CHL:n alkusarja pakettiin – Pelicans nosti itsensä murskavoitolla pudotuspeleihin, Sheffield pelasti Tapparan jatkoon

CHL / Uutinen
Pelicans juhli illan CHL-kierroksella.
Kuva © Kari Koski - kari.koski@jatkoaika.com
Tappara sai CHL:n alkusarjan viimeiseen otteluun vieraaksi Lausannen ja Pelicans Rouenin. Tamperelaiset taipuivat vaisuhkolla viimeistelyllä sveitsiläisille, kun lahtelaiset murskasivat ranskalaiset.

CHL:n alkusarja paketoitiin kuuden ottelun kierroksella. Tapparan vaisuhko ottelu Lausannea vastaan laittoi tamperelaiset tukalaan tilanteeseen pudotuspelipaikkaa ajatellen. Lahtelaisten murskavoitto Rouenista takasi Pelicansille pudotuspelipaikan.

Tappara isännöi CHL:n alkusarjan viimeisessä ottelussa Janne Kuokkasen, Lauri Pajuniemen, Antti Suomelan ja Ahti Oksasen edustamaa NL-seura Lausannea.

Ottelu päättyi Tampereelle matkanneiden Lausanne-kannattajien riemuksi vieraiden voittoon lukemin 0–2, joten Tapparalle jäi vielä jännitettävää Sheffield−Pardubice-otteluun. Sveitsiläisseuran suomalaisnelikko pelasi vahvasti Kuokkasen ollessa näkyvin pelaaja.

Maaliton avauserä käynnistyi tasaisesti, kunnes Tappara otti itselleen enemmän otetta, Lausannen saadessa vain vastahyökkäyksiä. Kummankin joukkueen puolustajat tekivät ajoittain virheitä, joista ei kuitenkaan syntynyt mairittelevia maalipaikkoja.

Ottelun kaksi ensimmäistä rangaistusta vihellettiin Lausannelle, mutta vieraat puolustivat vahvasti isäntien vaisuhkot ylivoimakerrat. Ennen erätaukoa Aleksi Matinmikolle tuomittiin isäntien ensimmäinen rangaistus, jota vieraat eivät hyödyntäneet.

Maalitttomassa toisessa erässä Lausanne aloitti hyvin, mutta Tappara otti kiekkoa erän edetessä ajoittain enemmän haltuunsa. Vieraat saivat kuitenkin laukauksia Juha Metsolan vartioimalle maalille, kun taas Antoine Keller joutui venymään jälleen parhaimpaansa vierasmaalilla.

Isännille tarjottiin erän aikana jopa kolme ylivoimamahdollisuutta, joissa, hyvistä sommitelmista huolimatta, vaisua ylivoimaa aiemmissa otteluissa esittänyt Tappara ei ohittanut Kelleriä.

Kolmas kaksikymppinen alkoi Tapparan osalta synkästi, kun Kuokkanen aloitti läpiajosta ottelun maalinteon vieraiden illan toisen ylivoiman aikana. Vieraat saivat avausmaalin myötä paremmin pelistään kiinni ja pakottivat vaisuhkosti erän aloittaneen Tapparan parantamaan otettaan. Ottelun lopullisen niitin laukoi tyhjään maaliin Suomela kamppailun loppuhetkillä.

Pelicans vahvalla esityksellä pudotuspeleihin

Ottelu Lahdessa alkoi tunnustellen, mutta jo muutaman minuutin jälkeen Pelicans otti isännäin elkein jämäkän otteen ottelusta. Taisto päättyi lopulta hyvin selvin numeroin 10–1.

Vaivaiset 1074 silmäparia kerännyt kamppailu oli yleisön osalta poikkeuksellisen vähälukuinen. Sarjapelissä Lahdessa on koronavuosia lukuun ottamatta ollut viimeksi yhtä vähän katsojia 10. maaliskuuta 1996 KalPaa vastaan pelatussa ottelussa, jota seurasi 966 katsojaa.

Toistuvat vaihdot hyökkäysalueella palkittiin lopulta ylivoimin, joita kotijoukkue ei jättänyt hyödyntämättä. Wyatt Kalynukin tarkka sijoitus ja Antti Tyrväisen rouhima maali jättivät Rouenin pitkälle pelilliselle takamatkalle.

Vierasjoukkue Dragons sai erän loppuhetkillä oman ylivoimansa, jonka aikana se onnistui luomaan parhaat paikkansa. Torjuntavastuun saanut 18-vuotias Jasper Lattu torjui kuitenkin yritykset eleettömästi. Erikoistilanne päättyi lopulta Michael Vukojevicin ja Tyrväisen juonimaan maaliin, joka syntyi erikoistilanteen viimeisellä hetkellä.

Toinen erä alkoi vastaavissa merkeissä, kun Dragonsin maalia varjellut Oskari Setänen lipsautti Ryan Laschin laukauksen selkänsä taa myöskin ylivoimalla. Lisää vettä myllyyn heittivät Tim Lindfors ja Jonas Enlund.

Yksipuolisen ottelun suurimpia onnistujia oli kenttäpelaajien sijaan noin 15 vieraskannattajaa, joiden lannistumaton laulanta täytti hallin.