Patrik Laineella selkeät tavoitteet ensi kaudelle: "Toivottavasti jatkamme samaan malliin ensimmäisestä pelistä lähtien"

NHL / Haastattelu
Patrik Laine aloittaa NHL-kautensa lokakuun alussa, kun Toronto Maple Leafs vierailee Winnipegissä.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Viime kaudella jo NHL-kaukaloissa loistanut Patrik Laine toivoo, että hänen ja joukkueen peli jatkuisi siitä, mihin se kauden päätteeksi jäi.

Winnipeg Jets ei selviytynyt viime kaudella pudotuspeleihin, mutta joukkue onnistui päättämään kautensa kunniakkaasti seitsemän ottelun voittoputkeen. 

Patrik Laine uskoo, että Jets onnistuu ensi kaudella paljon parempaan. 

− Se on jo menneen talven lumia. Ensi kaudella on uusi mahdollisuus. Uskon, että jokaiselle jäi kaudesta sopivasti hampaan koloon.

− Pystyimme kuitenkin hienosti päättämään kauden seitsemän ottelun voittoputkeen. Toivottavasti jatkamme samaan malliin heti ensimmäisestä pelistä lähtien.

Jetsin tavoitteet ensi kautta ajatellen ovat suomalaisnuorukaisen mukaan kevään isoissa ja tärkeissä peleissä. Samalla hän haluaa kehittää myös omia taitojaan. 

"Toivon mukaan olisin itsekin parempi pelaaja"

− Joukkueen tavoitteena on pudotuspelit ja toivon mukaan olisin itsekin vielä parempi pelaaja.

Treenaaminen on ollut 19-vuotiaan laitahyökkääjän kesässä oleellisesti mukana, kuten kuuluukin. Paluu kiekkoilijan arkeen on kohta taas edessä.

− Kesällä olen treenannut ja kesä jatkuu tästä kovalla treenillä. Jossain vaiheessa lähden taas takaisin Winnipegiin. Siinäpä ne loppukesän suunnitelmat ovat.

Jets-hyökkääjä ei ole päässyt vielä pelaamaan olympialaisiin, eikä tilanne näytä yhtään hyvälle ajatellen Pyeongchangissa käytäviä talviolympialaisia ensi helmikuussa.

− Kyllähän se Suomi-paita päällä on aina hienoa pelata, mutta ei voi mitään. MM-kisoissa olen käynyt, mutta olympialaisia ei ole tullut eteen, joten olisihan se ollut kiva päästä pelaamaan.

Laine ei viitsi asiaa murehtia, sillä hänellä on todennäköisesti pitkä ura vielä edessään ja näihin olympialaisiin ei vain yksinkertaisesti pääse.

− Toivottavasti tässä on uraa vielä sen verran jäljellä, että ehtisi vielä käydä pelaamassa olympiajäilläkin. Siihen on kuitenkin sanottu ei näiden olympialaisten osalta, joten minun ei sitä tarvitse murehtia.

Patrik Laine on pelannut myös miesten MM-kisoissa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Kysyttäessä paikkaa, johon hän tulisi pelaamaan Suomessa, ei miehen tarvinnut asiaa miettiä yhtään.

− Totta kai se olisi Tampere ja Tappara. Kun olen Tampereelta kotoisin, niin en osaisi muualle edes kuvitella meneväni.

Suomalaisnuorukaisen Instagram-tilillä oli jokin aika sitten myynti-ilmoitus hänen mopoautostaan, jota miehen sisko oli käyttänyt viime vuodesta lähtien.

Onko Pirkanmaan kuuluisin mopoauto jo vaihtanut omistajaa?

− Omistaja on onneksi löytynyt ja saatiin auto uuteen kotiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle