Ilves: Yrittikö Sjöblom kammeta kauppahintaa alaspäin?

LIIGA / Artikkeli
Sjöblom katsoi ottelut Ilveksen fanikatsomosta.
Kuva © Jarno Hietanen
Jatkoaika selvitti Marko Sjöblomin esisopimuksen purkuun johtaneita taustoja.

Ilveksen Facebook-ryhmässä on puhuttu viime aikoina paljon kahvipöytäkeskusteluista. Ilvekseen läheisesti liittyvät henkilöt, joskus mukana jopa hallituksen puheenjohtaja Vesa Kainulainen, ovat kertoneet yksittäisille faneille Marko Sjöblomin esisopimuksen purkamiseen johtaneista syistä.

Jatkoaika selvitti kahvipöytäkeskustelujen keskeisimmät puheenaiheet, olkaa hyvä.

Sosiaalisessa mediassa esiintyneet huhut, että Sjöblom olisi kieltänyt maksamasta ostolaskuja, pitävät keskusteluiden mukaan paikkansa. Useat Ilveksen pitkäaikaisetkin yhteistyökumppanit saivat rahansa vasta myöhään syksyllä, sopimuksen jo purkauduttua. Sjöblom myös lupaili osallistuvansa itsekin myyntihommiin, mutta osallistuminen jäi käytännössä olemattomiin.

Ilveksen johtoportaassa ei oltu myöskään tykätty Sjöblomin lausunnoista mediassa. Ilveksen vertaaminen käytettyyn autoon ja vihjailut kulissien takaa tehdyistä löydöistä olivat outoja, sillä keskustelujen mukaan Ilveksen taloustilanne on huomattavasti parempi, kuin se pahimmillaan oli.

Ilveksen taustalla olevat henkilöt epäilivät Sjöblomin yrittäneen kammeta kauppahintaa alemmas lisäämällä niin sanottuja lyhyitä velkoja ja antamalla julkisuuteen kuvaa erittäin huonokuntoisesta yrityksestä.

Myös Sjöblomin rahatilanne on ollut epäselvä. Varallisuutta miehellä on, mutta epäselväksi oli jäänyt, onko likvidiä rahaa lopulta irrotettavissa seuran ostoon. Pitkään kuuden kuukauden Due Diligence -aikaan olikin osittain suostuttu nimenomaan siksi, että Sjöblom saisi sinä aikana rahoituksen kuntoon.

Ilves oli tutkinut lakitoimiston kautta Sjöblomin taustat heti neuvottelujen alettua, mutta rahatilannetta ei oltu samoissa neuvotteluissa tarkistettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle