Ristolainen: "Parhaita pelejäni kahteen vuoteen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ristolaisen peli sujui välierässä hyvin.
Kuva © Vilja Päätalo - vilja.paatalo@jatkoaika.com
Rasmus Ristolaista haukuttiin paljon Suomen puolivälierän jälkeen. Silloin itseensä tyytymätön mies kertoi pelanneensa huonoimman ottelunsa kahteen vuoteen. Välieräottelussa kaikki kuitenkin muuttui.

Ristolainen teki Suomen tärkeän kolmannen maalin, puolusti varmasti ja pelasi joka tavalla jälleen omalla tasollaan.

− Tämä oli minun osaltani yksi parhaimmista peleistä viimeiseen kahteen vuoteen. Muitakin hyviä on ollut. Hyvä näin tietysti, ei tarvitse sentään hävetä itseään. Pyrin siihen, että sen parhaan pelin vuoro olisi sunnuntaina.

Suomi oli pelissä yllättävän hyvä, tai Kanada odotettua heikompi.

− Peli oli koko ajan hallussamme. Ei heillä ollut yhtään hetkeä jolloin he olisivat painaneet älyttömästi päälle tai saaneet kauhean määrän maalipaikkoja. Tästä pelistä ei voi kukaan sanoa, että pomppu sinne, pomppu tänne. Niin hienosti me pidimme heidät poissa maalipaikoilta.

− Pelin lopussa jopa harmitti olla vaihtoaitiossa, kun jännitti niin älyttömästi. Hyvä peli, mutta vielä pitää pystyä parantamaan.

Voittava joukkue

Ristolainen on mukana kolmansissa nuorten MM-kisoissaan.

− Viime vuoden kisapettymyskin tuntui pahalta, mutta hirvein muisto on kahden vuoden takaa, kun hävisimme Ruotsille rangaistuslaukauksilla. Se harmittaa vieläkin. Toivottavasti nämä positiiviset tunnelmat kestävät yhtä kauan, pohti Ristolainen.

− En ole ikinä ennen ollut mukana voittavassa joukkueessa, mutta jos voitot tuntuvat aina näin hyviltä niin tätähän voisi tehdä vaikka joka vuosi, mies nauraa.

Ristolainen kehuu Suomen joukkueen ilmapiiriä.

− Ei ole mitään mustia lampaita joukkueessa, vaan kaikki ovat kuin yhtä perhettä. Jos joku vetää vähän huonommin, niin muut paikkaavat. Välierässä minun otteideni jäljiltä ei tarvinut onneksi hirveästi korjailla.

Kohti finaalia

Kisojen finaali pelataan jo sunnuntaina. Peli alkaa alle vuorokauden välierän päättymisen jälkeen. Ristolainen vakuuttaa, että joukkueella riittää nälkää.

− Ei kukaan halua jäädä hopealle. Olisi kamalaa hävitä. Me olemme sunnuntaina valmiita.

Suomi hävisi alkulohkovaiheessa ottelunsa Ruotsille. Se ei kuitenkaan Ristolaista huolestuttanut.

− Alkujännityksen piikkiin meni se edellinen Ruotsi-peli. Olen katsonut heidän pelejään, ja olimme ainoa joukkue joka sai heitä edes vähän paniikkiin. Finaalivoitto vaatii ehjää 60-minuuttista.

− Sunnuntaina tulee varmasti hetkiä, jolloin joudumme olemaan paniikissa. Juuse Saros oli tänään uskomattoman hyvä, ja finaalissakin meidän tulee auttaa häntä ja puolustaa kärsivällisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle