CHL:n alkusarja huipentuu Tapparan ja Pelicansin kamppailuihin pudotuspelipaikasta, Ilves pelaa enää kunniasta

CHL / Artikkeli
CHL-kiekko saa kyytiä alkusarjan loppuhuipennuksessa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Liiga-seuroilla on selvät sävelet CHL:n alkusarjan viimeiselle ottelukierrokselle.

Mestarien liigan alkusarjan viimeinen, kuudes ottelukierros pelataan tiistaina ja keskiviikkona. Viimeisellä kierroksella on vielä kosolti panosta, sillä 13 joukkueella on vielä mahdollisuus joko nousta tai pudota pudotuspeleistä.

Liiga-seuroista Tapparalla ja Pelicansilla on eniten pelissä, mutta Ilveksen CHL-mittelöiden tiedetään jo päättyvän alkusarjaan. Ilves voisi sille suotuisimmassa skenaariossa päästä tasapisteisiin viimeisellä pudotupelipaikalla olevan Dynamo Pardubicen kanssa, mutta CHL:n sääntöjen mukaan tasatilanteessa ensimmäinen ratkaiseva tekijä on kolmen pisteen voitot, joita Ilveksellä on vähemmän kuin Dynamolla.

16 pudotuspelijoukkueesta paikkansa ovat varmistaneet jo ennen viimeistä ottelua seitsemän seuraa. Näistä kolme on Ruotsista (Färjestad BK, Växjö Lakers ja Skellefteå AIK) ja kolme Sveitsistä (ZSC Lions, Lausanne HC ja HC Fribourg-Gottéron). Joukkoa täydentää ICEHL-edustaja Itävallasta, RB Salzburg.

Kiharainen kamppailu paikasta auringossa

Tiistain ja keskiviikon otteluissa suurin huomio kiinnittyy Lahteen ja Tampereelle. Pelicansilla on erinomainen sauma varmistaa jatkopaikka kellistämällä Rouen Dragons, jonka ainut alkusarjan piste on irronnut Ilvestä vastaan. Tappara sen sijaan saa vastaansa Lausannen, jolla on ottelussa enää nimellinen panos sijoituksesta alkusarjassa.

Liiga-joukkueet saattavat päästä jatkopeleihin tappioillakin, mutta se vaatisi kilpailevien seurojen epäonnistumista. Pudotuspeliviivan alapuolella lymyilevät Sparta Praha, Genève-Servette HC ja KAC Klagenfurt voivat vielä nousta Tapparan ja Pelicansin ohitse. Tapparan ja pudotuspeliviivan välillä ovat Straubing Tigers, Eisbären Berlin, Pelicans, Unia Oświęcim ja Dynamo Pardubice.

Sarjataulukossa 11. sijalla olevalla Tapparalla ja 14. sijalla olevalla Pelicansilla on viiden ottelun jälkeen kahdeksan pistettä. Pudotuspeliviivan alla Prahalla ja Genève-Servettellä on koossa seitsemän pistettä, Klagenfurtin pistesaldo on puolestaan viisi.

Mikäli kaksi tai useampi joukkue päätyy alkusarjan jälkeen samoihin pistemääriin, joukkueet järjestetään seuraavien ratkaisevien määreiden mukaan:

  1. Kolmen pisteen voittojen lukumäärä (Tapparalla ja Pelicansilla kaksi)
  2. Kolmen ja kahden pisteen voittojen lukumäärä (Tapparalla ja Pelicansilla kolme)
  3. Maaliero (Tapparalla +6, Pelicansilla -3)
  4. Tehtyjen maalien lukumäärä (Tapparalla 20, Pelicansilla 14)
  5. Vierasotteluista kerättyjen pisteiden lukumäärä (Tapparalla viisi, Pelicansilla kuusi)
  6. Tehtyjen vierasmaalien lukumäärä (Tapparalla kymmenen, Pelicansilla yhdeksän)
  7. Sijoitus tämän kauden CHL-lohkoarvonnassa (Tappara 4., Pelicans 12.)

Tiistain ottelut:

Ilves–Växjö Lakers
Fehérvár AV19–Genève-Servette HC
Färjestad BK–Storhamar Hamar
Skellefteå AIK–Fischtown Pinguins
HC Fribourg-Gottéron–Straubing Tigers
RB Salzburg–Sparta Praha

Keskiviikon ottelut:

HC Ocelaři Třinec-Unia Oświęcim
Tappara–Lausanne HC
Pelicans–Rouen Dragons
Eisbären Berlin–SønderjyskE Vojens
Sheffield Steelers–Dynamo Pardubice
KAC Klagenfurt–ZSC Lions

Pudotuspeliparit muodostuvat suoraan alkusarjan sijoitusten perusteella siten, että paras joukkue kohtaa 16. sijoittuneen joukkueen, toiseksi sijoittunut joukkue 15. sijoittuneen joukkueen ja niin edelleen.

Pudotuspelien ensimmäinen kierros alkaa 12.–13. marraskuuta. Kierroksen toinen osaottelu pelataan viikkoa myöhemmin 19.–20. marraskuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle