Joni Ortiolta kritiikkiä Liigan otteluohjelman järjettömyydestä – "Muutaman enemmän myydyn kaljan takia näitä varmaan jotkut fiksut päättävät"

LIIGA / Haastattelu
Pätkäsopimuksella Ässissä pelaava Joni Ortio pelasi hienot ottelut Ilvestä vastaan.
Joni Ortio oli vahvassa vireessä molemmissa viikon Ilves-peleissä. Hänellä oli painavaa kritiikkiä sekä Liigan otteluohjelmasta että joukkueiden määrästä. Huumoriakin tuli mukaan puhuttaessa Ilveksen maalista, jonka edelliskauden pelikaveri teki.

Joni Ortio oli tietysti kovin tyytyväinen viikon kahteen Ilves-peliin. Varsinkin sunnuntain Areenalla pelattuun peliin hän oli erityisen tyytyväinen.

− Pelasimme varmasti ehjimmän 60-minuuttisen tähän syksyyn ja nostimme perjantain pelistä valtavasti tasoamme.

Ortio oli erityisen tyytyväinen joukkueen tiiviiseen puolustamiseen.

− Puolustimme todella hyvin keskustaa ja etenkin kolmannen erän peli oli meiltä todella kypsää.

Joni Ortio vertaili mielellään Ruotsin ja Suomen sarjoja, kuten aiemmin viikolla viime vuoden pelikaverinsa Joonas Nättinenkin.

− Peli Ruotsissa on huomattavasti nopeampaa ja peliä siten käännetäänkin nopeammin. Suomessa maalin edustalla on trafiikkia enemmän.

"Ruotsissa otteluohjelma on tehty järjellä, toisin on Suomessa"

Ortio jatkoi Joonas Nättisen linjoilla Liigan otteluohjelman järjettömyydestä.

− Ei sinällään ole ihme, että Ruotsissa peli on nopeampaa, kun siellä ei pelata tällaisella tahdilla kuin Suomessa. Täällä on keskiviikko, perjantai ja lauantai usein pelit eli kolme peliä neljään päivään. On selvää ettei lauantaina enää luistin liiku, kuten keskiviikkona.

Ortio halusi vielä nostaa esille päivän Ilves pelin ja joukkueiden kovin erilaiset lähtökohdat siihen.

− Ilveksellä oli neljäs peli kuuteen päivään, joten tiesimme, että meillä oli aktiivisella liikkeellä mahdollista horjuttaa väsynyttä Ilvestä.

Joni Ortio vielä jatkoi, että ei ole kenenkään etu, kun pelataan tuolla tahdilla. On vääjämätöntä, että pelin taso kärsii.

− Muutaman enemmän myydyn kaljan takia näitä varmaan jotkut fiksut päättävät, ja me pelaajat pelaamme, mutta ei tässä mitään järkeä ole.

"Sarjassa on ihan liikaa joukkueita"

Pelin tasoon vahvasti vaikuttava asia Ortion mukaan on liiallinen joukkueiden määrä.

− Sarjassa on paljon hyviä pelaajia, mutta silti hyviä pelaajia ei ole niin paljon, että sarjassa on järkeä pitää 16 joukkuetta. On tietysti helppo näin sanoa kuin tehdä ratkaisuita asian eteen, mutta niin se vain on.

Se, nähdäänkö Ortio vielä marraskuun jälkeen, on vielä ihan auki.

− Ässissä on ollut mukava pelata ja mennään päivä kerrallaan. Muut ihmiset käyvät näitä neuvotteluita, ja vielä ei ole korviini mitään uutta kuulunut. Nautitaan nyt ja katsotaan, mitä tulevaisuus tuo.

Vielä päivän pelistä Ortio haluaa pilke silmäkulmassa sanoa:

− Nättinen ei tehnyt viime kaudella yhtään maalia treeneissä, mutta nyt sitten teki tuollaisella epäonnistuneella vedolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle