KHL:sta kesken kauden. SaPKo-kasvatista ei kuoriutunut pistenikkaria myöskään Raumalla loppukauden aikana. Lukko kuitenkin solmi Ikosen kanssa suoraan vuoteen 2024 ulottuvan sopimuksen. Hoitaa oman tonttinsa, ja tarvittaessa voi korvata myös kärkiketjujen puuttuvia pelaajia.
8
Julius Mattila
55. 11+18 -1
Kahden suunnan sentteri sekä erinomainen aloittaja solmi niin ikään aiemmin keväällä Lukon kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kausi alkoi pisteiden valossa nihkeästi, mutta Mattilan meriitit näkyvät ennen kaikkea aivan muualla kuin pistesarakkeessa. Mattila oli monesti ottelun loppuhetkillä kaukalossa ottamassa aloituksia, ja häntä voidaan peluuttaa lähes tilanteessa kuin tilanteessa. Kehityspotentiaalia on edelleen, joten Lukon kannalta jatkosopimus on erittäin tärkeä.
7
Mikko Petman
46. 7+5 -5
Petmanin kausi jäi vajaaksi, mutta siitä huolimatta henkilökohtainen piste-ennätys jäi vain kahden pisteen päähän. Petman on pelannut Raumalla jo neljän kauden ajan, ja seuraavalla kaudella pelipaikka löytynee jostakin muualta. Maisemanvaihdos saattaa olla hyvä asia 20-vuotiaalle pelaajalle, sillä vaikka pelaaminen on vahvaa ja fyysistä, kehitystä ei ole tullut edellisten kausien tapaan. Petman on parhaimmillaan takuuvarma hyökkääjä alempiin ketjuihin, mutta mahdollisuuksia seuraavalle tasolle nousemiseen on.
7
Harri Kainulainen
50. 8+8 +4
Moni oli heittämässä Kainulaista pois kokoonpanosta alkukauden jälkeen, mutta pitkästä pisteettömästä putkesta huolimatta Kainulaisen pystyi laittamaan kentälle lähes missä tahansa tilanteessa. Kainulainen iski ensimmäisen maalinsa joulukuun loppupuolella, mistä alkoi pisteidenkin valossa vahvempi jakso. Kainulainen sai ylivoima-aikaa, ja sentteri pamauttikin komealla laukauksellaan useammankin maalin. Odotukset kuitenkin olivat kenties korkeammalla, ja mahdollisen option käyttämisestä ei ole vielä tietoa.
6
Jānis Švanenbergs
14. 0+1 -5
Tehopisteiden ja näyttöjen osalta latvialaissentteriltä odotettiin enemmän, mutta on muistettava, että 20-vuotias Švanenbergs pelasi vasta ensimmäisiä otteluitaan Suomessa. Edustusjoukkueen pelatessa pudotuspelejä Švanenbergs siirtyi pelaamaan Lukon A-nuoriin, jossa tehoja, peliaikaa ja pelivarmuutta on kertynyt. Seuralla on optio ensi kaudesta, ja parhaimmillaan latvialaisesta voisi kehittyä alempien ketjujen luotettava pelaaja.
8
Arttu Ilomäki
54. 12+31 +6
Ilomäki palasi Raumalle parin SHL-vuoden jälkeen. Pisteitä syntyi ajoittain nihkeästi: runkosarjan ensimmäisellä kolmannekselle Ilomäki osui ainoastaan kolmessa ottelussa. Lopulta sentteri iski kuitenkin 43 tehopistettä ja jakoi sisäisen pistepörssin piikkipaikan Saarijärven kanssa. Ilomäen meriitit olivat etenkin aloitusympyrässä, sillä hän oli kauden keskivaiheilla sarjan paras aloittaja. Lopulta aloitusprosentiksi muodostui 54,3 prosenttia. Vastapainona otteet olivat ajoittain epätasaisia ja pelaaminen näytti jopa laiskalta. Ura jatkunee muualla.
7,5
Michael Haga
45. 5+13 +2
Norjalaishyökkääjä saapui jopa suhteellisen vähin odotuksin Raumalle. Alkukausi oli erittäin hankala: lokakuussa sentteri pelasi ainoastaan yhdessä ottelussa. Peli-ilme vaihteli illasta toiseen, välillä ottelun sisälläkin. Lopulta koko kausi kerrytti kuitenkin 18 tehopistettä, ja aloitusympyrässäkin otteet paranivat kauden mittaan. Hagan sopimus kattaa myös ensi kauden, mutta tuleva rooli on arvoitus.
6,5
Iivari Säkkinen
36. 1+5 +2
20-vuotias hyökkääjä pelasi uransa ensimmäiset Liiga-ottelut kauden aikana. Nuorelle pelaajalle tyypillistä on suoritustason ailahtelu ottelusta toiseen, mutta keskimäärin Säkkinen onnistui kuitenkin hoitamaan tonttinsa nelosketjussa. Säkkinen sai vastuuta muiden terveysmurheiden vuoksi, mutta loppukaudesta hän siirtyi pelaamaan A-nuorten pudotuspelejä. Ensi kauden joukkueesta ei ole toistaiseksi tietoa.
9
Sebastian Repo
40. 21+9 +8
Loukkaantumista paljon kärsinyt hyökkääjä voitti vähäisestä ottelumäärästään huolimatta Lukon sisäisen maalipörssin. Tammikuussa Repo valittiin myös kuukauden pelaajaksi: kuukauden aikana syntyi peräti yhdeksän maalia, joista kolme merkittiin myös ottelun voittomaaleiksi. Lukon 12 ottelun voittoputkessa Revolla oli suuri rooli. Laatuluokan Liiga-hyökkääjä käytti hyvin kovaa laukaustaan hyödyksi, mutta tuttu ylivoimakuvio pelattiin loppukaudella tarkkaan pois. Revon jatkaminen jo viime kauden jälkeen oli yllätys, joten nyt edessä siintävät kenties suuremmat kentät.
8,5
Anrei Hakulinen
47. 8+25 +12
Joukkueen kapteeni nousi monesti esiin tärkeillä hetkillä. Kautta sekoittivat hieman viime kaudella tullut loukkaantuminen sekä marraskuussa sairastettu koronavirus, joka piti miehen sivussa useammasta ottelusta. Hakulinen jatkaa Lukossa myös ensi kaudella, mikä on joukkueelle erittäin iso asia. Tuo osaamisensa lisäksi joukkueeseen myös kokemusta sekä vankkumatonta joukkuepelaamista. Hakulinen ei pelkää laittaa kroppaa likoon joukkueen puolesta, eikä maalipaikkojen haistaminenkaan ole ongelma. Tuo mainiota jatkuvuutta, kun joukkue on uusiutumassa merkittävästi.
Kenttäpelaajista alle kymmenen ottelua pelasivat Kalle Ervasti, Jeremi Tammela sekä Lenni Hämäläinen. Maalivahdeista puolestaan Samuel Jukuri pelasi Lukossa yhteensä yhdeksän ottelua ja lainaotteluita muualla kertyi yhteensä kuusi kappaletta.
Jukuri kärsi loukkaantumisista kauden aikana, ja Lukon urheilujohtajan Kalle Sahlstedt kertoi vamman vaativan leikkaushoitoa kauden jälkeen.