McPhee kahmi itselleen jo alussa 14 puolustajaa, joista suurimman osan oletettiin jatkavan matkaansa saman tien. Elokuussa heistä 11 oli kuitenkin NHL-sopimuksen alla, kun muut joukkueet tyytyvät yleensä 7-8 puolustajaan. Siihenkin mahtuu jo yksi tai kaksi varamiestä.
Millaisella joukkueella on varaa pistää farmiin yli 50 pisteen maalitykki?
Golden Knights satsasi vähän vanhempiin veteraanipakkeihin, kuten Deryk Engellandiin ja Jaron Garrisoniin. Alusta asti herätti huolta, veisivätkö veteraanit paikat sellaisilta nuoremmilta pelaajilta, jotka voisivat nousta huipulle jos saisivat alle pari kautta oikeaa kokemusta. Näin myös kävi: Golden Knightsilla ei yksinkertaisesti ollut tilaa päästää jäälle kaikkia, jotka olisivat siellä paikkansa ansainneet.
Tilaa tai ei, Golden Knights piti kuitenkin tulevaisuuden tähdistään kiinni kynsin ja hampain. Kun joukkue oli pakko saada kutistettua 23 pelaajaan, McPhee lähetti farmijoukkueeseen kaikki kolme pelaajaa, joita ei tarvinnut asettaa siirtolistalle.
Päätökset aiheuttivat närää, ja etenkin Vadim Šipatšjovin siirto tuntui herättävän kysymyksiä: millaisella joukkueella on varaa pistää farmiin yli 50 pisteen maalitykki? Myös nuoret lupaukset Alex Tuch ja Shea Theodore löysivät itsensä kauden alussa Chicago Wolvesista.
Yleensä ei ole hyvä, että joukkueessa on potentiaalisia huippulahjakkuuksia, mutta ei mahdollisuutta seurata heitä tarkemmin. Pelaajien kehitykselle on tärkeää, että he pääsevät sopivalle tasolle sopivassa vaiheessa uraansa. NHL-tason pelaajan pitäminen farmissa on myös aikamoista haaskausta ja tilanne, johon ei pitäisi päätyä ilman painavia syitä.
Kun kuvaan tulivat loukkaantumiset, ja kolme pelaajaa joutui sairastuvalle saman pelin jälkimainingeissa, kuvio muodostui vielä monimutkaisemmaksi.
Golden Knights saattoi vihdoin ottaa kokoonpanoonsa aiemmin numerosyistä syrjään asetettuja nimiä. Tuch ja Šipatšjov todistivatkin heti seuraavassa pelissä kuuluvansa NHL:n:
Venäläishyökkääjä on kolmen NHL-pelinsä aikana tehnyt yhden maalin, kun taas Tuch onnistui samassa ajassa iskemään vaikuttavat kaksi maalia ja nettoamaan yhden syöttöpisteen − se on suoritus, jota ei voi enää sivuuttaa vain hyvänä tuurina.
NHL:ään kuuluvat kuitenkin myös Erik Haula (1+1) ja Jonathan Marchessault (1+0), joita paikkaamaan he nousivat. Kun he palaavat, jonkun on taas pakko siirtyä pois alta, koska kokoonpanoon mahtuu edelleen vain 23 pelaajaa.
Tilaa tai ei, Golden Knights piti kuitenkin tulevaisuuden tähdistään kiinni kynsin ja hampain.
Sinänsä on positiivinen ongelma, että joukkueella on liikaa hyviä pelaajia. Se kuitenkin vaatii sitä, että kaikki tiedostavat tilanteet ja suhtautuvat siihen avoimin mielin. Ainakin Šipatšjov kipuili joukkueen päätöksien kanssa aiemmin niin paljon, että hänen huhuttiin jopa miettivän KHL:n palaamista.
Pelaajan näkökulmasta on vaikea pysyä positiivisena ja motivoituneena, jos erinomaisen suorituksen jälkeen saa lähtöpassit takaisin AHL:ään. Toisaalta myös alkuperäisestä kokoonpanosta on vaikea poimia sellaisia pelaajia, jotka ansaitsisivat siirron alaspäin.
Golden Knights paini saman ongelman kanssa jo kauden alussa, mutta tilanne on vain mennyt pahemmaksi. Kasassa on kuitenkin joukkue, joka tietää, miten voittaa pelejä − ja tekee sen ilman, että edes käyttää kaikkia resurssejaan.